Friday, December 31, 2010

cantik tak .. cantik tak ... cantik tak ??? - part II


salam semua ..

sambil2 nak tunggu jam 12 ... countdown tahun baru nie ... aku sempat layie update pic2 
2nd part LATA EMBUN di raub nie .. hahahah tetibe jer peyut rasa lapoor muhahahah dah lah ujan kat luar lebat sungguh dari petang 
tadi .... berhenti kejap2 .. 

aper layie .. kebetulan aku ada masak nasi .. sambal tumis nasi lemak pun masih ada ... jadi dengan poyo nyer aku ceduk 1 senduk ( 1 senduk jer tauu ) nasi ke dlm pinggan dan makan .. hahahahha sabor jer lahhh tapi ... haaaa ada tapi .. x abess punnn huhuh rasa kenyang lepas suap 3 sudu .. hehehehhe

ok lah .. moh layan pic2 yg aku capture pakai nikon aku tuuu .. belajar2 skill ngan adik aku ... dan ini adalah hasilnya .. amacammm ada gaya pro tak ?? hahahahha



 







kalau lah dpt duduk bawah air mcm nie .. perghh sejukkk .. masa tuu x berani sbb air begitu deras .. best jer tgk .. bayangkannn



Bloglist 2011 onceitalk.com





Syok2 BW tadi .. masuk umah adik mimie ... jumpa nie aku terus ke 
blog Queen F ... best nie .. nie cara2 nak tambah kenalan kannn  dan cara2 nak tarik org dtg blog kita mohlah join bloglist nie ..  
aku nie x pandai sgt bab2 nie .. janji kawan bertambah dan kenalan jadi ramai ... betul tak? aku setuju dgn ayat adik mimie :))

Kalau nak join bloglist nie... click kat SINI yer... , moh lah ramai2 .. 

ps ; kat luar ujan lebat .. hai cam nak banjir jer .. ehheh 2-3 ari nie duk sebut pasal banjir jer .. hahahahah suke2 .. aci !!

Review HKLBR & prosperity burger


salam semua ..

ok .. aku baru balik dari nonton HKLBR ... well apa yg aku boleh katakan .. sedikit kecewa sbb filem nie x seperti yg aku agak & org cerita .. ada lawakkk .. tapi x banyak .. boleh lahh .. dan ada sesekali bab2 yg x logik .. haaaaa cthnya kak limah boleh terbang sedangkan dia bukan hantu ... huhuhuh ... dan bab ani yg entah mana2 dtg .. rupenya dia yg hantu sebenarnya .. tu part masa ending citer nie .. adehhhhh .. 

pastu kan .. ada pulak babak awie nyanyi dgn band2 zombi .. uhuhuhu lagilah mcm entah per2 huhuhuh .. apa yg boleh aku simpulkan disini adalah aku bolehlah bagi dari 5 hanya 3 1/2 sahaja ..



selesai sahaja tgk cite nie .. aku nak jugak makan prosperity .. sbb kami tgk movie tadi di MEGAMALL  .. hubby x nak makan .. anak2 pulak nak makan nasi lemak yg aku masak pagi tadi .. 
sooo aku tapaw jer burger tuuu dannnnnnnnnnnnnnnnn
x tahanlah wehhh tunggu sampai umah .. 
akhirnya dlm keter terus aku ngap 
hahahah





 korang musti ada yg dah tahu .. betapa aku nakkk sgt2
makan burger nie ..
akhirnyaaa impian aku terlaksana sebelum masuknya tahun baru ..
ecehhhhh heheheheh
sedappp layannnnnnnnnnnnnnn



ps : balik jer umah hubby cakap dia nak gi kerja .. ada lagi saki baki kerja yg sebelum ini x siap .. huhuh anak2 siap cakap .. " ayah nie ashik nak kerja jer .. duk lah umah ngan kami " huhuhu sedih aku nie .. x leh dah nak buat ape2 hhuh .. dah lah zahrien duk ngamuk2 jer .. dari lepas tgk wayang tadi sampailah kat umah nie ...

