Sunday, March 28, 2010

Lil Zahrien B'day Celebration

salam semua .. lama tul aku x update .. huhuhu mood memang dah x der nak berblog nieh .. ramai dah kengkawan blog yg bertanya didlm FB sepcially adik mia .. thanx dik .. love u dan miss u jugak .. akak sejak dah eddicted pada FB nieh .. semua umah dah ditinggalkan sepi .. FP punn sama .. sesekali akak update .. entahlah .. bertambah dgn kerja2 umah dan pejabat yg x habis2 .. dgn nina yg akan bertuisyen .. lagilah aku x ada masa nak berinternet nieh .. sebahagiannya sahaja aku luangkan di FB .. entahlah mood utk berblog nampak gayanya dah pudar .. mcm mana nak dptkan kembali mood tuh ..
hermm anyway nie nak upload tentang bday celebration my litle hero , zahrien already 2 years last weekand .. kami buat makan2 awal sikit dari actual day dia .. bukan aper takut x sempat , biler dah kerja mcm2 mender nak buat , soo amik week days .. senang citer .. smeua ada .. mom , dad dan lil brother punn ada , join semua baru meriah ..
vanue di pizza hut ajer .. aku dan ummi ngidam nak makan pizza .. sib baik hubby ok .. ikutkan dia , dia nak buat e'day tuh di KFC , tapi aku x nak .. hehehh

ok lah moh lah layan sebahagian pic2 yg aku snap mlm tuh .. zazzzzzzzzzzzz


pilih dik .. pilih apa yg patut .. makan besoor mlm nieh .. heheh

bday boy that day .. putra muhd saifu zahrien is 2 .... be a good BOY my dear ... muahhhhhhhhhh















last sekali , musti nak naik nie .. ermm dah wajib kalau ke MG MALL nieh .. soo layannnn


Wednesday, March 10, 2010

finale of TBL Asia & a new OF ME


The finals of the first season, Biggest Looser Asia was last night at 10.15pm and it brought back all eliminated contestants and the 4 finalist to have their final weigh in and to decide who will be the first Biggest Looser Asia. I
t was a much anticipated show consider the contestants were loosing weight in Kg’s and it was no small numbers that were being shed.



As predicted, David bagged the top prize after losing an amazing 81 kg, or 53% of his original body weight, to clinch the title, beating competitors Malaysian copywriter Aaron Mokhtar, 30, Filipino chef Carlo Miguel, 32 and Hongkong sales assistant Martha Lai, 19.

On a separate note the production of the finals was extremely poor! From the quality of the shooting to the timing to the entry of the finalist who kept tripping over the poorly mounted images of their old weight, it was pure shambles! Surely the producers could have pulled off a much much higher quality show.

** really kagum dgn king DAVID nieh , from indonesia , transformasi dia betul2 memeranjatkan semua org , well kalau tgk betul2 .. he's better in BIG , sbb biler dia kurus sgt mcm skrg nieh , dah macam org sakit kan .. jalan punn slowww .. WELL now he's the WINNER that's the point here .. CONGRATS again to KING DAVID


and a new of ME .. ehhe well bukan lah new sgt .. cuma gambar terbaru aku , snap masa makan di RASAMAS wif my family , cuma nak share sikit resault pemeriksaan kesihatan yg aku buat di kolej baru2 nieh


BERAT : 65 kg ( 5 kg to goooo .. still tgh usaha )

TINGGI : 160m

BMI : 25 (1st stage of Overweight)

ideal BMI is 24.5

TEKANAN DARAH : 120/80 mtlg

KANDUNGAN GULA : 6.1 mmo/L









Friday, March 5, 2010

BILA SYAITAN MULA MENGUASAI MANUSIA ..


** APABILA SYAITAN MENGUASAI HATI DAN PERASAAN MANUSIA , INILAH AKIBAHNYA .. SUNGGUH SEDIH DAN SAYU HATI KU DI PAGI JUMAAT INI , MEMBACA BERITA YG X PERNAH KU INGINKAN .. LEPAS SATU BERITA KE SATU BERITA PENGANIYAAN MEMBAWA KEMATIAN , BAYANGKAN JIKALAU ANAK ITU ADALAH ANAK KITA , DUNIA INI IBARAT PENTAS LAKONAN , JIKA KITA TERSASAR JAUH DARI LANDASAN , MAKA HILANGLAH PERTIMBANGAN ..


