Wednesday, June 30, 2010

a great DAY for DADDY ..



sempena fathers day hari tuh .. haku bawa hubby dan anak2 dinner kat NOODLE KITCHEN nieh .. di ECM mall .. not bad .. 1st time try makanan dier .. ermmm memang best sgt2 .. berbaloi2 .. hehehe mlm tuh tetap diet tauuu .. jgn x tahu .. tapi kek mcm biasa .. kenalah makan sbb maner leh tahan sbb kek mahal dan marbeles sedappp .. thanx to fadzillah cake
make my day happening sgt2 .. hubby dan anak2 suker sgt sbb siap tanyer nieh ibu buat ker .. hehehe ... sorry ibu x pandai buat .. semua beli .. mihahaaha kalau ibu buat.. harus punah ranah .. muhahahaha .. ok lah layannnn jer


MR hubby punyer .. :))



oreo cheese cake from fadzillah cake ..









last sekali .. kenalah enterpreme aku dan hubby .. pueh ajak bergambar .. malulah katanya .. x perlah cayunk .. fathers day nieh kann ... kenalah amik gambar buat kenang - kenangan .. nieh nina yg amikkan nieh :))




ps : anak2 aku semua dah tidoo .. awal mereka tidoo mlm nieh .. tinggal kami ber4 jerk .. hubby x der .. outstation ke pekan .. hehe dekat jerk .. sat2 layie balik .. mata dah lain mcm .. walau x amik dinner tapi bdn rasa lemah semacam jerk .. bye .. x daya dah .. nak titonnn lakk ..
opss ada masa ieda akan terjah umah kawan2 erkk ... winduu lahh :))







Tuesday, June 29, 2010

NIGHT AT TC - thanx dear ..


pic minggu lepas , thanx to hubby rajin melayan kami semua ke TC kuantan .. heheh haku dan anak2 kalau bab jalan nieh memang happening lahhh .. dgn baju tidoo kami kesana .. manalah tahu tetiba nak check in kat HYATT tuhh heehe .. sekali balikk umahh daa
.. heheh
bukan aper .. mlm tuh lain mcm jerk suasan tuh .. ramai org semacam ..
angin lak sepoi2 bahasa .. ermm leh tahan ramainya org kat sini , dah lama jugak x kesini ..
sesekali cuci mata2 dan makan malam memang best ..
yuk layan pic kami dan tetamu yg amat ' cute ' mlm tuh .. zazzzzzzzzzzzz






haaaaa nie lah dier tetamu CUTE tuhhh .. come kan ..
usianya 3 tahun tau ..

bukan main lasak layie .. melompat2 sabriena ketakutan
mlm tuh ..
soo cute .. heheheh











ku mohon bahagia selamanya ..



ps : mood nak update blog dah dtg .. since anak2 hakud ah tidoo , aper layie .. mula tuh malehh nyerrr .. tapiiii taraaaaaaaaaaaaaaaaa , sambil2 update add kawan2 yg dah hilang tuh .. update lah jugakkk pic2 lama nieh ... layannnnnnnnnnnn


Thursday, June 24, 2010

taraaaaaaaaaa


salam semua ...
huhuhu tgh mlm buter aku buat editing , tukar langsirr baru umah akuuuu muhahaha
haaa hamekkk dah x yah dah aku tukar2 lepas nieh pueh ati !!

huhuhuhuh aku tgh duk keep track balik umah kawan2 yg dah ilang tuh
sabar yerk kawan2 haku akan terjah ke umah kowanggg
memang winduu giler .... huhuhu

okey lah nak sambung @ nak titunnnnnnnnnnnnnnn

bye2 .... muahhhhhhh





Saturday, June 19, 2010

TOLONG SINGGAH JAP KAWAN2 !!!

salam semua ..
kowang perasan tak .. mana pergi aku nyer

BLOG LIST
COOKING & FOOD MAMBERS LIST
MY BLOGGERS & FRIENDS
dan
MACAM - MACAM LIST

LAGI KAT SEBELAH KANAN NIEH ... DAH HILANGGGGGG
HUHUHUHUHUHU AKU X TAHU MCM MANA LEH HILANG .. TOLONG2 SEMUA ..
AKU DAH X INGGAT ADD KOWANG .. HUHUH SEDIHH NYER

MINTAK TOLONG SGT2 SINGGAH KAT BLOG AKU NIEH
UNTUK LETAKKAN KEMBALI ADD KOWANG
TOLONGGG SEDIHHHHH SGT2 ..
AT 1ST AKU NAIK HANTU JUGAK
TETIBA JERK HILANG .. I'M NOT EVEN TOUCH ANYTHING !!!

love u alllssssssssssssssss





ps : geram tul .. sampai x dpt fikir mcm mana leh hilang list2 tuh .. tolonglah kawan12 singgah dan aku dpt add balik add kowang .. huhuh


Wednesday, June 16, 2010

Detox & Slimming Foot Patch



SALAM DAN HAI SEMUA ...