Tahun Baru Menjelma - Tinggalkan 2010 selamanya




salam semua 



kepada semua rakan2 , adik2 , kakak2 dan teman2 seantero dunia .. ingin ieda ucapkan SELAMAT TAHUN BARU  , selamat tinggal tahun 2010 .. bagi ieda banyak kenangan pahit manis yg berlaku sepanjang 2010 semu org ada kan ?? soo pada aku , aku x nak dah review segala kenangan itu .. nak lupakan .. nak tinggalkan .. nak simpan elok2 dlm hati .. x nak dah ingat2 ..

Harapan cuma satu , dengan kedatangan tahun baru ini , semoga segala harapan dan doa selama ini dimakbulkan allah .. dan semoga allah memperkukuhkan lagi ikatan perkahwinan aku dan hubby , selama ini aku sentiasa bersabar dan redha dengan segala ujian .. dan harapan ku tahun baru ini hubungan kami ini akan lebih dan sentiasa dilindungi allahhh ..

Berikan aku kekuatan untuk terus harungi segala dugaan yg ingin kau berikan .. anak2 adalah kekuatan aku utk terus bertahan .. doaku semoga mereka tidak menghampakan aku .. aminnnnnnnnnnn ..

Kan dah cakap x nak ingat2 kisah 2010 .. haaa tgk2 aku dah emooooo huhuhuhu  x mo .. x mo emo2 ok .. hhuhuhu 
good buy 2010 .. & welcome 2011 ...



Kak Limah tunggu kami dtg ye !!!


salam semua 

ehheheh suspen jer kan .. tajuk tuu musti dah dpt agak kann ... ari nie nak pi tgk HKLBR haaaaaaaaa ramai yg cakap sedap kan cite nie ?? kelakor ker ??
ermm ari nie dah set up dgn adik nak bawak kids tgk cite nie .. 

Hubby ?? haaa dia pun ikut sekali .. huhuhu PAKSA .. anak2 pun dah bising ayah ashik buat kerja jer .. kali nie dia kena ikut jugak layan movie nie ngan kami ... :) x sabar nak tgk .. 
tiket ?? dah booking dahhh :) yehaaaaaaaaaaaaaaaa

oh yaaaaaa sure dah ramai tgk .. mcm mana cite nie ?? kelakor ker seram ?? 
berapa percent ?? heheheheh cam kuiz lakkk



tiket beli jam 2.10 ptg nie .. sooo tunggu aku pulak review pasal citer nie :))




Org Buat , Nak Buat Jugak Lah & Skodeng Yeeeee


salam semua ...
suke sgt2 hari nie  .. x pernah lagi seramai ini yg skodeng blog aku dlm satu masa ... huhuhu sungguh2 terharu .. yerlah rasanya dah dekat 3 tahun (1 thn baru xtive ) aku berBlog .. huhuhu dan x sangka dlm satu masa nie ramai yg sudi jenggah umah huduh & x seberapa aku ini ... hehehehe

Yerlah kan walau hanya seramai 10 org .. ( sbb aku nie bukanlah fofular sgt .. huhu ) x lah mcm blogger2 yg lain tu .. sekali org menjenggah mencecah belas dan ada yg puluh2 .. pada aku dah ramai 10 org nie punn dan syukur dan bangga ... ecehhhhhhhhhhh


  



dan bersempena dgn tahun baru 2011 ini  .. nak jugak tepek header baru umah aku .. haa disebabkan jeless waktu jenggah umah kawan2 semua ada header tahun baru .. aku nak JUGAKKKK aci ??

haaaaaaaa nie tulin yerrr .. I buat sendiri .. bukan tempah2 @ minta org buatkan tau .. saje nak cube skill sendiri .. kalau nak tempah kena duit kan .. so dah fikir2 baik buat sendiri ... heheh x lah kretif sgt .. tapi bolehlahhhh :) amacam ?? santek tak ?? nie gune software mana yg ada di comp aku jer ...
 