" YA ALLAH , YA RABBI , WALAU SIAPA JUA MANGSANYA , BERILAH PEMBALASAN
YANG SETIMPAL DIATAS PENGANIAYAAN INI , BERILAH DAN TUNJUKKANLAH BAHAWA KEADILAN ITU DITANGAN MU YA ALLAHHHHH "







PETALING JAYA: Belum pun selesai kes Syafia Humairah Sahari, tiga tahun, yang mati ditendang dan dipijak teman lelaki ibunya, minggu lalu, seorang lagi kanak-kanak berusia 18 bulan pula menjadi korban terbaru kes penderaan.

Dalam kejadian di Pangsapuri Bestari Damansara, Kayu Ara di sini, malam kelmarin, K Hares-varran dikatakan dipukul dan dipijak suami jiran keluarganya hingga menyebabkan hati kanak-kanak lelaki itu pecah dan enam tulang rusuknya patah.

Haresvarran dipercayai didera antara jam 10 malam dan 12 tengah malam kelmarin ketika ibu bapanya, masing-masing penerbit filem dan pekerja sambilan, meninggalkan mangsa di rumah jirannya.
Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed, berkata ibu mangsa mulanya meninggalkan anaknya di rumah seorang wanita tua yang uzur yang tinggal berhampiran rumahnya.


"Bagaimanapun, bimbang meninggalkan anaknya dengan wanita yang uzur itu, ibu mangsa kemudian menghubungi isteri suspek yang pernah menjaga mangsa selama tiga bulan tahun lalu untuk mengambil Haresvarran.

"Ibu mangsa sebenarnya risau untuk menyerahkan mangsa kepada pasangan itu kerana mengesyaki anaknya pernah didera berdasarkan kesan lebam di badan ketika dalam jagaan mereka tahun lalu. Bagaimanapun, kerana terdesak mereka meminta isteri suspek menjaganya," katanya pada sidang media di sini, semalam.

Arjunadi berkata, suspek berusia 33 tahun kemudian menjemput mangsa di rumah wanita tua itu, tetapi Haresvarran dikatakan enggan mengikutnya dan menangis walaupun selepas dipujuk, termasuk diberikan coklat.

"Dia mungkin takut sebab pernah didera suspek. Ini menyebabkan lelaki itu berang lalu memukul mangsa berulang kali sebelum mengheretnya ke padang permainan (di tingkat bawah pangsapuri) dan memijaknya tanpa belas kasihan.

"Suspek hanya menghentikan tindakannya apabila kanak-kanak itu tidak sedarkan diri sebelum membawanya ke klinik berhampiran. Mangsa kemudian dipindahkan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) kerana kecederaan serius dan disahkan mati sebaik tiba di hospital," katanya.

Ini kejadian kedua membabitkan kematian kanak-kanak mangsa dera dalam tempoh seminggu. Khamis lalu, Syafiah Humairah mati dipukul dan ditendang teman lelaki ibunya di Sungai Pelong, Hulu Selangor.

Arjunadi berkata, suspek yang bekerja sebagai kelindan lori membuat laporan di Balai Polis Damansara Utama jam 12.35 tengah malam, kelmarin, dengan mendakwa Haresvarran mati tercekik makan gula-gula.

"Maklumat itu bercanggah dengan laporan perubatan, termasuk bedah siasat yang mengesahkan mangsa mati akibat kecederaan dalaman yang serius.

"Di badan mangsa ada banyak kesan lebam lama dan baru, selain tulang rusuknya patah dan hatinya pecah," katanya.

Beliau berkata, polis akan mendapatkan perintah reman ke atas suspek hari ini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu membunuh.

Arjunadi meminta orang ramai, terutama yang melihat atau mempunyai maklumat berhubung kejadian itu supaya tampil membantu siasatan.

Mayat K Haresvarran dituntut ibu bapanya sebaik bedah siasat selesai jam 1 petang semalam untuk dikebumikan.





Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) Teladan (23) blog (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...