Thursday, December 30, 2010

Lata Jarum , Raub - part I


salam semua 

last week kan aku ke raub umah SIL ( bini adik aku) .. aku x pernah lagi sampai sana , so aku ke sana dgn anak2 , umi /ayah & off course adik aku selaku pemandu .. hermm hubby x ikut sbb dia ada kerja .. sib baik dia bagi aku gi hehehe pueh pujuk sbb dah janji nak bawak kids main air terjun pulak .. kebetulan memang adik aku dah plan nak ke Lata Jarum , Sungai Chekas ini kami x pernah sampai lagi kan .. 
memang seronok lah .. kami sampai raub mlm jumaat .. pagi2 sabtu tuu dah prepare makanan utk bekalan kami ke sana ..

Dari bandar raub ke Lata Jarum nie makan masa lebih kurang 1/2 jam .. x sangka , lata jarum nie jauh ke hulu .. mula tuu ingat dah sesat sbb my SIL ingat2 lupa .. kami pergi ke sini pun peta dari kawan my SIL .. alhamdulillah akhirnya sampai dgn selamat .. sampai jer dah lapoor sblm terjun .. makan duluuu ... 

ok lah moh laya pic2 nie .. nie part I baru tauuu .. jgn muntah lak tgk pic2 nie .. heheheh .. zazzzzzzzzzzzzzzzzzzzz




  pic taking by my lil BRO

 sampai jer .. org pertama nak terjun adalah putraku sorang nie ... 





 sib baik ada adik aku nie .. dialah yg melayan anak2 aku .. kalau idokkk huhuhu penat aku .. zahrien sungguh2 takut air .. dia x suke tul kalau gi tmpt dlm2 nie .. 


 tgk tuu siap jerit2 lagi ..


 cantik kan air terjun dia .. aku suke tgk .. 
kagum dgn ciptaan allah nie ...




 pusar air .. kecik jer .. tapi aku x berani nak dekat ..

 mom & SIL aku 






cumei tak ??? ahakssss


 picture mentik kami .. hahahha mentik2 ker ??




 pic taken by aku .. amacam ada mcm PRO tak ??? ecehhhh



sib baik masa nie x hujan .. kami balik dlm kul 3 ptg .. sampai rumah mlm tuu ujan heheheh letih2 tuu terus layan tiduurrrr + sakit2 badan hahaha

ps : part II banyak lagi .. setia menanti yer heheheh , skrg nie nak upload pic kat blog senang sgt pakai post baru nie .. thanx to adik NANA sbb bagi tutorial kat kami2 yg x pandai dan baru nak belajar heheheh ... love uu dikk sbb x lokek ilmu :) .. adehhh ujan lebat betul .. sepanjang mlm dan pagi nie punn ujan jugak .. aiii ada can nak banjir lagi nie ...

21 comments:

  1. WOWW.. BERPIKNIK.. SYOKNYER!!!!
    SKARANGKAN MUSIM HUJAN...X BLH LA NK PIKNIK2 NI

    ReplyDelete
  2. cantik la kak tpt dia..x pernah smpi sini lg..boleh bg cadangan kt famili nih..tp nk tau tpt penginapan lak cane..hehe~ =)

    ReplyDelete
  3. bessnyer rasa nak terjun sakili hehe

    ReplyDelete
  4. Bestnya. Dah lama tak ke sungai.. Ingat nak picnic ke Uu Bendol, N9 lah esok..

    ReplyDelete
  5. wah! memori tempat ni..
    MDT pernah dtg sini mase form 2..mse tu masih lg duduk di sg. koyan.. :)

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Ieda

    atuk dan nenek tak mandi sekali keee

    Wassalam

    ReplyDelete
  7. Ieda, wah bestnya tempat tu. Sekarang ni bukan senang nak cari tempat cam ni

    ReplyDelete
  8. seronoknya..mesti sejuk berendam ek..

    ReplyDelete
  9. lyafrina ~ heheh sib baik masa akak gi nie x ujan dikk .. kalau idok haru jugak :)

    ReplyDelete
  10. yana ~ aah cantik memang cantik tmpt nie .. leh google dikk .. ada penginapan ala2 chelet tuu cantikk :)

    ReplyDelete
  11. psoh ~ ahahah beb .. haku masa baru2 sampai tuu x sabo2 nak terjun hehehe

    ReplyDelete
  12. kak yan ~ haaa ulu bendol tuu selalu jugak dgr kawan2 cite .. best2 sejukk nie kak :)

    ReplyDelete
  13. MTD ~ oh ya .. waa dah lama tuu .. sungguh2 kenangan nie .. adik leh ingat lagikan .. :)

    ReplyDelete
  14. bro rozali ~ heheheh atuk dan nenek takut tengelam ..

    ReplyDelete
  15. kak aidah ~ aah kak .. tempat nie memang cantik , sesuai sgt kalau bawak kids :)

    ReplyDelete
  16. ryna ~ heheh aah dikk sejuk giler .. adehhh

    ReplyDelete
  17. Wahh bestnyaa..dpt mandi sungai kan.. dah lama tak pergi mandi kat sungai.. cantik sungguh air dan pemandangan kat situ.. nyaman jerk..

    ReplyDelete
  18. erkk kt negeri mana ni ek..jap2 nk google...sgt shantek......

    ReplyDelete
  19. bestnya mandi sungai...bersih air dia....mcm xramai org je kak...xramai tu yg best...

    ReplyDelete
  20. rinna ~ aah rinna .. aku pun terpegun .. LATA jarum nie memang terkenal di raub .. kalau sampai raub x sah kalau x naik sini ... :)

    ReplyDelete
  21. G ~ google dikk .. sure tertarik :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...