Friday, December 24, 2010

Aku suke DAUN SALAD

salam semua ..

hermm nak share pasal daun salad nie .. kalau makan masakan yg
pedas2 aku memang suke ulam dgn salad .. specially salad manis tuu .. ada jugak salad yg aku pernah beli rasa pahit .. tuu aku x tahu kenapa .. banyak jenis sebenarnya salad nie .. cuma aku x berapa cam yg jenis mcm mana yg pahit tuu ..



so moh layan sedikit info pasal daun salad nie utk org2 yg diet mcm aku nie .. muahahha mentikkk jer bunyi nye .. hahahahaha

zazzzzzzzzzzz



Daun salad bukan saja digemari oleh anda yang mengamalkan diet malah mempunyai pelbagai kebaikan lain. Tahu tak yang ia kaya dengan kalsium, magnesium, potasium, fosforus, sodium, vitamin A dan C, zat besi dan zink. Gabungan kandungan di atas menjadikannya sebagai sejenis kompaun iaitu Lactucarium.
Lactucarium ni berfungsi sebagai sedatif. Jadi, ia mampu tenangkan diri anda, menghilangkan keresahan serta melapangkan fikiran.

Selain itu, daun salad juga mengandungi karotena dan air. Untuk itu, ia dapat menghilangkan dahaga serta melancarkan sistem pernafasan.

Satu lagi, daun salad juga boleh dimakan sebagai penawar bagi anda yang masalah gangguan tidur (insomnia).
Kesimpulannya, daun salad bukan sekadar sesuai untuk anda sedang berdiet saja. Tapi ia lebih banyak kebaikan daripada yang anda sangkakan.



ps : mlm nie ujan .. aku buat auto publish jer .. sbb anak2 dah ajak tgk tv hheh .. ok lah bye :)


20 comments:

  1. wah ! header n layout baru lah ! cantekkkk!
    saye suke mkn daun salad yg dlm burger mcD tu.. hehe..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Ieda

    termasuk tak awet muda !!!...he he
    saya pun suka buat ulam

    Wassalam

    ReplyDelete
  3. Saye suke makan camtu jek.. Sedapppp.. Heehee..

    ReplyDelete
  4. kat dalam peti ais umah eida ada sebungkus daun salad opismate suami kasi..dia g CH..eida xmakan..huhuhhhu

    ReplyDelete
  5. Fuhh.. lapor tengok menu tuh kak! hehe..

    ena pun penggemar salad. sedap! :D

    ReplyDelete
  6. suka jugak ulam salad kalau makan nasi sedap kan..

    ReplyDelete
  7. klu salad ni fra suka mkn dgn laksa atau pon sandwich..sedap gak..rasa rangup je bila kunyah..

    ReplyDelete
  8. saya pun suka makan salad..
    pg cameron hari tu nampak byk salad tapi tak beli pun.. hehe.. :D

    ReplyDelete
  9. Saya pun suka salad..memang favourite

    ReplyDelete
  10. bnyak khasiat daun salad tu ye..tq krn berkongsi info..

    ReplyDelete
  11. yana ~ thanx dik .. dah boring header lama kena tukar leeer :)

    ReplyDelete
  12. bro rozali ~ ermmm aah awet mude tuu .. kalau dijadikan amalan :)

    ReplyDelete
  13. farhana ~ aah dik makan dgn lauk asam pedas buat ulam memang sedappp gituu :)

    ReplyDelete
  14. purple ~ lor awat ieda x makan .. rugi tuu makan segar2 lagi best .. maniskan :))

    ReplyDelete
  15. ena ~itu menu selingan dikk .. nak menunjukkan menu tuu :)

    ReplyDelete
  16. LD leasure ~ aah dik mkan dgn nasi panas2 perghh layannn :))

    ReplyDelete
  17. farra ~ ah dik akak kalau makan sandwish x sah kalau x der salad nie .. penambah selera tuu :)

    ReplyDelete
  18. mirra ~ hermm di CH memang banyak salad .. sedap makan disana jer .. bawak turun ke bawah dah layu .. x best dahh huhuu

    ReplyDelete
  19. sal & amy ~ u are welcome dikk :)

    ReplyDelete
  20. suka jugak makan salad mentah nie sedap jek kan.. :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...