Saturday, December 18, 2010

Selar masak Kari & Kangkung Pecal


salam semua

hari masak simple2 jer .. selar masak kari & aku celur kangkung cicah pecal , mom / ayah & SIL ada dirumah .. ramai sikit makan hehehe
pecal ini tuk saudara aku yang buat .. aku tinggal bancuh aje dgn air panas .. ujan2 nie sedap makan menu mcm nie bertambah2 aku makan huhuhu ..
ok lah moh layannnnn








ptg nie nak jumpa BFF ( dan juga mamber BLOG ) dari Kl .. azue & mom dia ..
baru sampai dari KL , mereka nak bercuti di pahang nie ..
nak joint kami mandi manda .. mandi manda !!!!
di manaaaaaaaaaaaaaa ???? rahsiaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hahahhaha cuba teka .. nanti aku citer dan upload pic yer .. x sabar nak tunggu esok :)

ok lah semua .. kalau sempat akan BW mlm kang .. skrg nie tgh ujan kat luar tuuu ..
x tahulah .. mcm mana nak kuar nie .. huhuhu



ps : mlm nie final MARI MENARI .. jgn lupe tgkkkkk .. aku pun x sabar nak tgk eheheh




20 comments:

  1. el mmg hantu pecal kak..sedapnye
    ada kangkung je kak..kalo ada tauhu togeh jantung pisang lg best...sedapnye ratah gitu2

    ReplyDelete
  2. sedap sungguh
    mandi kat gambang ke..saya baru balik ni..

    ReplyDelete
  3. alamak..eli xpenah dgr la pecal..eli ni memang cerewet bab mkn..yg pelik² mmg takut nk try hihihi

    mari menari pun eli x follow..tp akak ckp final, mesti best kan, nk tgk ar mlm ni ;-)

    ReplyDelete
  4. sedapnya nyer kak..suka sume menu2 tue..:D

    ReplyDelete
  5. suka mkn pecal..nk2 lagi ada tempe & kentang..skang ni mcm2 org letak dlm pecal..klu complete set,ada jantung tu semua,,,peh layan kak!! wat menu berdiet blh tu kannnn

    ReplyDelete
  6. el ~ hehehe haaa semua yg el cakap tuu susah nak dpt kalau bukan di kg kan .. yg senang kangkung jer .. akak lebih suke cicah kangkung jer hehehe

    ReplyDelete
  7. kak sarah ~ heheh aah kak .. pandai akak ..
    oh ya .. nie yg ieda x sabar nie kak :))

    ReplyDelete
  8. eliz ~ heheh sedap dikk .. ermm biasanya nie makanan org timur lah :)) utk berdiet sesuai sgt2 .. :)

    haa jgn lupe eliz .. mlm nie .. final :)

    ReplyDelete
  9. yana ~ heheh ok dikk .. jemput makan yer :)

    ReplyDelete
  10. farra ~ kalau ada semua tuu dah jadi cam rojak kan .. ermm memang sedapp .. tapi akak lebih suke mcm nie .. paling tidak lawan dgn timun ..

    yup menu diet .. tapi x leh selalu sbb pechal tu kacang .. not to good :))

    ReplyDelete
  11. Pecal..sedapnya..lama tak makan pecal..Stok kuah pecal pun dah habis...Huhuhuuhh.

    ReplyDelete
  12. saye suke pecal gaul2 kat nasi .. peh ! layannn.. :)

    ReplyDelete
  13. adeiii tgk menu kak ni..sgt sdp le....sy suka pecal tu..hehe...

    ReplyDelete
  14. sue ~ kena beli tuu dikkk :))

    ReplyDelete
  15. yana ~ aah sama ngan akak dikk .. nak2 bila nasi panas dan ada satayyy perghhhhhhhhhhhhhh :)

    ReplyDelete
  16. zura ~ heheheh silakan dikk :)

    ReplyDelete
  17. sungguh menyelerakan menu2 tu kakieda..sambal tu saya suka..

    ReplyDelete
  18. Salam kak Eida.. Sungguh sedap nampak lauk pauk tu.. especially pecal.. lama dah tak makan..
    Salam perkenalan ye kak..
    ~Nur

    ReplyDelete
  19. win ~ haaa tu namanya sambal pechal dikk :)

    ReplyDelete
  20. nba Nur ~ salam perkenalan jugak dikk :)
    heheh aah pechal tuu penambah selera dikk sedappp :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...