Kowang pernah cuba Foot Patch ? sejenis koyok yang ditampal pada kaki ,
tarik toksin semasa anda tidur

kesan : boleh hilangkan masalah migrain , alah makan laut, jerawat , wajah berminyak , sukar tidur lena, sakit tumit kaki / belakang badan / gaut , nafas dan kaki berbau , sentiasa penat dan Detox Foot Patch amat sesuai utk perokok !


Berdasarkan testimoni, pakai selama seminggu , boleh turunkan berat badan dari 3kg !!
cubalah sepeket anda pasti teruja !! - but for me kalau nak kurus x der usaha kearahnya x guna jugak kan .. makan mcm org giler x cuba elakkan makanan yg berbahaya sama ajer .. pakai aper ajer x akan kurus kalau x pandai disiplinkan diri ..
hahahha ( HERBALIFE is the BEST !! )



SLIMMING PATCH RM30 (10 KEPING)

PREMIUM GOLD SLIMMING PATCH
** gambar last sekali okey ..

SLIMMING Foot Patch, membuang lemak dan sekaligus membuang toksin berbahaya daripda badan..pakai pada tapak kaki semasa hendak tidur, ia akan bertindak semasa anda tidur!! Buka pada keesokkan pagi, pada pad akan kelihatan kesan coklat/hitam (toksin) dan lendir berminyak (lemak).

Berdasarkan testimoni, pakai selama seminggu , boleh turunkan berat badan dari 3kg !!

Bagi yang hanya ingin kempiskan perut, tampal pada perut (siang) selama 10jam..lelehan minyak/lemak akan kelihatan pada pad. Pakai selang sehari sehingga anda mencapai saiz pinggang yang diinginkan, cadangan pakai adalah 3 hari sekali .. :)

** aku beli ini bukan semata2 nak kuruskan badan hokey ! tuh statement kena paham .. hahahah sbb slimming fpatch & detox nieh banyak kelebihannya .. yg pasti bukan semata2 utk kuruskan badan .. yg penting toksin dari bdn dpt dikurangkan dan leh membantu dlm mengelakkan penyakit2 yg dinyatakan :)) sooo kena paham betul2 penggunannyer .. heheh



Detox Foot Patch = rm 25.00 , 1 peket ( 10 keping )


dan yang diatas ini memang aku beli semata2 utk hubby yg perokok TEGAR .. soo hopefully dapat membantu dia .. kerana xtvt merokok dia menyebabkan dia selalu sakit2 sendi dan belakang , selalu penat dan mcm2 lagilah yg x elok dgn MEROKOK nieh :))





Slimming Foot Patch = rm 30.00 , 1 peket ( 10 keping )


ps : x salahkan nak mencuba .. aku dah beli dan sdg mencubanya .. manalah tahu bagus sbb bukan setakat nak kuruskan badan tapi boleh hilangkan sakit2 sendi dan mcm2 layie .. haaaa saper berminat leh aar pm aku kat fb .. iedaimmi erkk cari nama tuh di fb tauuu mcm2 aku letak kebaikan dier .. siap ada testimoni layie .. :))


dan upssss yg berminat utk beli herbalife punn sama silalah hubungi saya .. jgn malu2 kerana HL is the BEST .. :))




Sunday, June 13, 2010

14 June = 1 REJAB


salam semua ...........................
Untuk peringatan..
14 June ni merupakan 1 Rejab.
Permulaan untuk 3 bulan yang penuh hikmah.
Rejab, Syaban dan Ramadhan.
Sebelum bermulanya bulan besar iaitu Ramadhan.
Mari kita persiapkan diri mental dan fizikal.


KELEBIHAN BULAN REJAB
Bulan-bulan hijrah datang dan pergi tanpa disedari. Hanya Ramadan dan Syawal sahaja yang kebanyakkan kita sedar kedatangannya. Berikut adalah himpunan kelebihan-kelebihan bulan Rejab yang boleh dimanafaatkan oleh umat islam dengan memperbanyakkan ibada
h.

01. Sabda Nabi s.a.w.: Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab, nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu kemuliaan di hari kiamat.

02. Sabda Nabi s.a.w.: Bulan Rejab Bulan Allah, Bulan Syaaban bulanku, dan bulan Ramadan bulan umatku.

03. Kemuliaan Rejab dengan malam ISRAK MIKRAJnya, Syaaban dengan malam NISFUnya dan Ramadan dengan LAILATUL QADARnya.

04. Malam awal Rejab mustajab do'anya. ( Dalam Kitab Raudhoh Iman Nawawi)

05. Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga tertinggi (Firdaus). Puasa dua hari dilipatgandakan pahalanya.

