Friday, November 26, 2010

penangan x SIHAT



salam semua ...

ari nie aku x dpt nak BW .. ziarah kawan2 .. aku x kerja ari nie .. EL
mlm semalam aku berjaga semalaman kerana , asalanya di office aku pening kepala .. lepas makan tgh ari di satu kedai ... aku dah dpt rasakan mungkin kerana aji & masin makanan tuu ... menyebabkan aku bertambah sakit kepala .. balik ke office aku masih dpt menahan tapi bila tiba dirumah sakit kepala bertambah ... + hubby balik minta dia picitkan kepala ..

dlm kul 11 mlm aku muntah2 .. dan bersilih ganti dgn berak2 ala2 cirit .. lemah satu bdn aku .. letih kerana muntah dan berak2 nie .. aku berjaga di tepi tandas sampai kul 4.00 pagi .. siannn kat hubby dia lah yg menemakan aku berjaga .. tapi dia dpt jugak tido huhuhuh

nie aku update jugak pagi nie .. rasa sakit dan pening2 tu dah berkurangan .. cuma ada rasa sesekali aku nak cirit .. aduhhhh x daya nya badan aku nie .. penangan muntah dan cirit birit nie sungguh2 memenatkan badan ..



doakan aku ok2 ya .. mlm tadi dan pagi nie x dpt nak jenggah kawan2 .. sorii .. kalau aku berdaya kita jumpa layie :)




30 comments:

  1. alahai cian akak...mmg lieya dpt bygkan ...mesti lemah semacam jek kan kak....ni mesti kes salah mkn kot kak.....

    take care kak yeak...moga akak cepat semboh...

    ReplyDelete
  2. Wah.. Teruk juga.. Mesti penat badan banyak air kuar.. Minum 100 plus kak.. Cepat sembuh ye.. Jaga kesihatan.. :)

    ReplyDelete
  3. mkn la pil chi kit teck aun semoga sakit perut mual akibat muntah tu berkurangan

    ReplyDelete
  4. akak migrain gk ek...mkn kena jg tu..x leh mkn pk aji..

    dh jumpa dok ke kak?mkn ubat ye....

    semoga akak cpt sembuh....

    ReplyDelete
  5. lieya ~ tulah dikk akak rasa memang salah makan nie .. huhuhuhu
    thanx dikk , doakan yaaa .. nie masih lemah2 sikit nie

    ReplyDelete
  6. farhan ~ oh yaaa .. tulah akak nak beli jugak tapi akak dah duk sorang kat umah nie hubby dah kuar .. lupe nak cakap suh beli 100 plus .. huhuh

    anyway thanx dear :)

    ReplyDelete
  7. ina ~ aah .. selalu tuu akak makan jugak .. tapi kali nie kena tgh mlm .. x daya nak kuar lagi .. kedai punn dah banyak tutup .. silapnya x simpan pulak pill tuu kat umah huhuh

    thanx dikk for the advice :)

    ReplyDelete
  8. zura ~ tu lah mgkin sbb pak aji tuu diubuh banyak .. biasa2 tuu ok je .. ermm x gi klinik layie dikk
    sbb mcm dah ok sikit pagi nie .. :)
    thanx dikk .. :)

    ReplyDelete
  9. sarah ~ thanx ... insyaallah :)

    ReplyDelete
  10. alahai kak ieda
    siannya..hope keadaan akak semakin ok ler lepas rehat2 kat rumah yerk....batrice pesan suruh auntie makan ubat....he he he

    ReplyDelete
  11. zana ~ hheheh thanx dear ..
    huhuhu lagi terharu .. thanx dear batrice :)

    ReplyDelete
  12. semoga cepat sihat kak.. makan ubat ye

    ReplyDelete
  13. dah g jumpa doc. ke, keracunan makanan kot, akak doakan semoga ieda cepat sembuh

    ReplyDelete
  14. ehem..ehem.. kak ieda ada apa2 ke??
    apa2 pun semoga cepat sembuhh yer

    ReplyDelete
  15. moga cepat sembuh lady doakan.. :)

    ReplyDelete
  16. alahai syiannyaa akak...cepat sembuh ya kak...

    ReplyDelete
  17. semoga cepat smbuh ye uols pastu dah bleh bw dengan jayanye hehe

    ReplyDelete
  18. juwita ~ tkasih ju .. :)

    ReplyDelete
  19. mamasyaza ~ x gi pun kak .. rasa dah ok sikit cuma berak2 lah kak .. cirit pulak tuu ... x daya nyerr huhuhu

    ReplyDelete
  20. angah ~ heheh x der aper2 dikk .. kilang dah tutup .. huhuhu cuma mgkin keracunan koot ..
    thanx dikk :)

    ReplyDelete
  21. lady leasure ~ thanx dear :)

    ReplyDelete
  22. ogy ~ thanx dikk .. huhuhu duk sowang2 nie .. dah suh hubby akak belikan ubat pocai dahh :(

    ReplyDelete
  23. zue ~ thanx weols .. doakan ye .. nie gagahkan jgk BW .. :(

    ReplyDelete
  24. slm kenalan sis..

    semoga sis cepat2 sihat ye

    ReplyDelete
  25. mmg kalu muntah n cirit ni mmg lemahlah bdn..semoga akak cpt sembuh

    ReplyDelete
  26. fazilzura ~ salam kenal jugak dikk .. tkasih sudi kunjungan balas .. kita link yaaa ..
    moga ukwah berpanjangan .. :)
    thanx doakan akak :)

    ReplyDelete
  27. hanim ~ huhuhu thanx dear .. memang punnn sampai nie x daya kuar msuk tandas .. akak dah kirim hubby beli pil pocai .. x sampai2 layie umah nieee huhuh

    ReplyDelete
  28. Harap Ieda cepat sembuh yer..jgn lupa makan ubat.. ok.. :)

    ReplyDelete
  29. rinna ~ thanx rinna .. dah makan pocai .. baru ada selera nak makan mee celup .. dan rasa cam nak makan MCD huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...