Monday, November 8, 2010

Singang Tumis Serani & Lempeng Pisang


salam semua ..

haaa mlm nie nak upload menu lak .. nie menu last week, sabtu .. sblm aku balik kg bercuti , heheh , mula tu x nak lah masak beria .. sbb nak balik kg petang nye .. tapi kesian pulak ngan hubby sbb dia nak makan kan .. sblm aku balik tuu aku pun masak menu simple nie utk hubby ..
sibb baik dia jenis x kesah .. janji kena ngan tekak dia .. dia jalan jer .. hikx3 ..

tgh ari aku x makan nasi .. so aku buat sayur grg telur nie .. ermm aku ratah jer .. sedap makan mcm tuu aku buat x taruk garam banyak punn secubit jer .. dan aku grg dengan mentega .. perghhh memang lazat .. sblm nie aku x pernah cuba grg ngan mentega .. nie 1st time .. sekali bila ratah sedap pulak , sejak aku x consume sgt F1 herbalife nie .. aku kenalah jaga pemakanan aku kan tapi aku still maintain pengambilan teamix tuu .. takut terlajak pulak .. sbb body nie jenis cepat naik kann .. heheheh

sesekali masak utk ujung minggu boleh tahan sedap.. ecehhhh * ayat puji diri muhahahah , ok lah moh layan ..



ini tumis singgang serani .. my mom cakap tumis singgang nie
org nogeri suke lah ..
tapi aku org pekan & jb suke jer .. janji sedap .. aku tumis dgn bunga cenggkih , lawang & kulit kayu manis .. ala2 buat sop gituu .. :)


sayur campur yg aku campak2 jer .. janji sedappp slurpppp :)

petang tu sampai umah ummi ... dia tgh gode mende nie .. haaa
nie dipanggil lempeng pisang .. amacam sedapp tak .. ada terliuqqq beb .. muhahahha
dah lama x makan .. sekali ngadap ada 2 sikat buat .. :)





ps : mlm nie ingat nak sopink barang dapur .. ermm entah gi atau tidak .. hubby mcm x sihat jer .. huhuhu nampak gaya mcm kena postponed esokk jer .... huhuh



16 comments:

  1. adeh trliuh pulak weols tgok menu2 kt sini....lenkali jamu weols ek huhu

    ppstt....meh join lucky draw weols huhu

    ReplyDelete
  2. Macam senang jer nak masak singang tu.
    Boleh try ni lain kali. Saya memang suka masak sup-sup ni.

    ReplyDelete
  3. singgang mmg pebret lieya kak...dah le nak masak senang nak mampus....heheheeh...lagi2 pekena ngan sambal belacan...fuh...mmg terangkat laaaa heheheh...

    bagus akak ...berdisplin ngan diet akak.....

    lempeng pisang?...wow!! pekena lak ngan kopi O...fuh terbaekkk la kak!~

    ReplyDelete
  4. arwah nenek sy dlu suka buat lempeng pisang...sedap! =)

    ReplyDelete
  5. alahai dua2 tu kegemaran mak gee....teringat plak kat dia...rindusssssss

    ReplyDelete
  6. suka sayur ngan telur nie..sedapnya..ratah2 mcm tu kan..nk mknlah mcm tu mlm nie...

    ReplyDelete
  7. teamix tu leh kurus ke kak...
    sedap kan lempeng pisang tu..
    mil el sllu buat lemping kelapa..cicah ngan kuah kari or smbl ikan bilis..meletup2 kahhhhh

    ReplyDelete
  8. zue ~ heheh terliuq naaa ..
    insyaallah beb , nanti ieda tgk :)

    ReplyDelete
  9. zezebel ~ yer ker dik .. eheheh sama cam akak lah .. akak pun minat singgang nie jenis sop2 kann :)

    ReplyDelete
  10. lieya ~ aah dik kan .... kalau pekena ngan sambal belacan lagi perghh heheh same taste kita nieh :)

    heheh diet celah belum2 gituu dikk :)

    lempeng tuu mak akak buat .. akak tinggal loyangkan ajer hehehe

    ReplyDelete
  11. yana ~ hhuhhu sedih dikk .. teringatkan arwah nenek yaaa .. nenek akak x ingat dahh .. padahal dia selalu jugak buat zaman dulu2 kan :)

    ReplyDelete
  12. gee ~ upsss sori dikk :) pasni balik kg tau :)

    ReplyDelete
  13. hanim ~ hehheh buat dikk .. sedappp grg ngan mentega tau :)

    ReplyDelete
  14. mel ~ teamix tu buat kita berpeluh dik , mcm lepas kita workput selama 20 minit .. bagus kann so dia memecah lemak kita secara x langsung , slps kita makan yg lemak2 tuu heheh

    ermm lempeng kelapa memang sedapp dikk .. nak cicah ngan sambal bilis perghhhh :)

    ReplyDelete
  15. sedapnyer tengok lempeng pisang tue terangkat la.. hehehe

    ReplyDelete
  16. MIL suka buat lempeng pisang tu gk..hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...