Friday, December 17, 2010

merekalah pengubat luka ku


salam semua ...

huhuh aku kena sakit perut lagi .. huwaaaaaaaaaaaaaaaa
kali ketiga kena semalam .. kalau semua perasan aku x update semalam kan ..
senyap jer ..

aku balik kg .. ke hsp pekan balik .. amik ubat sbb pagi2 lagi aku kena balik , kali nie muntah2 dan berak2 lagi .. huhuhuhu aku sendiri x tahu kenapa dgn aku nie ..
last2 mak dan ayah aku suruh balik pekan .. sampai kg aku terus ke kecemasan pekan dan amik ubat .. mak dan ayah bawa aku pi berurut .. mana tahu sebab kan angin dan mungkin urat2 dlm bdn aku nie tersimpul dan itu yg menyebabkan angin berkumpul .
Dah makan ubat x jalan jugak .. siap boleh , kejap kena kejap tidak pulak kannn
sure kowang semua pelik kann ( aku pun pelik .. semua lah pelik .. huu )


so smlm aku balik kg pilah berurut dgn tuk saudara aku .. alhamdulillah sedappp sikit perut aku nie .. kata atuk memang ada angin dan urat semua keras .. dah urut lembut sikit .. barulah aku tahu .. yerlahhh kdg2 mender dlm bdn nie x leh nak harap kan ubat jer kan .. kita kena ikhtiar cara kampung jugak .. kira dah banyak jugak aku makan ubat .. tu aku risau .. huhuh

selama aku sakit nie .. pemata2 hati aku ini lahh yg pandai pujuk aku .. siap cakap ibu jgn risau yer .. kita balik kg nie .. kita bawak ibu gi berurut dgn tuk ... huhuhuhu syahdu jer
, nina siap cakap .. kenapalah dgn ibu nie .. buat kami risau .. x per nina dan riena jaga ibu yerr ... aduhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh



melihat mereka .. sakit punn jadi x sakit .. tapi sedihhhhhh
kalau apa2 jadi kat aku .. saper lah nak jaga mereka ..
mohon allah berikan aku usia panjang agar aku boleh besarkan mereka dgn lebih sempurna .. aminnnnnnnnnnnnn






zahrien nie lagilahhh ..
masa aku nak naik kereta .. dia siap pegang tangan aku ... pegang kaki aku .. konon nak tolong angkat kaki aku ... huhuuhu , siap tolong tutup kan pintu kereta lagi .. huwwwwwwwwwaaaaaaa
ibu memang cayunk kowang ... x sangka sbb masih kecil tapi dah paham ibu mereka sakit huhuhuhuhu



" betapa sakitnya mengandung dan melahirkan anak-anak seorang demi seorang. Betapa letihnya menjaga dan melayan kerenah si anak. Tetapi setelah mendengar tangisan pertama anak yang lahir maka susutlah beban yang terasa. Setelah diamati wajah barisan anak-anak yang sedang nyeyak, maka hilanglah keletihannya. Apabila menyaksikan anak-anak bermain riang di taman, maka luputlah kesakitan lampau. Apa lagi jika si anak menjadi seorang yang soleh dan berjaya. Semoga nikmat kasih sayang semulajadi kurniaan Allah kepada kita ini kekal abadi . "




ps : pagi nie baru BW .. memang kalau dah lama x BW .. kita akan rinduu ngan kawan2 kan .. so nantikan kehadiran akakkkkkkkkk :))


21 comments:

  1. terharu bc entry akak..hehe..riso anak² akak tgk ibunya skt kn..hehe..sy skt jg diri sendiri jek..ngee~ =P

    ReplyDelete
  2. huhuhuhu sedeynya..baca N3 akak nie..insya-allah akak xda apa2..eida doakan yang terbaik tuk akak dan family...

    ReplyDelete
  3. anak2 mmg pengubat larala kan

    ReplyDelete
  4. laaa sian akk..kena lg ke
    akk mkn ape jd smpi gitu
    yelah kan kena gak merawat secara tradisional
    x leh biorkan harap spital jek
    smoga akk sihat sllu k

    ReplyDelete
  5. g nangis bc entry nih!!!! huhhuhuhhu


    g rinduuu.............

    ReplyDelete
  6. terharu bila bc n3 nie...sejuk perut akak punya anak2 yg sgt memahami n sgt comel mereka2t tu...

    Alhamdulillah akak dah beransur sihat dah...

    ReplyDelete
  7. suka tgk anak3 awk..chubby je..anak akak..keding..aktif sgt kot...huhu

    ReplyDelete
  8. sedih pulak baca n3 akak nie.. shahdu je.. huhu..

    ReplyDelete
  9. moga ieda cepat sembuh yaa

    Semmgnya anak2 pengubat lara:):)

    ReplyDelete
  10. alhamdulilah syukur dapat anak2 yg memahami..
    ahhhh rindu kat rebina kids...

    ReplyDelete
  11. semoga uols cepat sembuh ye..suke tgok anak2 uols yang gebus tu hehe

    ReplyDelete
  12. As'salam kak eida..

    agak kelewatan amy bertandang hari nie..terharu pula baca entry akak nie.insyaallah akak xda apa2..amy doakan yang terbaik untuk akak dan kuarga...comel la anak2 akak , yang hero tue sebijik muka akak...

    ReplyDelete
  13. smoga akak cepat sembuh... sy taw akak kuat.. dh mcm2 akak hadapi kan?? jgn terus terduduk apabila jatuh..

    ReplyDelete
  14. Terharunya...
    Take care kak..hope cepat sembuh..

    ReplyDelete
  15. alahai kak..... semoga cepat sembuh..pandai anak2 akak...sangat2 memahami....

    ReplyDelete
  16. seronok baca...sejuk hati kan bila anak2 gitu...
    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  17. salam singgah jugak kak...terkejut saya...baru pes time sampai dah kena warning kat atas tu...hehee....

    pepun kalu akak tak sehat moga cepat sembuh ye....salam dari saya...

    ReplyDelete
  18. semua ~ tkasih doakan akak .. akak terharu sgt2 kerana anda semua memahami .. :)
    anak2 adalah yg amat berharga buat kita .. jaga lah mereka bagai menatang minyak yg penuh ..

    bagi yg belum ada .. teruslah berdoa kerana allah sentiasa mendengar .. insyaallah dia tahu apa yg terbaik buat hambanya .. aminn :))

    ReplyDelete
  19. moga kakieda cpt sembuh dan baik2 saja.
    *chubby2 anak2 kak,comel sangat.Anak2 mmg pengubat luka...letih2 balik kerja mendengar suara manja dan wajah mrk yang comel membuatkan keletihan itu tidak terasa..

    ReplyDelete
  20. win ~ thanx dikk ..
    tulah kan .. kita nie ibu bapa , marah2 jugak tapi sayang dan kasih itu tetap ada , malah menebal huhu

    ReplyDelete
  21. yup samala cam akak, selalu terpkir kalo sesuatu terjadi pada akak, kesian anak2.. sedihkan, rasanya semua ibu berperasaan camtu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...