06. Puasa 3 hari pada bulan Rejab dijadikan parit yang panjang, yang menghalangkan dia ke neraka (panjangnya setahun perjalanan).

07. Puasa 4 hari pada bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajal di hari kiamat.

08. Puasa 5 hari pada bulan Rejab, aman daripada azab kubur. Puasa enam hari pada bulan Rejab, keluar kubur bercaya muka.

09. Puasa 7 hari pada bulan Rejab, ditutup daripada tujuh pintu neraka.

10. Puasa 8 hari pada bulan Rejab, dibuka baginya lapan pintu syurga.

11. Puasa 9 hari pada bulan Rejab keluar dari kuburnya lalu, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH, maka tidak ditolak dia dari memasuki syurga.

12. Puasa 10 hari pada bulan Rejab dijadikan dua sayap, terbang seperti kilat di atas Titi Sirotalmustaqim di hari kiamat.

13. Puasa 16 hari pada bulan Rejab akan dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.

14. Puasa 19 hari pada bulan Rejab, dibina baginya sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Allah Adam a.s.

Puasa 20 hari pada bulan Rejab, diampunkan segala dosanya yang telah lalu.

Kelebihan bulan Rejab dari segala bulan seperti kelebihan Quran atas segala Qalam.

17. Puasa pada awal Rejab, pertengahannya dan akhirnya seperti puasa sebulan pahalanya.

18. Orang yang lemah dari berpuasa pada bulan Rejab hendaklah bersedekah tiap-tiap hari sekurang-kurangnya sebiji roti.

19. Sesiapa bersedekah pada bulan Rejab seperti sedekah seribu dinar, dituliskan kepadanya tiap sehelai bulu roma jasadnya seribu kebajikan, diangkat seribu darjat, dihapus seribu kejahatan.

20. Setiap sehari puasanya pada bulan Rejab dan sedekahnya pada bulan Rejab seperti ibadat seribu Haji dan Umrah. Dibina mahligai seribu bilik dan seribu bidadari, lebih cantik daripada matahari seribu kali. Bulan Rejab bulan Allah.

21. Bersedekah pada bulan Rejab, dijauhkan Allah daripada api neraka kerana kemuliaan bulan Rejab, Bulan Allah.

22. Allah jadikan di belakang bukit Jabal Qar bumi, yang putih yang penuh dengan Malaikat dengan panji-panji berhimpun pada tiap malam Rejab meminta ampun oleh mereka kepada Umat Muhammad. Allah menjawap: Telah aku ampunkan mereka!

23. Barangsiapa meminta ampun (beristighfar) kepada Allah pagi dan petang 70 kali atau 100 kali, pada bulan Rejab di haramkan tubuhnya daripada api neraka.

24. Sesiapa berpuasa sebulan pada bulan Rejab, Allah berseru kepadanya: ‘Telah wajib hakmu atasKu, maka mintalah olehmu kepadaKu. Demi ketinggianKu dan kebesaranKu, tidak Aku tolakkan hajatmu. Engkau adalah jiranKu di bawah `arasyKu, engkau kekasihKu daripada segala makhlukKu, engkau terlebih mulia atasKu. Sukakanlah kamu, tiada dinding antaraKu dan antara kau'.(dari kitab Raudatul Ifkar)

25. Puasa pada 27 bulan Rejab seperti berpuasa enam puluh bulan pahalanya. Jika disertai dengan sedekah seperti puasa seribu tahun, kerana kebesaran hari ISRAK-MIKRAJ.

Siapa melapangkan kekeruhan, kesusahan, kesempitan orang mukmin pada bulan Rejab dikurniakan Allah kepadanya Mahligai yang besar di dalam syurga Firdaus.

Siapa berpuasa tiga hari pada bulan Rejab dan beribadat pada malamnya (berjaga), seperti dia berpuasa tiga ribu tahun. Diampunkan baginya 70 dosa-dosa besar tiap-tiap hari, ditunaikan 70 hajat ketika keluar nyawanya daripada jasadnya, 70 hajatnya di dalam kuburnya, 70 hajat ketika terbang suhuf (ketika Quran dinaik ketika berlalu di Titi Sirotalmustaqim.

REJAB bulan menabur benih. SYAABAN bulan menyiram tanaman. RAMADAN bulan menuai.

REJAB menyucikan badannya. SYAABAN menyucikan hatinya. RAMADAN menyucikan rohnya

REJAB bulan taubat. SYAABAN bulan muhibbah. RAMADAN dilimpahi pahala amalan.

