Tuesday, November 30, 2010

NIKON DSLR - D90


salam semua ...

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

new gedget in t'house ... yehaaaaaaaaa suke2 ..
* lompat bintang sikit ... hahahah

akhirnya dpt jugak .. alhamdulillahhh yg aku idamkan dah ada walau utk semi-pro aje
nikon DSLR D-90 nie ehem2 dpt mlm kelmarin ..
hari ke hari aku nak update dlm nie ..

ok anyone yg leh btahu aku mana nak dpt cara2 lebih effective nak explore
mender nieeee hehehheh mak x pandai layie uuuu
klik sikit2 leh aarrrrrrrrrrrr





one set in the house .. buat sementara adik aku tgh xplore dgn lebih mendalam .. nanti dia dah pandai dia ajar aku heheheheh yehaaaaaaaaa tapi aku dah berjaya dahhh snap pic2 aku dan anak2 .. ahhahahhaha :)




ps : nak BW jap .. tapi student ramai .. curi2 BW hahahahha :)






ASAM PEDAS IKAN JEMUDUK & POPIA IKAN


salam semua ..

semalam aku masak nie .. dinner aku x makan tapi hubby makan .. habis nasi 3 put .. dia makan dgn adik aku dan zahrien .. aku tgk jerrrrrrrrrrrrrrrr aci !
x berdaya nak amik pinggan sbb aku sure kalau aku amik pinggan .. akan bertambah2 lah nasi tuu hahahahha , sblm makan tuu hubby suh grg ikan dan
ulam sayur kobis bunga ..

dia memang suke makan asam pedas dgn ulam sayur kubis tuu ..
kubis dah manis kannn .. ermmmm lagilah layannnn huhuhuhu




asam pedas ikan JEMUDUK



petang nie tadi .. aku beli frozen popia ikan dgn kawan di opis ..
balik aku terus goreng ...
ermmm berbaloi2 .. sedapp sgt2 .. x rugi aku beli ... sib baik aku beli 2 bungkus ..
3 bungkus rm 10.00 .. sebungkus layi aku beli karipap kentang .. haaa tu aku x grg layie .. hope x menghampakan aku .. lenkali leh beli layie ...





dan masa grg popia tuu aku bukak peti baru teringat yg semalam petang jugak aku ada kirim ngan kawan di opis beli keropok lekor di dunggun ... last week dia balik kg .. semalam baru dia bagi kat aku .. boleh tahan sedapp .. aku kalau keropok lekor nie ... anak2 memang suke makan rebus jer .. mereka x suke grg .. soo lepas rebus .. makan panas2 dgn sambal dia ...
perghhhh x ingat org belakang heheheh
soo lengkap sudahhh menu petang aku ari nie ... :))







ps ; mlm nie aku penat sgt2 .. tapi aku still nak BW .. seronok sebenarnya baca cite2 kawan2 nie :)


Ayah ! Jom Makan NIE


salam semua ..

kelmarin mlm aku dan hubby dinner di luar .. kali nie kami dinner di TERMINAL SATAY ZUL .. ermm my hb favorite food .. dia memang suke sgt kalau aku setuju makan satay nie ..
dah dekat sebulan x makan .. selalunya tuu dlm sebulan sekali kami makan satay di terminal satay zul nie .. bukan apa org dah suke kann .. layan jer lahhh .. tapi sayang mlm tuu x der satay perut lahhh

tapi bila makan utk dinner jad rugilah sikit aku nie .. hehe sbb aku x makan mlm .. cuma mlm tuu terbabas lah pulakkk .. terrrrrrrr makan 3 btg satay dan 3 ketui nasi impit, kalau ada satay perutt mauu aku makan lebih dari 3 btg tuuu ... heheheh sib baik perasan yg hubby duk jeling2 kat aku muahhahahah sporting oorkkk hubby aku ... siap jeling2 kasi wife nie ingat .. hehehh

ok lah moh layan picas2 nie ..





