Thursday, January 20, 2011

Last Weekand with KIDS - esplanade


salam semua

dah lama akak x ke sini sebenarnya .. selalu tu anak2 ajak ke taman bandar .. soo jaranglah nak kesini .. tapi ujung minggu lepas .. kids nak main dan lepak2 disini jer .. kebetulam pulak bila sampai sini ternampak ada gerai2 jualan dari Dewan Perniagaan Melayu Pahang .. 

hermm akak pun x lepaskan peluang cuci2 mata .. ekekekkek nak beli2 pun kebanyakannya menjual makanan dan minuman .. akak pulak kebetulan petang tuu sebelum dtg akak buat jemput2dan grg karipap segera .. so idoklah membeli apa2 disana .. sekadar jalan2 cuci mata .. anak2 sebuk main kat playground yg ada situ bersama mr hubby :)
banyak jugak gerai jualan nie .. sepanjang esplanade tuu ada gerai ... mcm2 ada .. dari buah2an sehinggalah org jual pakaian .. tapi gerai pakaian x banyaklah berbanding gerai makanan .. 

ok lah moh lah layan pic2 yg sempat akak snap petang tuuu :)




 anak dara yg memang suke posing2 heheh















 



 




 last sekali sure lah wajah tuan umah nak enterpreme .. heheh .. sowi lah gambar x berapa clear sbb x bawak dslr .. sejak ada nie dah mcm maleh nak bawak kemana2 .. nak usung besar gabak tuu heheh sbb bila pegang anak2 sebuk gak nak pegang .. last2 akak tinggalkan aja kat umah dan bawak sony kesayangan akak jer heheheh adehhhhhhhhhh


19 comments:

  1. y kat depan hosp kuantan kan??
    dulu masa lya msuk icu kat spital tu.. fain sokmo layan perasaan kt sini dgn sorang pak cik tua n tgu wife dia koma gak dlm icu...

    & lya dh naik bot kat situ..Kuantan river cruise tu.

    ReplyDelete
  2. best nye dpt jalan2..anak akak ni makan apa..sihat2 semua.. akak pun mantain jer..hehhe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Ieda

    anak dara tu posing macam ibunya...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  4. klu nak pergi kuantan dari temerloh mesti lalu depan Esplanade ni.. tapi x pernah singgah pun

    ReplyDelete
  5. bestnya akak jalan2..kt sn pon ada Esplanade yer..kt Penang nie pon ada..:D

    ReplyDelete
  6. sy pun pegi sini jg mggu lepas tp ari sabtu...mlm lg meriah kak ieda

    ReplyDelete
  7. Akak pernah g tepi sungai temerloh tu.. Yang ada tulisan TEMERLOH kat tepi sungai tu..

    ReplyDelete
  8. wah...bestnye jalan2x kan??especially with the kids..

    ReplyDelete
  9. alahai kak..makin kurus lah akk..jeles nyaaaaa...

    ReplyDelete
  10. farra ~ heheh thanx dikk .. mana ada kurus dikk dah naik tau .. tertipu tuu ahaksss :)

    ReplyDelete
  11. lya ~ haa aah dikk .. ha lya selalu pergi tak .. nanti kita buat gather2 jumpa sana nak .. jumpa kak sarah .. yan , lina dan ramai lagi nie blogger pahang nie :)

    ReplyDelete
  12. norfa ~ anak2 akak ikut akak dan hubby kut .. kami dari kecik2 tembam heheh .. akak maintain ! huhuh sedang maintain nie heheh

    ReplyDelete
  13. bro ~ heheh aah bro .. saling x tumpah kan :)

    ReplyDelete
  14. munna ~ lor awat x singgah .. xper2 nest time munna sampai kuantan calling2 akak erkk :)

    ReplyDelete
  15. purple & G ~ aah best .. ermm kat penang pun ada kan .. sama mcm di ktn lah :)

    ReplyDelete
  16. lina ~ oh ya dikk
    nanti kita gather2 kat sini erkkk :)

    ReplyDelete
  17. yan ~ huhuh ieda x pernah sampai lagi sungai temerloh tuu :)

    ReplyDelete
  18. nora ~ aah dikk bukannya dpt selalu mcm nie .. hubby akak selalu sebukk huhuhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...