Monday, November 29, 2010

Kowang Tgk Tak Cite Nie


salam semua


kowang tgk tak cite nie .. ermmm aku .. x akan tgk kooot heheh sbb dah tahu mcm mana cite dia .. kalau aku gi tgk punn pasti menghampakan aku kann .. so semalam aku baca review kawan2 yg dah tgk cite nie .. hermm seperti yg aku sangkalahh ..

dr romzey nie bercakap sblm nie bukan main best cite nie .. ermmm ape nak dpt pulangan 40 juta .. perghhh tinggi tul cita2 dia .. tapi well x perlah kan at least dia ada cita2 .. kalau cite nie leh berjaya sampai 4 juta .. kira angka 4 jugak kann hehehehe
( sorry Dr .. dah hakikat kannn )


pada aku .. apa2 punn cubalah buat yg terbaik .. kalau org melayu nak berjaya kena banyak usaha .. bukan mcm negara luar kan .. scoop mereka besar berbanding kita ..
welll moh layan sinopsis cite nie ...






Sinopsis 2 Alam:- Kisah bermula di sebuah kampung terpinggir yang mana masyarakat sibuk dengan persiapan bagi menyambut ketibaan jenazah Amy atau Adam dari kota. Ketika ibu bapanya, Halimah dan Zainal yang lumpuh bersedih, Uztaz Ishak, rakan Adam dari kecil sibuk mengatur urusan. Jenazah yang tiba mengalami kesukaran untuk dikendalikannya. Jenazah Amy menjadi berat dan kaku mengeras mendatangkan kesukaran kepada semua yang ada.

Dipaparkan juga kisah hidup Amy yang setelah kembali dari London, hidup bersekedudukan dengan Juan Agustin, juga seorang penyanyi popular yang sama dengannya. Amy dan Juan Agustin hidup dilimpahi dosa serta hiburan melampau tanpa batasan. Akhirnya ketika leka, Juan Agustin disamun dan dibelasah manakala Amy dilarikan lalu dirogol bergilir-gilir oleh tiga pemuda. Juan Agustin yang selamat melapokan kejadian itu kepada pihak polis. Amy berang kerana tahu bahawa reputasi dan rahsianya mennukar jantina denagn cara pembedahan di masa lalu terbongkar maka terjadilah pergaduhan dengan Juan Agustin yang berakhir dengan perpisahan.

Dunia Amy musnah, tertekan, bersendirian dan kecewa. Amy nekad membunuh diri. Turutan dari itu jenazahnya kembali kekampung seperti di awal cerita.. Setelah berjaya mengharungi dugaan, Ustaz Ishaq bersama penduduk kampung membacakan talkin di kemuncak kisah ini, Namun ianya tidak dapat membendung akan dosa berat Amy.


Pengarah:
Zarith Lokman dan Hairie Othman

Penerbit:
Dr. Movie Production Sdn. Bhd

Dipawagam:
18 November 2010

Pelakon 2 Alam:
Aaron Aziz
Mohd Nazim B. Md Shah
Adrea Abdullah
Sabree Fadzil
Rosnah Johar


ps : ari nie , kerja banyak jugak .. heheh tapi aku akan curi BW okkkkk .. tungguuuuu ... :)






6 comments:

  1. ramai yg mengkritik filem nie kenapa angha pun tak tahu sanagr...

    ReplyDelete
  2. kita duk blogwalking kan kak..pastu sume duk kutuk cite nih..siap kopipes fesbuk dr. tu lagi...sian betol tp layan jela..malas nak amik tahu..hehe..bukannya sy leh g tgk pon cite mlayu kat cinema...huuu

    ReplyDelete
  3. Myna langsung x tengok akak.. lagipun dah lama x masuk panggung... ngee~~

    ReplyDelete
  4. angah ~ hermm tu lah komen2 yg negatif jer yg akak baca setakat nie huhuh

    ReplyDelete
  5. alexa ~ oh ye .. ermmm tulah kesian pun ada .. tapi tulah x tahu apa motf dr tuu duk gembur2 yg cite nie hebat sblm ditayangkan :(

    ReplyDelete
  6. amyna ~ oh ya .. sama lah kita dikk .. nak masuk hubby x suke .. dia prefer ape2 cite nak tgk beli DVD jer huhuh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...