nina & riena kalau bab makan .. mereka nie no 2 selepas zahrienn heheheh


satay ayam & daging jer yg dpt mlm tuu .. frust sikit :)

lepas dari makan satay tu , anak2 pujuk hubby utk gi jalan2 .. kata mereka mlm masih mude ... huh pandai jer nina tuu ngajor adik2 cakap malam masih mude ..
hermm hubby dan aku pun setuju nak bawak mereka terus ker TC .. tmp biasa kami lepak2 .. heheheh .. kalau makan di satay zul nie x sah kalau lepas tuu x lepak2 di TC nie ..
kebetulan mlm minggu ... perghhh ramainya org .. rasa lemas punn ada .. kami balik dlm kul 12 mlm .. x sedar punn dah kul 12 mlm tuu :)



haaaaaaaaa dan yg paling best mlm tuu aku duk melayan nina & riena beli mender nie .. mcm2 hal org skrg nak menjual .. mcm2 mende yg baru mereka buat ..
maka mlm tu TERbelilah aku klip rambut yg berklip2 niee buat riena dan klip baju utk nina .. bukan main suke nina & riena .. siap suh belikan utk zahrien , punyer lahhh takut kalau zahrien ambil mereka punye ..




posing maut oleh anak2 dara kuu heheeh



posing anak dan mak perluuu .. wajib !



punye lah ramai org mlm tuu .... boleh dikatakan tiap2 mlm ramai mcm nie .. kalau mlm minguu lagilah .. mcm pasar malam dibuatnya di TC nie .. erghhh aku nie disebabkan anak2 nak pergi sgt .. kalau ikut aku dan hubby lepas makan kami nak balik tidooo jer .. heheheh






last sekali .. posing ngan my two putri .. lepas sorang2 tolong ambilkan gambar ..
heheheh ok lah kann .. dgn pic yg blur tuu oklahhhh :)





ps : x sabar nak tujuk benda baru yang aku dpt mlm tadi .. ermmm cuba teka ?? .. lepas nie semua posting akan nampak puas ati heheheh ... ape itu ??? tunggguuuuuuuuuuuuu
.. OH YA .. ENTRY NIE SEMUA AUTO PUBLISH YAAAAAAAAA .. AKU BUAT MLM JER OK .. BUKAN DI OPIS YAAAAAAAA .. kena jelas tuu .. nanti org cakap aku x der korjer lakkk .. mulut org nie bukan nyer boleh ditutupkannnn ..


Ubah Persepsi Anda mengenai AIDS


salam semua

aku google lah mlm tadi .. terbaca pasal cerita budak perempuan yg mendakwa dia anak kepada pemain gitar kumpulan MAY .. betul atau tidak aku x pasti .. tapi aku kesian sbb dia rupanya pengidap AIDS .. aduhhhhh tersentuh jiwa .. kerana keterpaksaan dia mengharungi hidup tuu mungkin memaksa dia membuat pengakuan begitu ..

apakah dosa kanak2 ini .. aku sedih bila membacanyaaa ..




KISAH kanak-kanak perempuan berusia sembilan tahun yang menghidap AIDS dan mendakwa dia anak pemain gitar kumpulan rock May, minggu lalu, menarik perhatian ramai. Tiada siapa tahu mengapa dia berbuat demikian tetapi secara peribadi penulis mengagak dakwaan itu lahir daripada perasaan rindunya terhadap keluarga, terutama bapanya yang sudah meninggal dunia akibat AIDS.

Ketika membaca kisah kanak-kanak berkenaan, penulis teringat sebuah drama Korea berjudul Thank You yang menceritakan bagaimana seorang kanak-kanak perempuan menjalani hidupnya sebagai penghidap HIV dan ketabahannya berhadapan dengan pelbagai cabaran ekoran stigma masyarakat terhadap penyakit berkenaan.

