Thursday, November 25, 2010

SIAKAP sweet sour .. SIAPA NAK ??


siakap sweet sour


salam semua ...

haaaaaaaaa amikkk

sape nakkk hahahahah nie 1st time aku buat tau .. nengok ..
siakap sweet sour, mlm tadi aku masak utk dinner kami .

Aku taruk banyak bahan2 .. sbb sayur2 tuu aku yg ratah heheheh , aku x amik nasi kan mlm .. manis , masam , pedas semua ada ..
heheh thanx to ZIE , mambe opis aku , resepi dari dia lah nie :)

sblm buat tuu aku tanye dia dulu .. bahan2 .. sbb aku nie selalu makan kat luar je ikan2 mcm nie .. x pernah buat kat umah sbb hubby x biasa makan ikan besar .. so kalau nak merasa makan ikan besar nie di rest lah .. bukan ape , selama kawin ngan dia aku x pernah buat dan dia x pernah nak suruh buat sooo aku x biasa lah buat ..

Semalam petang mamber opis bawak ikan nie jual di opis .. ape layie .. kata zie , ikan nie baru layie dan masih segar .. aku beli dan cuba masak kat umah ..
perghhh licinnn .. hubby dan adik x putus2 cakap sedappp hahahahha
(nak sedapp kan ati aku ke ?? .. atau memang sedap ! ecehhhhhh)

alhamdulillah .. licinnn seekor .. x dpt nak snap lakk betapa sedappnya tgk zahrien makan .. heheh dia cakap " edachhh lah ibuuu " hahahhaha .. kalau x ada rasa pedas x beshh lah kannn :)
moh lah layan pic nie .. zazzzzzzzzz





aku x der idea nak masak ape layie sbb dah petang .. aku grg jer telur dadar nie .. sedapp jugak .. yg pasti licinnnn hahahhah


ps : sedih dgn kematian kak aisyah .. one of bloggers .. aku baru tahu semalam .. semoga arwah tenang disana .. dan semoga hubby arwah tabah hadapi dugaan besar dari allah ini .. aminnnn ..



23 comments:

  1. sedapnyaaa kakkk.....!!

    masak siakap bila cik abg ada kt umah je...hik3

    ReplyDelete
  2. fuh kak...mcm kat kedai punye hah.....nampak sedap wooo....suke tgk sebab sayur2 byk......mmg nampak sedap kak ...terliur dibuatnye....

    alah kak, ok ar tu padan kan ngan telor dadar...nak goreng sayur ..sayur dah ade kat ikankan hhheeheh...ni kalo lieya dpt, licin kepala ikan kene kokak hehheeh

    ReplyDelete
  3. saya nak! saya nak! tak nampak ni saya angkat keyboard tinggi tinggi ni ? hihi

    ReplyDelete
  4. mmg sedapppp...yg bestnyer klu masak sendiri ni macam2 kita boleh taruk kan

    ReplyDelete
  5. sure sedapppp......kasi la resipi kak...

    ReplyDelete
  6. sedap tu kak...kalu sy sekor tu sy sorang boleh ratah tanpa nasi...mmg pdnan yg baguslah ngan tekur dadar..

    ReplyDelete
  7. pehhhhhhh sedapnya....terliur dah tengok nie...

    ReplyDelete
  8. sedapnya akak...nak cikit. walaupun dh hbs..hehe

    ReplyDelete
  9. dlm gbr mmg nmpk menarik..tp kalo dah licin tu mmg sdp la maknanya...isk trus berbunyik prot ni..hoho~ =_=

    ReplyDelete
  10. aduh kak... terliuq tgk nie... huhu... meh masuk blog baru mimie yer... :-)

    ReplyDelete
  11. ogy ~ heheh nie 1st time buat dik .. tu punn hubby x tahu cuma cakap nak masak sedappp .. tetiba je suh dia siang ikan tuu terperanjat dia heheh

    ReplyDelete
  12. lieya ~ aah akak suka masak2 mcm nie taruk sayur banyak2 ,sbb akak yg akan makan .. anak2 x berapa suke .. memang kenyang sgt2 ..

    heheh aah lieya , lieya sama mcm akak .. heheh akak yg kokak kan kepala ikan tuuu yehaaaaaaaa :)

    ReplyDelete
  13. zarin ~ ouch .. akak x perasan lahh heheh
    dah habis dikkkk licinnnn yumx3 :)

    ReplyDelete
  14. lina ~ haah tuu yg main taruk sayur banyak2 .. sbb lebih pueh ati dari beli dikedai nampak sikit jer sayur nye huhuh

    ReplyDelete
  15. zura ~ aloor zura .. senang jer huhuhu .. akak nie x pandai tulis resepi lah dikkk huhuh

    kalau zura betul2 nak cuba tgk resepi sifu2 masak tuu ok jugak resepi mereka .. lagi meletopppsssssss

    ReplyDelete
  16. hanim ~ oh ya kaaa .. waa kuat hanim makan .. ikan nie akak makan ber3 .. habis lah kan .. besar jugak ikan nie 450 gram beratnya :)

    ReplyDelete
  17. purple & nida ~ heheh thanx .. aah sedap dan habis licin .. heheh

    ReplyDelete
  18. yana ~ heheheh nanti cuba buat ya dikk .. pastu tepek masuk blog .. sure sedappnyeee :)

    ReplyDelete
  19. mimie ~ oh ya .. dah tukar blog ..
    akak dah terjah .. dah follow jugak .. thanx dikk sbb x lupakan akak :)

    ReplyDelete
  20. Hmm..dapnya..nengoknya..Ieda..nak cikit laa anto le ke sini.. yer :) Suka ikan siakap.. :))

    ReplyDelete
  21. rinna ~ hheheh kalau dekat x tunggu anto wehhh aku ajak ko mai umah terusssss :)

    ReplyDelete
  22. ayooooo...
    sudah terliur tgk gambar akak nih.... =p

    ReplyDelete
  23. iryani ~ hehehheh nanti buat ye dikkk :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...