Friday, February 12, 2010

eppy chinese new year - its school holiday


salam semua .. firstly nak ucapkan " HAPPY CHINESE NEW YEAR " for all chinese friends out there ..
may this year give brightness to all of u ..




well bila CNY menjelma , musim2 perayaan nieh memang anak2 lah yg paling seronok sbbbb cuti sekolah menjelma .. release all the study tension .. heheh ecehhh mcm lah aku yg sekolah .. anyway ibu2 punn musti suka sbb bila cuti nieh dptlah relex2 lebey sikit kann kannn kann .. dan leh lah plan any vacation for holidays .. huhuhuhu

this year school holidays .. anak ke rumah mama ann dia ( adik aku ) kat KL .. aku x ikut .. sbb sian lakkk kat mr hubby , kalau dia duk umah sorang2 kannnn x patutkannn .. uhuksss .. soo aku dan zahrien will be holidays di umah dgn mr hubby jerk .. well any plan mr hubby ? .. aper layie . dia duk ashik ajak ke working place dia jer lahhh .. hermmm aper nak buat .. tempat isteri disisi somi kannn ...

so wish u all a HEPII BIG HOLIDAYS .. to those yang teringin ke PAHANG .. moh lah calling2 ieda tau . for sure leh jumpa2an nanti .. bye ..


Saturday, February 6, 2010

a lovely dinner at RASA MAS


salam semua ... alhamdulillah ieda kembali lagi... ermmm kalau ada story barulah sedap nak bercerita disini .. ini punnn kira dah lama jugak lahhh last 2 day .. huhuhu .. baru ada masa nak update .. mlm nieh kebetulan semua kerja2 urusan rumah siap awal .. anak2 punn dah tido ... normaly mereka semua tido jam 9.00 mlm .. soo kalau ieda dah settle semuanya leh aar ngadap pc nieh ..


hermm maleh tul nak citer panjang2 .. moh layan dinner kami di RASA MAS .. ermm enak sgt2 .. pueh ati dan hubby punn suka .. that night riena dan nina nak makan nuggets and fries jerk .. aku lak chicken grilled , hubby chicken chop .. zahrien lakk ermm mengacau ajer lahh .. utk dia aku amik chicken rise wing .. boleh tahan nasi dia .. sedappp .. sooo mana2 geng yg belum pernah rasa keenakan rasa mas nieh leh lah try ..
rege punnn not that bad ..


ok moh layannnn zazzzzzzzzzzzzzzzzzzzz





ps : masih x sempat nak jenjalan umah kengkawan .. update punn copy dari fp .. sedeyy .. rinduu punn ada .. insyaallahhh ieda akan terjah jugak umah kengkawan .. lov u all



Monday, February 1, 2010

ku gagahi utk kembali ..


salam semua .. ya allahhhh rinduu tul ngan umah ku satu nieh ku gagahi jugak untuk mengupdate umah kesayangan ku ini ..
.. huhuhuh yerlah susah tul nak cerita kesibukan yg melanda diriku ini .. sejak bermulanya persekolahan anak2 .. ieda memang x cukup masa .. x der masa langsung nak bersosial ngan umah2 ku sekalian dan teman2 alam maya .. amatlah mohon maaf ...


secara kebetulan pula sehari harian ku dihabiskan masa di umah sahaja .. kalau hari minggu aku banyak jugak habiskan masa dgn xtvt mengemas dan melihat anak2 buat latihan .. terpaksa sgt2 buat mcm tuh .. x nak mereka semua leka .. berjalan2 punn dah jarang2 sgt .. kalau nak sgt punn ayah mereka bawa mereka ke taman permainan .. sooo memang x der story sgt untuk dikongsi bersama .. hanya kesibukan yg melanda diriku sahaja .. yer lah bayangkan hari2 ku berlalu dgn penuh xtvt yg telah diatur oleh ku sendiri .. rutin harian yg menyebabkan aku memang x der masa langsung nak beralam maya dengan kawan2 .. huhuhu sedey dan rindu punn ada ... sbb dah lama x menjengah laman kawan2 semua .. maafkan lah ieda sekali lagi ..
nak cerita sikit dari awal pagi hingga ke mlm hari .. pagi seawal 5.00 pagi ieda dah bangun , buatkan bekalan utk anak2 dan hubby , sbb mereka memang kena bawak bekal kan .. soo have to .. seharian di office .. balik ptg terpaksa tunggu nina dan riena balik dari tuesyen dan c/care centre sehingga 6.30 ptg .. balik umah .. masak , makan, lipat/sidai kain ... tgkkan homework anak2 .. dan last sekali gosok baju anak2 dan ieda sendiri .. semua xtvt itu habis sehingga 10.00 mlm .. masa nieh ieda dah flat (ngantuk yg amat2 sbb keletihan )

sooo hanya ada masa di office sahaja kalau nak jenggah2 kawan2 di fp, blog dan FB .. memang masa begitu terhad buat ieda ... so tired .... oklah x mau dah cerita panjang lebar ... nieh punn kebetulan ada sikit pic2 utk dishare bersama .. sooo yuklah layannnn

menu nieh adalah menu kelmarin ...








ps : thanx to all friends ..lov u all sbb sudi jenguk dan bertanya khabar .. lebih2 lagi yg mengambil berat keadaan ieda .. sehingga ke hari ini .. ieda masih kuat gagahi hadapi segala kerumitan dan kesedihan di dlm hati ini ... insyaallahhhh ieda selalu berdoa agar ieda kuat dan tabah hadapi semua ini ...

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...