Di negara kita, walaupun sudah banyak pendedahan mengenai HIV/AIDS sejak 1986, masih ramai yang mempunyai tanggapan salah dan pandangan serong terhadap individu dijangkiti virus HIV. Ramai menyangka HIV dan AIDS adalah masalah orang lain - penagih dadah, pelacur, golongan homoseksual atau individu yang kerap bertukar pasangan dan tidak akan berlaku pada kita. Tanggapan ini perlu diubah kerana kini semakin ramai, terutama golongan remaja yang mengadakan hubungan seks di luar ikatan perkahwinan, dan tidak mustahil salah seorang daripada mereka menjadi pasangan hidup anda, anak atau ahli keluarga anda kelak. Inilah antara sebab bakal pengantin diwajibkan menjalani ujian HIV bagi mengelakkan jangkitan terus berleluasa.


artikel penuh DISINI




aku ada terbaca dan teringatkan kata Puan NORLIANA

Norlina Alawi bersama anak-anak Pernim yang dikasihi umpama anak kandung sendiri Menurut Yang Dipertua Persatuan Kebajikan Anak-Anak Pesakit HIV/AIDS Nurul Iman Malaysia (Pernim), Norlina Alawi, sebahagian besar masyarakat gagal memahami situasi kanak-kanak berkenaan yang amat memerlukan perhatian dan kasih sayang untuk membebaskan mereka daripada belenggu perspektif negatif terhadap golongan itu.
‘‘Menjaga anak-anak HIV memang ada cabarannya tersendiri lebih-lebih lagi perlu menitik berat aspek kebersihan dan kesihatan mereka yang sentiasa terdedah kepada penyakit.

‘‘Mereka memerlukan penjagaan khas 24 jam sehari, perlu mengambil ubat apabila tiba masanya dan ada di antara anak-anak ini yang mengalami tekanan sosiol dan mental kesan kehidupan terbiar dahulu,’’ ujarnya.


ps : jgn dihina budak mcm nie .. bukan dia pinta lahir mcm nie .. huhuh sedih2 ... sobx3




Monday, November 29, 2010

CUTI-CUTI SEKOLAH GA


salam semua

aku telah di TAQ lagi dengan kak azatie ..
thanx kak .. dah siap !






GA ini adalah dari MAMA ADAM dan LADY_DYLA

aku nak TAQ .. jeng .. jeng .. jenggggg :)



adik FARRA diaries
&
adik FARHAN Dr



syarat2nya senang jer .. sila KLIK


TARIKH TUTUP ADALAH PADA 31 Disember 2010 jam 11.59 mlm









Contest Manisnya Senyuman

salam semua

pueh cari gambar yg aku nak tgk menarik sikit .. hermm akhirnya jumpe huhuh
thanx to adik GEE sbb TAQ akak ..
dah siap ... :))





NAK JOINT MOH KE sini

Syarat-syarat penyertaan senang je.
klik sana, klik sini, copy paste, taip-taip sikit = selesai ^_^

  1. Buat entry bertajuk CONTEST MANISNYA SENYUMAN
  2. Letak BANNER contest di dalam entry dan link kan ke blog ini.
  3. Letak satu gambar yang penuh dengan senyuman. ( gambar ramai2 min 3 org )
  4. Bina satu ayat kreatif tentang gambar berkenaan.
  5. Tag 2 blog yang lain.
  6. Tinggalkan link entry anda di ruangan komen.
[tak perlu follow dan letak banner di sidebar]

Tarikh tutup : 1 Januari 2011



yang aku pertaruhkan adalah :)

v

v

v






" harapan kalian mengunung tinggi .. kini semuanya terlaksa sudah ..
jangan kalian meninggi diri , pastinya kehidupan akan berubah "


2 org blogger yang ingin di TAQ ( kalau x nak buat x per .. tiada paksaaan :) )

mamasyaza
&
ellen





Kowang Tgk Tak Cite Nie


salam semua


kowang tgk tak cite nie .. ermmm aku .. x akan tgk kooot heheh sbb dah tahu mcm mana cite dia .. kalau aku gi tgk punn pasti menghampakan aku kann .. so semalam aku baca review kawan2 yg dah tgk cite nie .. hermm seperti yg aku sangkalahh ..

dr romzey nie bercakap sblm nie bukan main best cite nie .. ermmm ape nak dpt pulangan 40 juta .. perghhh tinggi tul cita2 dia .. tapi well x perlah kan at least dia ada cita2 .. kalau cite nie leh berjaya sampai 4 juta .. kira angka 4 jugak kann hehehehe
( sorry Dr .. dah hakikat kannn )


pada aku .. apa2 punn cubalah buat yg terbaik .. kalau org melayu nak berjaya kena banyak usaha .. bukan mcm negara luar kan .. scoop mereka besar berbanding kita ..
welll moh layan sinopsis cite nie ...






