Sunday, November 14, 2010

U ALLS musti suke !!!!

salam semua ..

baca tajuk entry kali nie , cam suspen jer erkkk .. aper lah yg buat kowang musti suke .. hahahha kasi gempak sikit heheheh, bukan aper .. semalam kan aku dah janji nak tepek pic menu petang yg aku buat untuk anak2 aku .. aku nie pasal makan memang suke heheheheh ( jgn mare .. )
nie semua aku buat utk bekalan kami ke taman bandar ..
dah lama jugak aku x buat .. menu nie memang aku suke , hubby dan anak2 .. siap x cukup layie .. hahahha bayangkan aku buat murtabak maggie nie 2 bungkus tau ..
dengan 6 biji telur saiz C .. telur sedangg lahhh ... kalau telur saiz B dlm 4 biji jer ..

ok lah maleh nak cite panjang2 .. moh layan pic2 nie ..
kasi melelehh cikit .. nie makan panas2 perghhhhh x hinggat dunia tauu hahahah
( puji diri sendiri pulakkkk muahhahaha )



2 bungkus maggie kari .. aku suke maggie kari .. kalau nak maggie perisa lain pun ok jugakkk :)

semua bahan di hiris halus .. caroot , daun kucai , salad , bawang besar dan aku bubuh bebola ketam .. bebola tuu aku hiris nipislah kan .. dan jgn lupa masukkan perisa maggie tuu kalau nak sikit , ubuh lah sikit jer .. dann garam secukup rasa ... :)

carrot & bebola ketam tuu aku goreng terlebih dahulu dgn minyak .. aku guna minyak sunflower .. dah agak2 masak carrot dan bebola tuu .. baru angkat dan masukkan sekali dgn bahan2 lain tuu

last sekali .. rebus maggie , tus kan .. masukkan ke dlm bahan2 tadi .. pecahkan telur dan gaulkan sampai sebati .. biar rata dgn telur tuu yaaa .. kalau rasa mcm sikit jer telur tuu .. masukkan lagi telur heheeh

dan loyangkan dlm kuali leper .. alahh mcm goreng telur dadar tuuu heheeh
haaa jadilah mcm nie ..




di cicah dgn cili sos .. perghhh lagi sedappppp wehhh
petang tuu sampai jer ke taman lepas bagi ikan2 di tasek makan .. kami makan bekalan yg aku buat .. ramai jugak org .. segan nak jemput mereka hahahah
sbb mereka dukk tgk jer .. agaknya apa yg mereka cakap erkkk ???
hahahahhahahahha

** oh yaaaa , selain bebola ketam tuu , leh jugak taruk sosej @ daging / ayam cincang @ jejari ketam tuu .. terpulang lah , ikut citerasa .. janji grg dulu yaaa :)
resepi nie punn aku ambil dari kak watierman .. thanx kak .. anak2 ieda memang sukeee sgt2



ps : petang nie menu aper pulak .. ermm ashik pikir makan jer aku nie .. nak peyoddd kuut .. hahahah ayat nak sedapp kan ati yg makannn jer hahahahha


21 comments:

  1. piza megi.. heehee.. lamanye tak makan megi.. rindu plak..

    ReplyDelete
  2. murtabak megi, i like! kena letak telur berapa biji ni, pernah try buah bocor la isi megi tu.

    ReplyDelete
  3. Salam akak..sure sedap murtabak akak nie..first time dgr murtabak megi nih! lenkali leh try..:D

    ReplyDelete
  4. ini saya panggil murtabak megi...tp lain skt cara btnya...tiba2 tingin nak mkn megi tgk n3 akak ni....

    ReplyDelete
  5. yummt.. sedapnye. teringat dulu2 selalu buat. terliur tgk

    ReplyDelete
  6. nyummmmm2...best nyer, lapar la pulak....

    ReplyDelete
  7. memang sodap makan maggi ni..mkn cam martabak pun sodap

    ReplyDelete
  8. sedapnya... sekali pandang macam murtabak, boleh la try nanti, lady ni peminat maggi no satu hehe

    ReplyDelete
  9. rieyana ~ heheh cuba lah buat dikk .. senang jer :)

    ReplyDelete
  10. farhanaDr ~ ehhheh cuba buat ye dikk .. :)

    ReplyDelete
  11. noti neti ~ ermm akak pun suke .. tapi maggie x leh makan selalu specially ramuan dia tuu :)

    ReplyDelete
  12. adia ~ nie akak letak 6 biji telur utk 2 bgks meggie , telur saiz B , kalau adia buat yg bocor tuu sbb x cukup telur dik .. agak2 lah tgk kalau semua bahan disaluti telur baru loyangkan dlm kuali leper ..
    masa nak balikkan , amik piring leper .. tuangkan dari kuali leper ke pinggan dan balikkan semula kedalam kuali ituu .. baru x pecah dikk :)

    ReplyDelete
  13. adda ~ heheh masa akak kecik2 dulu , mak selalu x bagi makan maggie .. heheh

    ReplyDelete
  14. ninies ~ heheheh jemput makan :)

    ReplyDelete
  15. ina KL ~ heheh aah kan kak .. nie terbaru yg ieda tahu .. sebelum nie makan mcm bisa jer :)

    ReplyDelete
  16. lady of leasure ~ oh yaaa .. nie memang murtabak maggie dikk .. bolehlah try .. memang besttt :)

    ReplyDelete
  17. salam..
    wah! nampak sedap.saya mahu cuba :)
    syukran

    ReplyDelete
  18. klu sy panggil ni, pizza megi hehehe..

    ReplyDelete
  19. ooo
    bole tambah pe brg la yek..slalu lin cuma bubuh telur jek...
    nnt nk cuba arrr

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...