Friday, January 14, 2011

GILA ape IBU - IBU sekarang !!!


salam semua ..

tadi x sempat nak baca berita ari nie .. haa nie baru lah sempat .. bukak2 ada kisah budak kena dera lagi .. x habis cerita sedih budak melayu didera sehingga mati hari ini seorang lagi budak kecil yg didera sampai lebam seluruh muka ..

come on lahhh baru setahun uuuuuuuu .. ke mak dia nie GILE !!!! aduhhhhhhh sedih tul baca berita mcm nie .. tu x tunjuk muke tuu .. kalau tunjukk pic .. harus akak menangis mcm kes baru2 nie .. huhuhuhuu apalahhh nak jadi manusia skrg nie .. x cukup buang anak hidup2 .. skrg  nie dera mendera dah jadi mcm goreng pisang panas yg di jual di pasar malam pulak ....


KAJANG: Seorang kanak-kanak lelaki berusia setahun lebam di seluruh muka dan berkemungkinan buta mata kanan akibat ditumbuk ibu kandungnya yang di Bandar Sungai Long, di sini, kelmarin. 

Dalam kejadian kira-kira jam 9 pagi itu, mangsa dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) untuk rawatan selepas tidak sedarkan diri.
Pemangku Ketua Polis Kajang, Superintendan Azman Ayob berkata, mangsa, Yong Kar Sheng turut cedera di kepala serta patah tulang pelipis sebelah kanan akibat dibelasah ibunya.

“Mangsa dihantar ke PPUKM oleh bapanya yang berusia awal 40-an selepas mendapati kanak-kanakitu tidak sedarkan diri. Doktor yang memeriksa mangsa kemudian membuat laporan di pondok polis hospital berkenaan kira-kira jam 12.30 tengah hari. 
 
Siasatan awal polis mendapati kanak-kanak itu dipercayai ditumbuk berdasarkan kecederaan teruk pada mata kanannya dan difahamkan doktor yang merawatnya menyatakan kemungkinan mangsa buta akibat kejadian itu.

Azman berkata, mangsa anak bongsu daripada dua beradik dan ibunya, warga China berusia 32 tahun ditahan bagi membantu siasatan.

“Polis membawa ibu mangsa untuk menjalani pemeriksaan kesihatan sama ada mengalami masalah mental atau tidak,” katanya.

Menurutnya, wanita itu direman selama empat hari sehingga 16 Januari ini dan kes disiasat mengikut Seksyen 31 (1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001.

 sumber : hmetro online

ps : nasib baik warga cina .. tapi kasihan jugak kat bb tuu .. nama pun budak dan manusia kan !! nielah yg menyedihkan .. faktor pemakanan skrg dah merubah hormon dlm badan koot .. huhuhuhu minta dijauhkan sifat mcm nie .. huhuhuh

20 comments:

  1. kak...rasanya kan..mak budak tu meroyan la kak..masa pas beranak tak pantang betol2... tu yg stresje tu.. sudahnya anak2 yg jadi mangsa.. kalau mak yg normal..mana sanggup nak dera anak..

    ReplyDelete
  2. makin lm makin teruk dah skrg kes dera2 kanak2 ni..sian budak tu..w/pun cina
    apalah yg marah sgt ibu tu sggup buat cam tu..x sedih ke tgk anaknya

    ReplyDelete
  3. mungkin mak dia stress sangat tu...

    ReplyDelete
  4. Aduiyaai..apa laaa nak jadi..anak sendiri pun nak ditumbuk.. ikss..

    ReplyDelete
  5. Astaghfirullahalazim..

    nauzubillah..

    ReplyDelete
  6. isk..isk.. kenapa kejam sangat nie.. nasib warna cina kalau melayu uittt naik angah punya high nieeeee hehehehe lebih2 lak

    ReplyDelete
  7. HAiiissh.. kita ni yang dok mengharap nak baby tak dapat. Yang dah dapat xreti nak jaga... rase nak tumbuk balik muka dia..

    sabar2..

    ReplyDelete
  8. kesian budak tu..nasiblah bapak dia bwk p ospital...

    ReplyDelete
  9. ya Allah sgt2 sedey ceta dera skrg..kesian la bdk2 tu..kecik lg...sy x sggup tgk.huhu..

    ReplyDelete
  10. Salam knai...
    Gayah pon tak phm skrg ni macam2 hal.. cian kan kenapalah budak tu dipukul2...

    ReplyDelete
  11. rasanya berita2 macam ni bawa penyakit berjangkit agaknya... baru je 2-3 hari lepas citer budak kena dera..ari ni ada lagi keluar berita macam tu... yg ni mmg mak dia gila meroyan dah agaknya..

    ReplyDelete
  12. mak dia byk mkn montot aym kut..opss..astaghfirullahalazim..
    mtk simpang sifat camni..syg oii anak²..bkn senang nk buat anak..eh! =P

    ReplyDelete
  13. canas nyer tumbuk anak tu teruk tui.

    ReplyDelete
  14. yana ~ haaaa geram tul kan .. memang makan montot ayam banyak sgt2 herghhhh sakit ati baca berita nie :)

    ReplyDelete
  15. masya allah....mtk2 dijuahkan semua neh...

    ReplyDelete
  16. akak baca tajuk je..isixbaca..sebak dan xsanggup.

    sakit mental kot..skrg rmai yg kene tekanan jiwa..

    **ieda....jom kita lunch n gathering kat zuzana nak?..setting la time..akak lps skol free je..hehe

    ReplyDelete
  17. Ieda, perasan tak sekarang ni rasanya ramai yg menghidap sakit 'psychopath' ni. 'Psychopath' ni maksudnya bila dia buat apa2 dia takde apa2 perasaan pun, contohnya yg selalu dikaitkan dengan psychopath ni ialah 'psychopath killer' . akak ada tengok kisah ni dalam descovery channel, they all ni kalau buat apa2 memang takde feeling langsung.

    ReplyDelete
  18. kak sarah ~ haa leh jer kak .. kita ajak lyafrina sekali nak ?? tapi ieda x tahu lak dia duk mana .. tapi di ktn lah :)..

    ReplyDelete
  19. kak aidah ~ haaa yer ker kak .. ya allah minta dijauhkan lahhh ya allahhh .. risau saya .. mcm mana leh jadi mcm tuu erk .. ermmm ...

    akak kita gather2 nak .. saya, akak , sarah najwan & lyafrina .. kita set lah masa nyer :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...