Saturday, November 13, 2010

lada Itam & Mempelam Lemak

salam semua & selamat petang sabtu hehehe

dah petang dah kan .. aku tgh rajin nieee , lepas BW tadi aku upload lak entry makan2
hahaha
kasi kecur sikit ..

aku buat mee hun soup nie semalam mlm .. malas nak masak jadi aku buat nie aje ..
suke sgt kalau letak lada itam banyak2 , lada itam memang elok utk pembakaran lemak dlm badan :) .. mee hun soup aku simple2 je
tumbuk halia , bawang putih & merah , ikan bilis dan lada itam
tumis dgn adik beradik dulu ( bunga cengkih , lawang & kulit kayu manis )
dah jadi .. simple sgt2 .. x yah taruk sop bunjut sbb x berapa suke

kena taruk tahu , fish ball dan kit .. anak2 aku suke ..
kalau makan tahu mereka bagi aku ..
aku tukang habis kan heheheh

ok lah layannn jer pic2 nieh :)




tadi baru lepas makan mempelam lemak nie ..
sedappp sgt2 .. aku beli di terus maju ..
aku kalau beli mempelam suke yg lemak mcm nie ..
mude2 lagi bagus .. cicah kicap herghhhhh
x hinggat ..
sib baik aku potong dan jamah 2 -3 , yg selebihnya anak2 aku dah duk rebut2 ..

aku beli 4-5 bijik tadi .. dlm 5.00 ++ je .. murah kan !!







ps : anak2 dah duk tanye2 ibu nak buat ape mkn petang nie .. haaaaaaa ingat nak buat murtabak maggie .. dah lama x buat .. boleh bawak bekal ke taman bandar ari nie :))


12 comments:

  1. awwwww..
    cedappnyerrrrrr...
    terutamanya pelam tu.. adoiiiii....

    lya baru balik kenduri kawin..
    huhhu

    --> lya sign in dari blog contest..

    ReplyDelete
  2. ohh.. simplenye.. huhu.. memang kecur pun kak nengok mempelam tu..

    ReplyDelete
  3. lya ~ heheheh sedap mempelam lemak nie dikk .. kalau cicah kicap lagi best huhuhu
    oww ermmm akak kat sini xder jemputan kawin punn :)

    ReplyDelete
  4. farhanaDr ~ heheh silakan makan dikk :)

    ReplyDelete
  5. salam kenal kak ieda...wah...x sia2 mumme kunjung blog ni...dpt idea nak masak apa hari ni...

    ReplyDelete
  6. MumMe ~ hehheheh buat lah dikk ..
    salam kenal jugak dari akak :)

    ReplyDelete
  7. Sama la cara kita bt behun sup...letak lada hitam & jintan putih je...tak pakai sup bunjut...tu pun belajar dari MIL lps kawen....saya sblm kawen tak pandai masak la kak hehe malu je...

    ReplyDelete
  8. alida ~ heheheh ye ke .. x per .. belajar slow2 .. dulu masa akak mula2 buat akak taruk sup bunjut tapi mak akak yg ajar ini adalah yg paling simple heheheh

    ReplyDelete
  9. phheww naseb br lepas mkn..hehe~ tp pelam tu sgt menarik!!

    ReplyDelete
  10. yana ~ heheheh akak pun makan lepas lunch yana :)

    ReplyDelete
  11. bestnye tgk mempelam tu, akak pun suka gaks

    ReplyDelete
  12. mamasyaza ~ heheheh ieda kalau beli memang mempelam lemak kak .. mempelam biasa nie kurengg sikit :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...