Tuesday, November 2, 2010

Mau Beli Rumah Ka ??


salam semua ..

haaa nie citer last week , baru leh masukkan pic2 .. nie semua aku amik dari fb .. sbb fb adbance sehari dua aku letak heheheh .. yerlahh kan dlm fb cepat jer upload x mcm kat blog nie .. mcm2 hal yg menghalang ehehhehe

ok citenya mcm nie .. memang dah lama plan nak cari umah .. nak beli umah ker ?? hahahah ayat ngader kan ... hahahah sebelum nie aku dah pernah usha ngan hubby tapi x pernah yg ada minat .. semua x minat .. pattern x sesuai lah aper lah mcm2 hal lah kan .. kalau dah x nak beli tuu bagi aar seribu alasan huhuhu .. kalau ikut kan hubby dan aku dah ada TANAH yg diberi oleh arwah ibu dia dan umi aku di kg , 2 ekar semuanya .. kami plan nak buat umah jer .. tapi bila pikir2 balik entah bile dpt buat kan .. sementara nak buat baik aku skodeng dulu umah utk invest di masa akan dtg .. yer dok !!

soo petang tuu aku ajak along aku gi ktn prade .. kebetulan last day pameran MAPEX .. haa aper layie .. sib baik akak dan BIL nak gi temankan aku .. hubby mcm biasa , ari minggu punn sebuk ngan korjer dia .. huhuuh




umah bawah nie mahal wehh .. banglo nie .. cadang nak yg nie .. sekali tgk rege .. perghhhhhhhhhhh 300 ribuu beb .. huhuhuh .. selamat tinggal ku ucap ! ahahah



haaaa aku skodeng umah kat sebelah aku tuu jer ..
cam berkenan .. tapi kena tanye hubby dulu .. kalau dia ok .. ok lah ..
nak dijadikan cite .. dah tanye pun semalam .. dia cakap ikut sayang lahh .. abang ok jer .. janji leh bayar bulan2 ... hahahaha den ker yg kena bayar ???
ahhahah ayat tusuk jiwa .. huhuh


wiff along yg sudi temankan aku .. huhu



lepas jalan2 cuci mata dan telinga ... kita makan dulu ... makan kat foodcourt lagi best .. mcm2 adoooo ... memang kalau ke ktn prade nie aku suke makan sini sbb aper tau .. sbb ader ...


v
v
v
v
v
v
v
v
v

ini



&


nie kakak aku nye .. aku dah biasa makan .. yongtaufu .. sedap2 .. :)




ps : semalam dah call adik developer tuu .. dia suh submit doc2 .. as usual lah kan .. huhuh maleh nyer nak submit semua tuu .. lecehh kann .. huhuh yer lah sbb loan bank .. kalau loan gomen senang jer huhuh .. aku kan korje swasta .. hubby lak meniaga sendiri .. memang x der can loan gomen nieh .. huuh harap2 leh settle .. doakan utk den wehhh :)



18 comments:

  1. rumah long term investment...insyaallah success tu amin hehe

    ReplyDelete
  2. nak mkn yongtaufu gakkk..sape leh temankan dakuuuuuuuuu hehehehehe

    ReplyDelete
  3. Sy doakan semuanya berjlan lncar ye kak...mmg beli rumah untung and sbg pelaburan di masa akn dtg..nnti ada rezeki buat plak umah kat tanah ababg tu kak..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah....dah bertambah harta tu....barakah tu Dik...janji atas tanah...yang Akak ni dok atas angin jer ni...janji rumah sendiri...(ayat pujuk hati)...hehehe!

    ReplyDelete
  5. semoga akak dpt umah sdiri nnti yer..insyaAllah..aprrove tu..hehe

    ReplyDelete
  6. bagus beli umah ni kak, makin lame makin naik harga....tak de rugi beli umah ni...y gpenting tempat strategik.....dan pemaju dari pemaju yg boleh dipercayai...

    bestnye kak kat sane banglo dpt lagi 300k...kat area2 putrajaya ni kak, 300k tu umah teres jek kak....huhuhu

    ReplyDelete
  7. posh ~ aah long term investkan .. insyaallah .. doakan den bebbb :)

    ReplyDelete
  8. el ~ heheheh akak leh teman kan tapi kena menapak jauh lerrrr nak jumpe el heheheh

    ReplyDelete
  9. hanim ~ huuh thanx dikk doa2kan utk akak erkk .. tulah kalau ada rezeki lebih sok2 leh buat umah lak .. huuh entah biler ...

    ReplyDelete
  10. kak watie ~heheheh tulah kak .. doakan utk saya ye .. insyaallah .. ermm x perkak x beli punn x per .. janji dah ada umah sendiri :)

    ReplyDelete
  11. zura ~ hehehe confident jer dik kan .. insyaallah .. debar tau .. siang tadi baru submit semua doc :)

    ReplyDelete
  12. lieya ~ yes dik .. thanx for the advise .. tulah akak beli nie punn tgk pemaju .. pemaju yg dah biasa buat umah lah kann .. kalau yg jrg2 dgr nie bahay jugak risauu

    hermm tulah dik 300 ribu punn terngaga dgr .. kalau lebih dari ituu .. main selamat tinggallah .. huhu kl lain dikk .. sara hidup tinggi tuu rege umah disana low coast kat sini dah standard teres huhuh

    ReplyDelete
  13. Salam ieda,
    Cantiknya yg 300 ribu tu kan...

    ReplyDelete
  14. bagus gak beli rumah..mia pun nak beli rumah lps dgr budget belanjawan 2011

    ReplyDelete
  15. ummiros ~ aah yg 300 tuu memang idaman .. tapi terpaksa pendam sbb budget x cukup heheh

    ReplyDelete
  16. farra ~ yuk dikk ..yuk beli umah :))

    ReplyDelete
  17. mia ~ ermm aah bagus kan dik .. beli awal utk invest long termm :) belanjawan tuu dik boleh berubah2 huhuhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...