Sinopsis 2 Alam:- Kisah bermula di sebuah kampung terpinggir yang mana masyarakat sibuk dengan persiapan bagi menyambut ketibaan jenazah Amy atau Adam dari kota. Ketika ibu bapanya, Halimah dan Zainal yang lumpuh bersedih, Uztaz Ishak, rakan Adam dari kecil sibuk mengatur urusan. Jenazah yang tiba mengalami kesukaran untuk dikendalikannya. Jenazah Amy menjadi berat dan kaku mengeras mendatangkan kesukaran kepada semua yang ada.

Dipaparkan juga kisah hidup Amy yang setelah kembali dari London, hidup bersekedudukan dengan Juan Agustin, juga seorang penyanyi popular yang sama dengannya. Amy dan Juan Agustin hidup dilimpahi dosa serta hiburan melampau tanpa batasan. Akhirnya ketika leka, Juan Agustin disamun dan dibelasah manakala Amy dilarikan lalu dirogol bergilir-gilir oleh tiga pemuda. Juan Agustin yang selamat melapokan kejadian itu kepada pihak polis. Amy berang kerana tahu bahawa reputasi dan rahsianya mennukar jantina denagn cara pembedahan di masa lalu terbongkar maka terjadilah pergaduhan dengan Juan Agustin yang berakhir dengan perpisahan.

Dunia Amy musnah, tertekan, bersendirian dan kecewa. Amy nekad membunuh diri. Turutan dari itu jenazahnya kembali kekampung seperti di awal cerita.. Setelah berjaya mengharungi dugaan, Ustaz Ishaq bersama penduduk kampung membacakan talkin di kemuncak kisah ini, Namun ianya tidak dapat membendung akan dosa berat Amy.


Pengarah:
Zarith Lokman dan Hairie Othman

Penerbit:
Dr. Movie Production Sdn. Bhd

Dipawagam:
18 November 2010

Pelakon 2 Alam:
Aaron Aziz
Mohd Nazim B. Md Shah
Adrea Abdullah
Sabree Fadzil
Rosnah Johar


ps : ari nie , kerja banyak jugak .. heheh tapi aku akan curi BW okkkkk .. tungguuuuu ... :)






Wajah Muda 10thn DARI Usia 40

salam semua ..

erghhhh takut dgr usia 40an .. dah x lama .. sengaja nak sedarkan diri huhuhu banyak yg belum dan masih di cari sebelum melewati usia itu .. sedar x sedar usia aku juga dah nak menghampiri walau masih jauh ... jauh ker
??

hehehe
peringatan juga buat diri ini agar sentiasa membuat persediaan dari segi kerohanian dan ilmiah .. mahu kelihatan segar dan bertena
ga .. amalan hidup sihat itu penting .. dan diantara tips2 menarik yg aku boleh kongsikan bersama adalah



Agar Nampak Lebih 10 tahun MUDA



Menurut dr. Satya Bhakti Negara, semua bahan alami yang ada di sekitar Anda dan hampir tiap hari diberi adalah ubat ajaib yang akan membuat Anda tetap sehat dan awet muda. Selanjutnya kembali pada Anda untuk memanfaatkan berbagai sumber tersebut agar hasilnya lumayan.

Ubat

Semua ubat awet muda ada di dalam kandungan sayur-sayuran dan buah-buahan. Perkaya tubuh Anda dengan 5 jenis sayur dan 5 jenis buah-buahan tiap harinya, dalam menu harian Anda. Tak perlu banyak, namun pelbagai agar vitamin dan mineral mencukupi.

Karbohidrat

Kurangkan karbohidrat dlm pemakanan anda, terlalu banyak karbohidrat akan menngurangkan vitamin dan mineral dari makanan lain. Misalnya, jika kandungan nasi Anda terlalu banyak, Anda pasti malas makan sayur, akibatnya vitamin yang diperlukan tubuh dari sayur berkurang. Tak ada lagi ruang untuk buah yang juga diperlukan oleh tubuh Anda. Oleh karena itu atur menu sesuai kehendak Anda, usahakan semuanya seimbang agar impian Anda untuk sehat dan awet muda tercapai.