 


ps : sedang menanti penuh sabar hubby balik .. jam dah kul 12.15 pg .. ngantuk tuhan jer tahu .. huhuhu nak titonnn lah .. gud nite2 . ... love u allll muahhh muahhhhx3

Thursday, December 30, 2010

Ala-Hai !! Kecik - Kecik Dah Pandai [18SX]



salam semua ..
haaaaaaaaaaaaaa meh nengok nie .. minta di jauhkan dari anak2 kita 
huhuhuh nauzubillah ... melopong kejap aku tengok 
Alahai!...itulah perkataan yang aku dapat luahkan apabila melihat gambar yang dibawah ini. Penjaga atau ibu - bapa kedua - dua budak kecil ni haruslah memberi perhatian dan mendidik anak mereka kerana mereka telah melakukan seks bebas di tepi jalan....Mak oi!! Dah macam orang barat dah....hehehe....tapi berbagai perasaan yang wujud apabila kami melihat gambar ni.....lawak ade, sedih pon ade.....
Enough talking dan tengokla koleksi gmbar budak bawah tahun berzina....huhuhuhuhuhuh

 

 

   dan lagi ...





dan yg paling dasyat adalah 

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v





apalah nak jadi ngan dunia skrg .. kanak2 dah pandai mcm nie , sib baik mereka x berbogel jer uhuhuhuh .. mcm mana bila sampai 10 tahun lagi .. huhuh ... takutttttttttttttttt


Payudara MONTOK dan PEJAL - khas utk wanita ajerrrrrrrrrr



 salam semua ..

ok petang nie aku nak share info pasal subject penting kaum wanita .. utk kaum lelaki kalau nak baca ok jer .. mana tahu haaaaaa leh btahu bini masing2 kan .. heheheh .. aku dpt nie sbb ada mamber emailkan kat aku .. 
gud info sbnarnya .. dia bagi add info sekali .. aku maleh nak baca panjang lebar , aku amik yg penting jer ..

ok lah moh layannnnn





Ramai wanita yang mahu buah dada yang cantik dan tegang. Namun begitu, perincian apa yang cantik dan macam mana yang tegang adalah tidak nyata. Setiap wanita perlu tahu, buah dada adalah berbeza bagi setiap wanita, daripada segi saiz, bentuk, warna dan ketegangan. Hanya kerana melihat gambar seorang model iklan dengan buah dada yang cantik, seseorang wanita mahu menurutnya.
 
Buah dada anda adalah sesuai dan sempurna untuk diri anda. Terima buah dada anda, jaga dan belai buah dada itu sebaiknya. 

Perkara paling utama adalah memakai coli yang bersesuaian dengan bentuk dan saiz buat dada. Jangan memakai coli yang saiz terlalu kecil, ini akan membuat anda tidak selesa. Apabila memakai coli yang kecil dan dada dirasakan seperti terkeluar, maka saiz itu adalah kecil.


Pelbagaikan pengambilan buah2an
 
Amalkan pengambilan lima hidangan satu hari sama ada buah-buahan atau sayur-sayuran atau campuran kedua-duanya. Satu hidangan adalah sebesar tapak tangan sendiri. Buah-buahan dan sayur-sayuran mengandungi khasiat yang tidak dapat dibotolkan. Ia dapat membantu badan membentuk tisu-tisu badan yang sihat dan melindungi sel-sel daripada berkembang kepada sel-sel yang boleh menjadi kanser.

Bagi wanita, amalkan permakanan yang berasaskan soya. Semakin kerapkan pengambilan soya apabila usia semakin bertambah. Pengambilan kacang soya adalah pada kadar 40 ke 80mg sehari.

Begitu juga pengambilan EPO. Dapatkan EPO dalam bentuk pil agar ia mudah dimakan setiap hari. Jadikan tomato dan brakoli atau sayuran berkaitan dalam hidangan makanan harian.

