Thursday, December 2, 2010

Org Tanya AKU JAWAB


salam semua ..

ada org tanye aku .. mcm mana nak jaga kesihatan badan dan maintain slim ???
hahahah soklan cepu mas .. dan soklan yg aku suke jawab ..
bukan ape .. secara x langsung memotivasikan aku kannn :) soo nie adalah nasihat2 yg lazimnya aku bagi tahu heheheh

ok moh layan apa yg sebahagiannya aku cakap ....





klu nk kurus kn bdn...
korg jgn la asyik minum
air bikarbonat...
mmg kembang la prut korg pas minum air tu...


then....
korg jgn mkn
5-6jam sblum korg masuk tido....
sbb mknn tu xabis dihadam lg....
sbb tu org tua2 xgalakkan pas mkn trus tido....
nnt buncit boroi...



pastu...
korg klu nk
tido...
mngadap la ke kanan...
sbb ia mncepatkan lg proses pnghadaman mknn dlm perut....
ianya senang dipraktikkan n hasilnya...
insyaALLAH....korg dpt la kecik kn perut korg....



selain tu...
korg jgn la mkn
makanan laut (mcm ikan @ udang @ ketam) ngan ayam @ daging dalam 1 hidangan kerna ada kajian telah dilakukan...
mendapati klu korg makan hidangan mcm tu serentak....
alamat, myb perut korg akan meragam....
tapi aku kurg pasti psl kajian ni sbb aku dpt info dari googe jgk,
so trpulang la kpd sesape yg nk mngamalkn nye....





8 comments:

  1. thanx 4 the info, tido mengiring ke kanan tu tak penah dgr. kalau tido melentang lagi la a big no eh. cam ular sawa kekenyangan hehe.

    ReplyDelete
  2. hehe..first time dtg komen kat blog akak nih..bestnye klu leh slim cam akak tp tulaaaa..slalunye napsu makan tu mencanak2..paling susah bab nk kurangkan makanan segera n air gas..harap pas bersalin anak 2nd nnti dpt gakla turunkan berat badan ni sket..=(

    ReplyDelete
  3. salam sis, sokong dgn petua ni ...

    ReplyDelete
  4. adia ~ u are welcome dik .. heheh aah kalau tidur melintang nie akak x lepehh lah dikk seeh bila lepas kekenyangan heheh

    ReplyDelete
  5. lil azrina ~ thanx dikk kunjung umah akak .. nanti dtg layie yer :)
    owww yer ker .. tulah akak cadangkan kalau ada kawan2 yg nak cuba kuruskan badan tapi x mampu diet sendiri utk mencuba herbalife .. memang berbaloi dan x akan menyesal punyer :)

    ReplyDelete
  6. hamzah in !~ hhheh amalkan ya dik :)

    ReplyDelete
  7. fazilzura ~ thanx dikkk :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...