Senaman / Olahraga



Seringkali dibincangkan bahwa tubuh memerlukan senaman agar tetap segar . Olah raga apa yang terbaik untuk menjaga keindahan, kesehatan dan awet muda tubuh Anda? Semua olah raga yang menggerakkan tubuh sangat baik, hanya perlu Anda kualirti diri Anda melupakan perkara penting dari suatu latihan. Kesinambungan dan disiplin dlm latihan jauh lebih penting daripada jika Anda membuat kerja berat . Anda akan merasa puas dengan senaman rutin yang Anda lakukan.

Wajah

Dengan ketawa ceria di wajah Anda akan membantu menggerakkan otot-otot di wajah. Memang sangat susah untuk wajah dapat bergerak, berbanding bahagian tubuh lain yang bebas bergerak. Oleh kerana itu, buatlah diri Anda selesa dan ketawalah dlm kehidupan Anda. Anggap saja ini sebagai senam wajah, diibaratkan sama halnya sewaktu tubuh Anda melakukan senam robik .

Air

Yang paling penting adalah air mineral, yang selalu dianggap remeh oleh beberapa orang. Jumlah pengambilan air mineral seringkali sangat rendah, padahal tubuh sangat memerlukan air mineral untuk menjaga kelembaban tubuh. Apakah Anda masih tidak pasti dengan 8 gelas air mineral dalam sehari , boleh menyegarkan diri anda ?

Ingat , tiada apa pun didunia ini akan berjaya tanpa berusaha dan menjadikan ia amalan secara rutin anda ! …


ps : dah lama aku x buat senaman basikal aku tuu hehehheh .. ciannn dah meraung2 elips aku tu .. nanti ya .. lately nie susah sgt nak mengayuh .. banyak bende x terkejar2 heheheh ( alasannnnnnnnnn .... herghhhhhhhhhh )

Sunday, November 28, 2010

Belai Jika Mahu Ia BERGUNA

salam semua ...

ochhhh .. ini khas untuk kaum2 wanita yg dah kawin OK ... haaaaaa kaum lelaki yg lom kawin aku x galakkan baca tapi kalau nak tahu apa salahnya KANNN :)

Sebenarnya ia benar2 memberikan kita info yg sihat ... pada akak lah kita semua specially yg dah kawin kenalah amik tahu .. saling memahami keadaan pasangan kita .. kata sayang kann so kena lah ambil tahu dan ambil berat benda2 mcm nie ..
dan sharing is caring .. betul TAK !!!!

ok moh layan ...





KEPRIHATINAN terhadap anggota kelamin perkara biasa di kalangan lelaki. Pengalaman lelaki yang kerap membelai dan merangsang anggota kelamin mendapati anggota itu aktif apabila ia kerap digunakan.

Pengalaman juga mendapati, apabila anggota kelamin disalah guna seperti merangsangnya secara kekerasan dan peralatan yang memberi tekanan seperti mengguna alat vakum, boleh menyebabkan anggota kelamin cedera dan hilang fungsinya.


Satu ketika, air liur digunakan untuk menyegarkan anggota kelamin. Imam Al-Nawawi pernah mengesyorkan anggota kelamin lelaki perlu dibelai jika lama tidak bersama kerana ia boleh menjadi kecut dan tidak berguna

Beliau mengesyorkan air liur selain membelainya dengan minyak. Jadi tidak hairan apabila urutan menjadi pendekatan utama untuk memulihkan anggota kelamin lelaki yang tidak bermaya.

Cuba bayangkan sekiranya anda menggunakan minyak urutan dari herba yang terbukti keberkesanannya, pasti alat kelamin lebih bertenaga dan manja dengan urutan tersebut. Untuk maklumat lanjut mengenai minyak urut, boleh layari web www.walafiat.net

Apabila cara urutan itu menjadi berat atau ‘ganas’ dengan tambahan unsur menarik dan memuntal, anggota kelamin lelaki terdedah kepada kecederaan yang boleh memudaratkan lagi fungsinya.

Jadi, pendekatan itu untuk menyegarkan anggota kelamin lelaki tidak lagi diterima. Ini kerana anggota kelamin lelaki sejenis organ yang lembut dan banyak saluran darah.

