Monday, December 20, 2010

Nasi Lemak + Sambal Tumis Sotong


salam semua ..

sebelum aku update cite di gambang heheheh
nak tayang dulu menu bfast kami kelmarin ... oleh kerana ramai kat umah , ummi , ayah dan SIL pun ada .. soo menu wajib ujung minggu adalah nasi lemak ..
sbb kami nie kalau bukan ari minggu memang x merasa lah makan nasi lemak .. pantang heheheh , yerlah kannn nak masak x sempat .. nak beli aku pulak x galakkan anak2 aku makan nasi lemak pagi2 .. almaklumlahhh anak2 sihat belaka hehehehe

aku pulak kalau masak nasi lemak x sah kalau x der sambal sotong kembang nie ..
haaaaaaaa nie kegemaran anak2 dan hubby :) kalau masak nasi lemak mereka dah tahu ibu nie akan masak sambal tumis sotong kembang nie ..
ok lah malas nak pokpek banyak2 .. tgk pic2 jer lahh
layannnnnnnnnnnnnnnn




apam nie aku beli jer .. tapi x sangka sedap giler .. lembut + lemak2 gitu .. :)
** pic2 x cantik .. sbb aku pakai kamera kokak jer .. DSLR bateri charge pulak pagi tuu huhuu

haaa nie lah menu bfast kami .. ulam tuu salad tuu aku yg punyer .. kalau makan sambal2 nie x der salad cam x lengkap jer ..
tapi kalau x der .. leh jer makan dgn ulam timun hehehe

tuu SIL aku yg potong timun mcm tuu .. ikut saiz bdn dia jugak .. comeyyy hahahah




ps : banyaknye kain nak lipat .. lepas masak speghati aku terus update blog .. pasni nak lipat kain lakk .. lambat sikit lah aku BW yer kawan2 .. kalau sempat mlm nie .. kalau tidak sok pagi jer :)



8 comments:

  1. msk nk lemak mesti lawan nya dgn sambal sotong kan..sedapnya..klu fra suka sotong kering atau pon sotong stokin tu..manis skit :)

    ReplyDelete
  2. sedapnyer kak sambal sotong tu :)

    ReplyDelete
  3. sambal tumis sotong kembang, faveret akak tu. akak hari ni kureng sihat, dpt mc, so terbaring je la, kain tak bebasuh n berlipat ari ni, bibik demam..hehehe

    ReplyDelete
  4. Sedapnya nasi lemak akak...tiba sok pg teringin nak buat hehehe...

    ReplyDelete
  5. lm el x wat nasi lemak
    sejak 2 menjak ni el mmg dh x larat
    asik penat jek..perut pun dh makin berat
    malas tu malas gak tp kena gak msk huhuhu
    msk simple2 jek pung

    ReplyDelete
  6. selalu nak start diet jek kompom ada bloggers tayang gambo makanan huhu....terus terliuh haha

    ReplyDelete
  7. meriahnya breakfast kak, ada pelbagai.sambal sotong tu,aduhai..mmg ngam sangat dgn nasi lemak.teringin pulak nak mkn nasi lemak ni

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...