Thursday, December 30, 2010

Payudara MONTOK dan PEJAL - khas utk wanita ajerrrrrrrrrr



 salam semua ..

ok petang nie aku nak share info pasal subject penting kaum wanita .. utk kaum lelaki kalau nak baca ok jer .. mana tahu haaaaaa leh btahu bini masing2 kan .. heheheh .. aku dpt nie sbb ada mamber emailkan kat aku .. 
gud info sbnarnya .. dia bagi add info sekali .. aku maleh nak baca panjang lebar , aku amik yg penting jer ..

ok lah moh layannnnn





Ramai wanita yang mahu buah dada yang cantik dan tegang. Namun begitu, perincian apa yang cantik dan macam mana yang tegang adalah tidak nyata. Setiap wanita perlu tahu, buah dada adalah berbeza bagi setiap wanita, daripada segi saiz, bentuk, warna dan ketegangan. Hanya kerana melihat gambar seorang model iklan dengan buah dada yang cantik, seseorang wanita mahu menurutnya.
 
Buah dada anda adalah sesuai dan sempurna untuk diri anda. Terima buah dada anda, jaga dan belai buah dada itu sebaiknya. 

Perkara paling utama adalah memakai coli yang bersesuaian dengan bentuk dan saiz buat dada. Jangan memakai coli yang saiz terlalu kecil, ini akan membuat anda tidak selesa. Apabila memakai coli yang kecil dan dada dirasakan seperti terkeluar, maka saiz itu adalah kecil.


Pelbagaikan pengambilan buah2an
 
Amalkan pengambilan lima hidangan satu hari sama ada buah-buahan atau sayur-sayuran atau campuran kedua-duanya. Satu hidangan adalah sebesar tapak tangan sendiri. Buah-buahan dan sayur-sayuran mengandungi khasiat yang tidak dapat dibotolkan. Ia dapat membantu badan membentuk tisu-tisu badan yang sihat dan melindungi sel-sel daripada berkembang kepada sel-sel yang boleh menjadi kanser.

Bagi wanita, amalkan permakanan yang berasaskan soya. Semakin kerapkan pengambilan soya apabila usia semakin bertambah. Pengambilan kacang soya adalah pada kadar 40 ke 80mg sehari.

Begitu juga pengambilan EPO. Dapatkan EPO dalam bentuk pil agar ia mudah dimakan setiap hari. Jadikan tomato dan brakoli atau sayuran berkaitan dalam hidangan makanan harian.

Bagi wanita yang mahukan buah dada yang menarik dan sentiasa sihat, menjaga kesihatan badan adalah penting. bersenamlah kerana membantu dalam melancarkan edaran darah beroksigen. Kurangkan makanan yang mengandungi lemak yang tidak sihat. Kurangkan pengambilan gula dan garam, kurangkan minuman berkaffeine seperti kopi, amalkan makan sayur-sayuran dan fiber. ( haa nie selalu aku ingatkan kat kowang kann ) :)

Petua untuk suami isteri. Jika berkesempatan, pancutlah air mani pada dada wanita. Air mani itu kemudiannya disapu seluruh kedua-dua buah dada dalam pusingan jam. pastikan ia disapu rata. Tunggu ia kering sebelum membersihkan ia dengan air. Petua ini dikatakan dapat menegangkan buat dada wanita.

( hahahahah nie aku x tahu lerr betul atau idokkk .. cam x caye jer , eiii leh ker buat nie hahahhahaha sabor jer  lahh wehhh  )




info penuh : petuamelayu.com



ps : ape pulak nak masak petang nie huhuhuh ari2 pikir pasal nak masak .. bohsan nyerrrrrrrrrrrr




14 comments:

  1. thanks akak for sharing this...

    soya tu utk ape ek...
    saya tak suka brokoli...hihi..rasa sayur ijau...

    ReplyDelete
  2. salam,

    hehehe... tang pancut tu betul ke?
    ieda, saya kadang2 guna telo putih jer utk tegangkan payudara. tu pun bila rajin... kalau tak rajin, urut jer cam biasa..huhu

    ReplyDelete
  3. wah petua yg best ni kak...tapi petua yg last tu takleh tahan tu....tak gamak lak nak wat camtu ahahahaahahahah.....

    ape2 pun akak cite pasal ni tingat si julia perez yg over nak pakai coli laser mase indon vs m'sia...sudah2nye batang idong die pun tak nampak....mati tershort coli sendiri kot hahaha

    ReplyDelete
  4. auchhh....bole try info mkn tomato dan bronkoli tu..hehe

    tang petua yg ehemmm itu.,..akak pun penah baca..try tu idok penah lagi..ngeh3

    ReplyDelete
  5. fuhhhhh!!!

    bgus utk dipraktiskan dlm keharmonian rmh tangga.

    ReplyDelete
  6. ohoho..betul ker petua tu..hehe..

    ReplyDelete
  7. petua yg last tu dh biasa dgr...sapu kat payu dan montot....tp..tak pernah buat lg...hik2..padahal paling senang dan murah kan??? hik3...........


    psstt jom try nak? :D

    ReplyDelete
  8. yg last skali tu mcm xpasti kesahihannye..haha..kena ty pada pakar buah dada..eh! =P

    anyway gud info ^_^

    ReplyDelete
  9. Wuuuppppssss!!!
    Part yang last skali tu tak tahan tuu!! Tapi memang penah baca.. Cuma bila nk suruh buat tu.. macam.. erkk..erkk... ['_']
    Wakakkakakkaaa...

    ReplyDelete
  10. opsssss..cam MENARIKS jek tips akak bagi nih..nk cuba malam ni jugak boleh tak?..kekekekeke

    ReplyDelete
  11. wah info bagus punya ni sis..:)

    ReplyDelete
  12. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Anjalkan Payudara Kendur.

    ReplyDelete
  13. utk tegang buah dada apa ubat sesuai

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...