Thursday, December 23, 2010

Mudahnya Perempuan Dapat Pengganti

salam semua ..

heran dan pelik aku nie .. mudah tul perempuan dpt penggantikan ?? selalunya lelaki yg mudah dpt pengganti hahahahha ( opsss jgn mare .. ) yerlah kan .. kata hati perempuan nie lembut , mudah tersentuh dan selalunya mende2 mcm nie kaum wanita nie x mudah lupa .. well suami selalunya adalah yg pertama dan terakhir kita cintai .. melainkanlah kalau kita dah lama "solo" .. itu pendapat aku ler .. jgn ada yg mara


akak tauuu heheheheh
cuma ada sikit rasa x pueh hati dari kisah sabriena nie.. dpt lelaki bujang wooooooooooo adehhhh x tahannn .. ermm ape .. taste lelaki2 sekarang pada wanita2 ker ?? ermmmm back to realiti kan .. semua nie dah jodoh .. allah yg tentukan .. walau u janda or dara .. yg penting hati musti baik dan mulia .. perkahwinan bukan mainan .. harus seyesssss .. ape2 pun aku x doakan buruk2 .. cuma berharap kali nie dia kawin bukanlah sekejap cumeee :))

KUALA LUMPUR, 21 DIS 2010: Meskipun perkahwinan terdahulunya bersama Shahrin sewaktu mereka berpasangan dalam program realiti Sehati Berdansa telah pun berakhir pada Jun 2010 yang lalu, kini aktres, Sabrina Ali sudah pun temui cinta barunya dengan seorang lelaki bujang.

"Kami baru berkenalan sejak beberapa bulan yang lalu. Kebetulan kami berjumpa dalam satu majlis hari jadi rakan saya. Dari situlah kami mula berkawan dan mengenali hati budi masing-masing sehinggalah hubungan kami menjadi semakin serius.

"Saya suka bila lihat cara dia berkomunikasi dengan orang terutama bila bersama saya dan kami mudah ngam dari banyak segi dan sudut. Saya dapat rasakan kami mempunyai chemistry yang kuat dan saling faham memahami.

"Apa yang paling penting orang yang akan menjadi suami saya selepas ini harus menerima saya dan anak saya kerana saya bukannya 'single'. Setakat ini, hubungan dia dan anak saya sangat baik dan anak saya senang dengannya,"jelasnya sewaktu ditemui selepas tayangan media filem seram Khurafat, di Mid Valley malam semalam.

Menurut Sabrina lagi, dia dan teman lelakinya yang hanya mahu dikenali sebagai Amin, 28, juga sudah merancang untuk mendirikan rumah tangga pada tahun hadapan.


full article : SINI



ps : kita semua manusia biasa .. selalu ada kelemahan yg kita x nampak .. kerana kita manusia biasalah kita kena selalu berhati2 dan perbaiki diri .. bukan selalu menyalahkan takdir @ allah .. huhuhu


34 comments:

  1. pergh ensem tu bf baru dia kak ieda..kalau kaseh pun kaseh nak kalau cenggitu punya ensem..tapi kalau ensem2 pun tak dapat bahagiakan kita tak guna gak kan kak...

    ReplyDelete
  2. jodoh cepat tiba..hehe

    nak tau la lebih lanjutkan..ni emel akak deh
    msteja03@yahoo.com

    ieda add ym xpe jugok..leh sembang maya..

    ReplyDelete
  3. biasa la kak, patah tumbuh ilang berganti konsepnya.

    sabrina nampak lebih tua ek walaupun beza 2 tahun je. ke laki ni nampak muda?

    ReplyDelete
  4. Patah tumbuh hilang berganti kan..tapi tak ke awal benar tu ye..ishh

    ReplyDelete
  5. artis kak lagi la cpt dpt penganti....lagipun cerai hidup lain dgn cerai mati...

    ReplyDelete
  6. Cepat sangat lukanya terubat ye..

    ReplyDelete
  7. kaseh ~ haaa tu lah nampak mude & hensem giler lelaki nie kann huuh tu yg tension nie heheeh
    aah dikk kalau harapkan muke tapi ari2 sakit ati buat aper huhuhuh

    ReplyDelete
  8. kak sarah ~ ok2 kak ieda akan add akak dlm ym .. leh berbual sakan nie :)

    ReplyDelete
  9. adia ~ bukan sabriena nampak tua tapi budak lelaki nie nampak mude giler dari dia huhuhu .. memang bertuah bdn loor dpt pisang freshh ( upsss hehehe )

    ReplyDelete
  10. emy ~ yer dikk .. awal gile .. cam dia suke jer cerai ngan sharin or dia memang dah ada afair ngan budak nie huhuh .. wallahualam :(

    ReplyDelete
  11. alida ~ huhuh aah kan dikk .. nie lah dunia artis .. pastu cerai lagi huhuh ( bukan mendoakan tuu .. )

    ReplyDelete
  12. kak yan ~ aah kak .. entah apa yg dia fikirkan huhu

    ReplyDelete
  13. mak janda dh lagi cantek mengalahkan anak dara..mane yg bujang tk terpikat..heheheh..harap berkekalanlah klu diorang jadi kawen kan..

