Tuesday, December 14, 2010

KALI KEDUA KENA


salam semua ..

huhuuhu aku
x sehat ... dari ari ahad mlm aku kena cirit birit berserta muntah .. bersilih ganti , sampai pukul 11.00 mlm , ini adalah kali kedua aku kena cirit birit dlm masa terdekat ini , hubby dan BIL bawak aku ke kecemasan di HSP PEKAN ( aku berada di kg waktu itu ) .. kerana x tahan muntah2 dan berak2 bersilih ganti itu perut aku yg makin memulas , aku dimasukkan air kerana bdn dah lembik2 akibat banyak air yg keluar .. sungguh aku x sedar waktu dimasukkan air .. bdn rasa seperti belon yg melayang2 ..

erghhhh sungguh2 penat penangan cirit birit dan muntah2 nie ... apa kata DR ?? ... dr cakap aku kena alahan ubat .. bila ku ingatkan balik mgkin sbb sebelah petang ahad aritu aku ada amik ubat sakit tekak .. tonsil aku bengkak .. dan aku juga ada menjamah tapai sblm aku mengambil ubat itu .. kemungkinan besar .. kerana itu .. tapai dan ubat berlawanan panas kann huhuhuh


ari nie aku ingatkan dah ok .. smlm aku dpt mc dari HSP PEKAN , pagi nie bagun seawal 4 pagi kerana aku kena berak2 lagi .. cirit lagi ... aduhhhhhhhhhhhhhh x dayanya .. lembik balik bdn aku nie .. baru nak segar dari lebik semalam .. berak lagi .. aku terus ke klinik lagi pagi nie .. dan dr cakap pulak mgkin ubat hsp tuu x sesuai dgn aku .. huhhh .. dia bagi aku ubat sakit perut yg baru .. mintak2 ok lahh
dan boleh pergi kerja esok ..


rinduuu .. rinduuu ngan BLOG , adik2 , kakak2 dan kawan2 semua .. 4 hari x berblog rasa memang sunyi sgt2 .. kalau aku sihat sure aku dah update pic2 dinner aku tuuu ... huhuhu dlm sakit2 punn ingat layie pasal pic dinner ... heheh teringat pasal pic tu bila baca komen adik EL & GEE kat shoutbox .. huhuhu nanti ya adik2 kuuu :) tgk lah kalau akak daya tgh ari nie akak update :))



ok .. bye .. mata dah rasa lain mcm nie .. nak lelap sekejap ...




ps : 2-3 ari nie ujan .. banyak baju aku x berlipat sbb x kering .. huhuhu bertambah dgn aku sakit2 nie ... pening kepala tgk baju yg banyak .. :(







21 comments:

  1. kesiannya kak..bawak rehat2 ye..

    ReplyDelete
  2. lorrrr sian akk aku sorg ni..smpi cirit birit eh..adoiiiii sure lebam bontot akk..kahkahkahhh (lawak je kak jgn mare) hehehehehe
    rehat cukup2 ye kak...tu la dok tgu le pic glem akk tu..take time k...hehehe

    ReplyDelete
  3. siannye akak...lieya dpt bygkan betapa lembiknye akak.....rehat2 kak yeak..semoga cepat semboh...

    ReplyDelete
  4. sian akak..byk2 rehat ye..semoga cepat pulih..

    ReplyDelete
  5. alo sian akak....take a gud rest k...

    ReplyDelete
  6. moga cepat sembuh...rest yaa:)

    ReplyDelete
  7. sian akak...rehat k, takecare :)

    ReplyDelete
  8. el~ heheheh ko dikk .. babab kangg
    hahahahah naik kematu lutut duk ngangkung wehhhh hehehehe ok2 thanx dear .. sat layie akak upload pic2 tuuu :))

    ReplyDelete
  9. lieya ~ tulah dikk .. thanx dikk .. dah ok sikit nie .. leh lah layan BW :)

    ReplyDelete
  10. hanim ~ thanx dikk .. insyaallah sok leh kerja lahhh :)

    ReplyDelete
  11. yusnida ~ thanx dikk :)

    ReplyDelete
  12. kak kartini & ieda ~ thanx kak dan ieda .. :))

    ReplyDelete
  13. alahai ciannya akak.. sy doakan semoga akak cpt sembuh k..

    ReplyDelete
  14. semoga cepat sembuh ieda....

    ReplyDelete
  15. Siannya..rehat byk2 ya kak..makan ubat tau.
    key..take care ya...Hope cepat sihat..

    ReplyDelete
  16. As'salam..

    kesianya akak , bawakan berehat ye kak..

    ReplyDelete
  17. ct rahani ~ thanx dikk :)

    ReplyDelete
  18. kak liza ~ thanx kak :))

    ReplyDelete
  19. sue ~ ok dikk .. alhamdulillah dah makin kurang skrg nie .. insyaallah dah leh kerja esok :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...