Tuesday, December 7, 2010

Simple Dinner 4 us AT Maal Hijrah


salam semua ..

ermm ape buat petang nie .. aku ! x kemana2 .. penat dan banyak jugak baju2 yg nak kena settle .. setelah kepenatan ke sana kemari semalam .. ari nie betul2 relax jer kat umah ..
tapi petang nie dah ada rasa bosan sbb seharian duk rumah .. huhuhu
nak ajak hubby jalan2 lah mlm nie .. tapi kena hantar nina dulu .. dia ada tuisyen ..

oklah nak share pic menu dinner kami mlm semalam .. mlm tahun baru maal hijrah ..
simple2 jer .. tapi pueh nak sediakan .. kebetulan SIL dan ummi ada dtg umah .. spend holiday 2 days kat umah aku .. so ramailah .. kebetulan aku beli ikan siakap 2 ekor ari jumaat ari tu ..
so berbaloi2 lah masak kalau ramai yg makan heheheh
ermmm xtualy kalau ikutkan aku dan SIL dah penat petang tuu .. dah rasa cam malas nak masak .. sbb seharian haritu kami kuar ke bandar .. kebetulan aku cuti ari isnin tuu .. so banyaklah urusan yg dpt aku settlekan ..
tapi aku masak jugak .. sib bail SIL dan ummi ada .. so siap semua utk our dinner jam 8 mlm semalam .. aku buat siakap sweet sour ,
cendawan grg tepung & telur dadar sahaja , really simple for our dinner .. :)





cendawan celup tepung

siakap sweet sour .. 2 ekor yer .. jenuh aku nak siang :)




3 jenis lauk utk our dinner .. licin semua .. tinggal pinggan jer .. heheheheh
alhamdulillahhh :)





mcm biasa .. anak teruna aku nie sebuk enterpreme kat dapur ..
pic di snap oleh my brother

mlm tu sebuk nak ikut my bro tgk wayang .. nak tgk RAPUNZEL .. akhirnya .. dpt jugak bawak budak2 nie tgk wayang .. dah sekian lama mereka x tgk .. sib baik hubby bagi .. kalau tidak x dpt lahhh nak merasa kemeriahan cite tuu ...
ok , next entry nanti aku letakkan pic2 kami yaaaaaaaaaaaaa :))



ps : petang nie x tahu nak buat ape .. yg pastinya aku dah bosan duk umah huhuhuh , kowang semua buat per petang2 nieee ??


20 comments:

  1. salam maal hijrah

    sedapnya nengok makanan tu... huhu

    ReplyDelete
  2. sedapnya kak....ikan siakap tu mmg sesuai masak sweet sour...petang ni nak pegu pasar malam...nak pegilah nie..

    ReplyDelete
  3. Sedap tu kak..menu tahun baru akak..nyum..nyum

    ReplyDelete
  4. Salam maal hijrah Ieda,
    kalau ada salah silap ketika berblogging akak mintak maaf ye. Fuhh ikan siakap tu betul2 mengancam la

    ReplyDelete
  5. wallaaa sedappp wooooo.....aku hari nie pegi carik brg2 keperluan budak2 nie....semua dah settle...tinggal kasut jerk belum belii...fuhhhh

    ReplyDelete
  6. waa...sedapnya menu...lapar lak mlm2 ni...

    blh aje kalau nk wat header...email sya yea kak syamila02@gmail.com

    ReplyDelete
  7. wow!!

    sedapnya...

    nasi baik tengok pepagi.. kalo tgk tengahari..kompem meleleh dibuatnya.. ;D

    ReplyDelete
  8. dulu2 tiap2 minggu buat siakap sweet sour.. & kalo cendawan celup tepung tu mmg marveless la.. mcm sotong celup tepung pon ada rasanya

    ReplyDelete
  9. Sedapnya.. Makan reramai lagi lah sedap

    ReplyDelete
  10. fuh menu akak...mcm menu kat restoren..sedap woooo.....mauu tak licin tinggal pinggan jek heheheeehe.....

    ReplyDelete
  11. Wahhh menu amat laa sedapnyaa....sgt menarik.. :) simple2 pun janji kenyang dan sedap..kan..

    ReplyDelete
  12. As'salam..

    salam ma'al hijrah kak , terliur tengok makanan2 tue..

    ReplyDelete
  13. ritu huby el belikan siakap jenuh gak lah nak siang..lenkali ckp kt dia kalo nk beli suh org tu siang siap2..hehehe
    sedapnye menu rs nak bw nasi dr umah singgah kt umah akk je hahahaha

    ReplyDelete
  14. rajinya masak kak....nmpk menarik ikan swt sour tu..

    ReplyDelete
  15. cendawan goreng tepung.. sedap2..

    ReplyDelete
  16. kakkkkkk..ikan siakap mu itewwww..mengoda

    ReplyDelete
  17. ikan siakap sweet+sour kakieda begitu menarik.i like it.cendawan celup tepung saya belum pernah buat.tq 4 sharing, saya cuba nak buat..

    ReplyDelete
  18. sumenye nmpk sedap akak....

    camne wat cendawan celup tepung tuu...teringt mkn kat param...masa bln ramadhan masa study dolu2...tp, tak reti nk wat sendiri...

    ReplyDelete
  19. pergh...sedap nie kak.. mcm nie akak ckp simple...huhuhu...

    ReplyDelete
  20. miyoko ~ heheeh simple jer dik .. celup ngan tepung segera KFC tuu jer .. basuh dulu cendawan tuu .. sblm celup ngan tepung celup ngan telur dulu ... ermm baru best :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...