    ReplyDelete
  14. 'beberapa bulan'....?hmmmm,bcerai pun xsmpai 6bln...wallahualam..

    ReplyDelete
  15. lily ~ aah dik .. bila dah jadi janda nie kebanyakan artis melawa ngalahkan dara heheh ... harap2 begitulah .. sama2 kita doakan yg terbaik .. :)

    ReplyDelete
  16. zakiah ~ herm tulah dikk .. baru bercerai tuu .. aduhh tu yg buat akak rasa sedikit terkilan ... sepatutnya take lah ur time .. utk recover balik .. nie mcm2 lah dia dah plan nak kawin ngan mamat nie ... huhuh wallahualam ..
    ape2 semoga kali nie berkekalan huhuhu

    ReplyDelete
  17. wah...kelas...dpt yg hensem lak tu...huhuhu......tu le kak, dah namenye artis, senang laa nak dpt pengganti....

    ReplyDelete
  18. mcm2 kan skrg nie..

    tukar pasangan mcm tukar baju.. haihh

    nauzubillah..

    ReplyDelete
  19. jgn pulak nti dah kawin xde pulak sefahaman..mmglah skrg ni semuanya OK
    apapun semoga yg terbaik tuk mereka kan...

    ReplyDelete
  20. byknya n3 akak sy ettringgal..sory lah kak ...

    cptnya dah ada pngganti..tp ensem n nmpak lebih muda dr dia

    ReplyDelete
  21. Itulah kak....

    realiti sekarang...orang pompuan dah tak malu jadi janda...malah lagi suke untuk war2kan..sedangkan kalau kita tgk orang dulu2..status janda itu adalah "taboo"..

    kita doakanlah kebahagian dia...

    ReplyDelete
  22. belum dapat sume hal jd ngam..erm...

    ReplyDelete
  23. sabrina ni cun, tp suara kasar skit, tp body menten anak dara, tu yg laku tu..hee

    ReplyDelete
  24. lieya ~ aah dik kan .. huhuhu nama pun artis .. entah ler apa yg dia fikirkan

    ReplyDelete
  25. ena ~ aah dik .. mereka2 nie dah x kesah punn suke amik perhatian org .. perangai x segah punn huhuh

    ReplyDelete
  26. el ~ tu lah dik .. entah2 x sampai kemana punn .. memang kita doakan yg terbaik tapi tuu lah .. selalunya itulah yg selalu terjadi .. mcm x serikk jer .. huhu

    ReplyDelete
  27. hanim ~ x per dikk akak paham heehe .. :)

    ReplyDelete
  28. beaty ~ aah dikk .. skrg status janda tuu jadi kebangaan mereka .. konon janda tuu lebih laku dari dara .. ermmm entahlah ..
    minta kita semua dijauhkan dari apa2 yg x baik .. sbb x semua janda x baik dan x semua anak dara tuu baik kann :)

    ReplyDelete
  29. zura ~ tu lah .. lum dpt semua ok .. budak lelaki tuu pun mude giler dari dia .. huhuh wajah tuuu

    ReplyDelete
  30. ummi talhah ~ aah dia nie memang cun .. tapi sore dia garau sikit ..:)

    ReplyDelete
  31. hy kak ieda..salam rindu2an..cewah!

    patah tumbuh, bercerai kawin lagi..yeeeha!!!
    nak sedih2 pun tak guna..life must go on..cuma sebelum berkahwin semula tu, kenalah pikir masak2 supaya pisang tak berbuah 100 kali..eh!

    ReplyDelete
  32. no komen..sbb ai pun menjanda setahun je....kenal mr b terus ajak kahwin..nk elak fitnah dan mulut org mengata...ahaksss

    ReplyDelete
  33. MTD ~ yes dikk .. semua yg berlaku dah ditakdirkan allah ... kta kena,lebih hati2 aje lah kan , berbuah 100 kali wowwwwww :))

    ReplyDelete
  34. ogy ~ heheheh akak paham .. itu lebih baik dari ke hulu kehilir x tentu hala kan .. kita doakan yg terbaik .. cuma nak perkatakan artis zaman skrg nie cerai berai nie mainan mereka jer .. huhuh semoga jadi teladan kita dikk :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...