Sebenarnya anggota kelamin lelaki itu organ vaskular! Ia sepatutnya tidak boleh diurut secara kasar, mungkin boleh dibelai secara lembut dan dengan minyak sesuai seperti Minyak WildX serta tidak merosakkan kulit dan struktur dalamannya.

Jadi bahan keras seperti gambir Sarawak yang boleh memijarkan kulit dan meradangkan urat saraf dan minyak lintah yang boleh mengakibatkan alahan kulit bukan bahan sesuai untuk menjaga kesihatan dan kesegaran anggota kelamin lelaki.


ok artikel penuh DISINI


" Amalkan senaman berkala, makan makanan seimbang termasuk pengambilan zat tambahan yang sesuai, jaga berat badan ke tahap sesuai, elak merokok, dadah dan minuman keras. "



ps : arinie hubby kerja lagi .. semalam dah pueh jalan balik sampai umah kul 12 .. heheh tapi arinie anak2 ajak jalan layie .. huhuhu kopak ibu mcm nie huhuhu



Di Taq "Kids & Baby Photo Contest"

salam semua

di paksa ! .. terpaksa ! .. tapi I LOIKEEEEEE
heheheheh

contest Kids & Baby Photo Contest" dan
di TAQ oleh adik Farra QASEHATI




oleh adik saffiyah Osman




dan gambar yg di pertaruhkan adalah

!

!

!

!

!

!

!

!




putra muhd saiful zahrien



pemenang akan memenangi

earring dari lazo diamond jewellery.white.gold


dan nak TAQ sape ye ...


alida

zana nordin

lyafrina

hanim

lieya

kak sarah najwan

adik angah sayang selasih

win


soryyy .. terpaksa .. di persilakan buat hheheh



akhirnya DAPAT jugak !


salam semua ..

akhirnya aku dpt jugak makan pizza kelmarin mlm heheheh
lepas aku baik sikit dari muntah2 dan berak2 tuu mlm tuu cakap ngan hubby nak makan MCD .. hubby bile dgr mcD nie dia mcm nak x nak jer .. walau x tunjuk tapi nampak dari wajah die tuuu
huhuhu bila tiba jer mega mall aku dah ubah fikiran .. tahu hubby x berapa suke makan burger jadi aku ubah selera aku tanye hubby kita makan pizza lah nak ??
ermm ape layie dia memang suke lahh .. dah lama x makan kann
dah tangguh lama heheheh mlm tuu jadilah sesi dinner kami di pizza hut mega malll

soo di persilakan menjamu mata .. taip banyak2 nie kang ada yg busan nak baca .. heheh entry skrg nie x leh panjang2 .. yg penting gambar tu .. sbb gambar dah leh ceritakan mcm2 hal ..
ye tak ?? hehehhee

ok moh layannnnnnnnn zazzzzzzzzzzzzz




cantik kan front desk mereka nie .. dah bat yg baru ..
nampak kemas dan deco yg menarik !








tgk tuu .. bukan main layie zahrien .. suke sgt .. habis semangkuk tuu ..
jgn x caya heheh


order yg wajib .. :)

cheese pizza .. nie bhg aku .. sedapppp licinnn :)

nina & riena yg ashik dgn food mereka .. lepas makan , mcm biasa kids nak main nie .. kalau x main nie di mega mall x sah .. sooo layan jer lahhh ... sorang naik rm2.00 ..
ok lahh

bukan selalu kan .. :) janji anak2 happy




di ruang legar mega mall nie ada preparation utk krismas . .. anak2 aku suke lah tgk deco2 nie .. dgn santanya .. dgn pokok krismas nya .. walau x sehebat mall di KL tuu .. tapi ok lahh ..
yang pastinya deco nie di buat awal .. dah rasa cam nak esok lusa krimas .. heheheh





ps : nina tanye .. ibu , santa nie wujud ker ?? aper aku nak jawab ???
ermm x sayang santa x wujud .. ia hanya lah MITOS .. tapi dia tanyer pulak .. MITOS tuu ape ibu ?? pulakkkkkkkkkkkkkkkkkk huhuhu



Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...