Beramallah menurut kemampuan masing-masing, jika tidak dapat melaksanakannya janganlah ditinggalkan semuanya.

info ehsan : kasehku


ps : berpuasa dengan F1 & teamix .. want to know about that .. jgn malu2 call saya atau shout sahaja di FB @ email saya ... selamat berpuasa dan beramal :))





Saturday, June 12, 2010

sabriena is 6th ..


eppy bday ! eppy bday !! eppy bday tooo uuuu
... buat putri nur fatin sabriena yang ke 6 tahun .. 11hb hari tuh genaplah usia putri ke2 aku yang ke6 tahun
( same month wif me ) ... alhamdulillah buat bday party kecil2lan sahaja di nursery dier .. ermm nanti aku upload kan gambar kemudian .. tgh x der mood nieh .. makan .. diet berterabur semua .. heheheheh tapi berat ! still maintain .. ayat cover .. muahahhahaha


ok .. buat anakku tersayang .. ibu cuma harapkan dengan bertambahnya usia sabriena akan menjadikan anak ibu ini lebih berdikari , mendengar kata ( sbb dia nieh keras hati sikit .. hehe ) cerdik pandai dan terang hati dlm pelajaran .. ibu sayang semua anak2 ibu .. jadilah anak yg solehah dan membanggakan ibu dan ayah .. aminnnn












Saturday, June 5, 2010

my dieting progress ..


lets picture talk ... letih nak tulis banyak2 .. sehingga ke tarikh 1 jun 2010 , my achive weight is still 64kg .. huhuh susah tul nak capai target 60kg .. till now can maintain the weight cuma nak turunkan lagi .. huhuhuh
wahai adik2 dan sifu2 diet .. leh bagi pandangan tak ..
dah jadi x pandai lakkk ... still cuba sedaya upaya utk diet sendiri without F1 ...
tapi teamix still on mcm biasa .. heheh , help meeee help ! help !

heheheheh dah mcm citer lakksss ...







today workout wif eleptical bike at 10 o'clock ..

bfast at 8.30 : 1/2 mee hun tomyam
teamix 500ml
500ml H2O

lunch at 2.00 : separuh nasi + telur dadar 1/4 + kuah tomyam
500 ml H2O

evening at 6.30 : 5 ketul cucur kobis ( buat sendiri )
air kopi secawan
teamix 500ml
1000 liter H2O

supper : 1000 liter H2O
nite2 ..


ps : bdn terasa letih + batuk2 x tentu hala .. rasa nak demam .. hubby dah start dulu .. huhuh


Tuesday, June 1, 2010

SPECIAL GIFT AT MY 34th BIRTHDAY



" EPPY BDAY TO ME .. EPPY BDAY TO MEEE .. EPPY BDAY TO IEDA .. EPPY BDAY TO IEDA " .. h
uhuhuhu hari ini adalah ulangtahun kelahiran aku yg ke 34th .. tua dahh .. heheh tapi rasa itu masih muder .. hehhehe jgn maraaaaaaaa ...

thanx alots friends ! .. ramai kawan2 yang mengucapkan bday wish pada aku melalui FB mahupun SMS .. terima kasih banyak2 .. sungguh aku terharu .. kerana kalian mengngigati diri ini .. huhuhu


DAN yg paling aku terharu , aku dikejutkan dengan sejambak bunga ros merah/pink dari hubby tercinta yang dihantar ke pejabatku tghhari tadi .. terus terang aku katakan disini .. aku masih tidak dpt mempercayainya kerana selama
10 tahun aku berkahwin dengannya .. hubby yg ku kenal bukanlah seorang yg romantik .. itulah yg membuatkan aku benar2 terharu atas kejutan ini ...

THANX A LOTS MY DEARRRR ..
ieda hargainya sehingga menitis air mata
kegembiraan dan terh
aru yg sgt2 .. thanxxx abang .. ieda memang x sangka dan masih tidak dpt mempercayainya




bukan nak kata aku megah tapi aku memang x pernah menerima apa2 hadiah harijadi dari HB selama aku berkahwin dengannya .. THIS IS THE 1st time tau ! percayalah .. kowang nak cakap aper punn cakap lah .. huhuhuhuhuhuh x caya UDAH ! huhuh .. aper2 pun inilah ulangtahun kelahiran yg paling bermakna buat diriku .. alhamdulillah dan syukurrr kerana dilimpahkan kegembiraaan ini .. aminnnn :))




ps : tangan dan badan aku masih mengigil kerana masih x percaya .. huhuhuh camner nieh .. nak bawak balik umah , kang anak2 cakap aper .. nak tinggalkan kat opis .. x der tmpt nak letak .. camnoor nieh .. any cadangan ?? huhuhuh dlm dilema pulakkk :))


Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...