Bagi wanita yang mahukan buah dada yang menarik dan sentiasa sihat, menjaga kesihatan badan adalah penting. bersenamlah kerana membantu dalam melancarkan edaran darah beroksigen. Kurangkan makanan yang mengandungi lemak yang tidak sihat. Kurangkan pengambilan gula dan garam, kurangkan minuman berkaffeine seperti kopi, amalkan makan sayur-sayuran dan fiber. ( haa nie selalu aku ingatkan kat kowang kann ) :)

Petua untuk suami isteri. Jika berkesempatan, pancutlah air mani pada dada wanita. Air mani itu kemudiannya disapu seluruh kedua-dua buah dada dalam pusingan jam. pastikan ia disapu rata. Tunggu ia kering sebelum membersihkan ia dengan air. Petua ini dikatakan dapat menegangkan buat dada wanita.

( hahahahah nie aku x tahu lerr betul atau idokkk .. cam x caye jer , eiii leh ker buat nie hahahhahaha sabor jer  lahh wehhh  )




info penuh : petuamelayu.com



ps : ape pulak nak masak petang nie huhuhuh ari2 pikir pasal nak masak .. bohsan nyerrrrrrrrrrrr




Lata Jarum , Raub - part I


salam semua 

last week kan aku ke raub umah SIL ( bini adik aku) .. aku x pernah lagi sampai sana , so aku ke sana dgn anak2 , umi /ayah & off course adik aku selaku pemandu .. hermm hubby x ikut sbb dia ada kerja .. sib baik dia bagi aku gi hehehe pueh pujuk sbb dah janji nak bawak kids main air terjun pulak .. kebetulan memang adik aku dah plan nak ke Lata Jarum , Sungai Chekas ini kami x pernah sampai lagi kan .. 
memang seronok lah .. kami sampai raub mlm jumaat .. pagi2 sabtu tuu dah prepare makanan utk bekalan kami ke sana ..

Dari bandar raub ke Lata Jarum nie makan masa lebih kurang 1/2 jam .. x sangka , lata jarum nie jauh ke hulu .. mula tuu ingat dah sesat sbb my SIL ingat2 lupa .. kami pergi ke sini pun peta dari kawan my SIL .. alhamdulillah akhirnya sampai dgn selamat .. sampai jer dah lapoor sblm terjun .. makan duluuu ... 

ok lah moh laya pic2 nie .. nie part I baru tauuu .. jgn muntah lak tgk pic2 nie .. heheheh .. zazzzzzzzzzzzzzzzzzzzz




  pic taking by my lil BRO

 sampai jer .. org pertama nak terjun adalah putraku sorang nie ... 





 sib baik ada adik aku nie .. dialah yg melayan anak2 aku .. kalau idokkk huhuhu penat aku .. zahrien sungguh2 takut air .. dia x suke tul kalau gi tmpt dlm2 nie .. 


 tgk tuu siap jerit2 lagi ..


 cantik kan air terjun dia .. aku suke tgk .. 
kagum dgn ciptaan allah nie ...




 pusar air .. kecik jer .. tapi aku x berani nak dekat ..

 mom & SIL aku 






cumei tak ??? ahakssss


 picture mentik kami .. hahahha mentik2 ker ??




 pic taken by aku .. amacam ada mcm PRO tak ??? ecehhhh



sib baik masa nie x hujan .. kami balik dlm kul 3 ptg .. sampai rumah mlm tuu ujan heheheh letih2 tuu terus layan tiduurrrr + sakit2 badan hahaha

ps : part II banyak lagi .. setia menanti yer heheheh , skrg nie nak upload pic kat blog senang sgt pakai post baru nie .. thanx to adik NANA sbb bagi tutorial kat kami2 yg x pandai dan baru nak belajar heheheh ... love uu dikk sbb x lokek ilmu :) .. adehhh ujan lebat betul .. sepanjang mlm dan pagi nie punn ujan jugak .. aiii ada can nak banjir lagi nie ...

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...