Tuesday, January 11, 2011

Bila Ku Terhiris


salam semua ..

huhuhu miss u alll .. mlm nie barulah boleh berBLOG .. leh upload pic .. 
leh BW .. tunggu yer ..

nak citer ini kes kelmarin .. sebuk2 masak sebab ramai yg dtg ke rumah .. aku hampir tidak sedar aku dah terhiris jari ku .. haaaaaaaaaa tgk ! alah kecik jer ... huhuhu yg kecik nie lahhh pedih tauuuu .. pada aku bior besor betul .. senang aku nak taruk handyplast  kan .. ha kalau terhiris mcm nie .. pedih tau kalau kena air .. adehhhhhh 

2 ari akak makan mcm org cacat .. 2 jari jer ... huhuhu now still rasa pedih ... kata mak biarkan aje .. x yah taruk ubat , sbb kalau besar boleh di balut .. kalau mcm nie biar dia kena air dan asam garam .. dia cepat kecut .. aduhhhhhhhhhhhhh lagilah sakit kan ... huwaaaaaaaaaaaaaaa
dan 2 ari jugak lah akak makan pakai sudu .. dah mcm org putih lak .. huhuhu x tahan pedih kalau kena kuah2 specially asam pedas ... huhuhu .. nie kalau basuh pinggan pun pedih .. sib baik basuh2 pinggan nie anak dara akak nina & riena yg tolong .. kalau idok .. hubbyy lah yg jadi mangsa heheheheh



 haaaaaaa bawah nie lebih jelaskan .. 

ps ; sat layie nak hantar nina & riena tuisyen .. mereka dah start tuisyen this week .. full ... 2 ari english class , 2 ari chinese class .. ahad subject maths & science , aduhh entah lah .. mau pecah kepala anak dara aku tuu .. balik nie baru nak BW .. sooo tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu dah lama x BW nie .. musti banyak entry kowang yg akak dah tertinggal :)






26 comments:

  1. mmg yang terhiris ni lagi pedih dari yang terluka...pedih di hiris sembilu

    ReplyDelete
  2. adeiii..sure sakit nih! slalu gk kena..tp kena ngan paper A4 kt opis...sakit wooo! perit!

    ReplyDelete
  3. bagai ditusuk sembilu... huhu.... akak nie masak excited benor... hehe... hati2 ye kak :)

    ReplyDelete
  4. igtkan maksud tersirat..kus semangat...hahaha

    akak pom xle kene hiris sket..sakitnya macam tercabut tgn..ehhe..sbenarnya penakut..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Ieda, itulah yg dinamakan kecik2 cili padi.

    ReplyDelete
  7. mmg pedih klu terhiris gitu..sib baikla tetamu tak mkn syr bayam cmpur drh klu x jadi raja siong...kekekekeke

    lama x jenguk cni..bz xsempat..kat opis blog dah kena block..mlm2 je dpt on9 klu tak tido awal la..hehe

    ReplyDelete
  8. auchhh..pedih gak tuu..

    lenkali hati2 ye, sis...

    waaa...da start sekolah, tuisyen pun da start ek...susah gak jd mak kannn

    ReplyDelete
  9. padanla akak senyap je..ermm mmg pedih kena air tu kak..tapi boleh je kan pakai plaster..aak buh minyak gamat..bg cepat heal..take care ok..

    ReplyDelete
  10. terhiris cam ni mmg kak...sbb dia kna btul2 kat reseptor sakit...klu yg bsr tu, dia dh terlepas,so xsakit sgt...apa pun tk cr yeeeee....

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Ieda

    Insyaallah
    sekarang dah baik kut

    Wassalam

    ReplyDelete
  12. adehhh~ tgk je pon dah leh imagine pedih jari tu... ehehe

    ReplyDelete
  13. camtu la kan bila nak cepat.. ada je la yg melambatkannya..

    ReplyDelete
  14. kna letak minyak gamat ni

    ReplyDelete
  15. aduiiiii sakit tu kak...mmg pedih jari ni...

    ReplyDelete
  16. haah nasib tak masuk dalam lauk pauk, jadi raja bersiong. tapi ntah2 lagi sedap ek kalau TERmasuk dalam tu/

    ReplyDelete
  17. aduh pedih tue..walaupun nampak skit....

    wah tuisyen..huhuh teringat kenangan masa zaman2 belajar dulu...

    ReplyDelete
  18. Pedihkan kalau terhiris.. iiieee cam terasa2 plak kat sini..

    ReplyDelete
  19. kalau kena kat jari yg kena suap mkn, mmg mengganggu kan...kadan2 nk shampoo kepala pon..lagi lah pedihhh

    ReplyDelete
  20. uik, mmg pedih tu kak, saya pernah kena..nangis jap la kalau kena air..kalau saya, saya belasah je letak jugak handiplus..huhu...

    ReplyDelete
  21. seriau nya tengok kak..
    lain kali hati2 ya :|

    ReplyDelete
  22. sakitnya..tangan nieda pun selalu luka, sebab kulit dah nipis. sensitif dgn air sabun. mmg selalu lah luka. sekarang ni kalau nk wat kerja dapur mmg kena pkai glove. Akak pakaila glove kalau sakit.

    ReplyDelete
  23. adoi..sakitnya kita pun terasa hihi

    ReplyDelete
  24. semua ~ thanx semua sbb care pasal akak .. suke sgt bile dgr semua nie .. alhamdulillah sbb ada jugak yg ambil perhatian ... mcm nie luka dihati pun boleh pulih tau :)

    ReplyDelete
  25. naseb baik x teruk ye kak..ye la kita org pompuan buat keja normal la sll kena cm ni kan..hehe...tk cr ye kak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...