Wednesday, November 24, 2010

Ish dia nie biar BENARRR

salam semua ..

astagfirullahhhh .. nie biar benar nie wehhhh .. aper lahh nak jadi dgn dunia artis kita nie .. mereka2 nie islam kan !!!! .. bukan muhrim kannn !!

dimana nilai dan tatasusila sebagai perempuan !
org muslim !!!!

ya allahhh mcm mana mereka2 nie jadi MODEL pada semua ummat manusia zaman skrg .. ya allahhhh tolonglahhhhhhh .. sakit mata .. hati .. pemikiran dan iman mcm nie ...

di mana kesedaran ANDA dan dimanakah letaknya nilai2 keISLAMAN ANDA



" Gambar terbaru Rabecca Nur Al Islam yang seksi ni memang agak keterlaluan kami tengok.. Rabecca Nur Al Islam yang memakai skirt pendek tapi duduk bersepah menyerlahkan lagi keseksian Rabecca… Tiada apa yang mampu kami katakan disini.. Galaksi pun surrender dengan jawapan dia mengenai isu seksi hari tu.. jadi Buat peminat Rabecca, kita layan je la Gambar terbaru Rabecca Nur Al Islam yang seksi-meksi ni…"
petikan dari myGosip.com







dan



v


v


v


v


v


v


v


v


v


v






INI ADALAH DIANTARA KOMEN2 DARI PEMINAT

" biasela…artis pun namenye….tp best gak tgk mcm ni… Yyyum?! Yyummy..?kalu blh bg la lg pic2 yg lg hangat…hakhak hak!dlm tv belakon mane de pakai mcm ni…kalu adik aku mang aku marah la…lantakla hahahah tp lbh elok name tu xde al- islam la…malu pade agame lain..buh la name rebecca al seksi ke..rebecca al kepompong ke…hihihi "



" + adusss~~ yg wanita2 melihat, jantung bergegarr…apatah lagi kaum lelaki.. sgt cantik, tp cantik dimata dunia… di akhirat, allah yang tahu.. + "


" artis2 kelihatan semakin tidak bermoral, bersosial, pergaulan bebas, berpakaian tidak bercirikan Islam. Mana dia pihak yang bertanggongjawab yg menjaga tatasusila artis2 ni? "




** bukan utk mengaibkan empunya diri .. tapi sekadar ingin membuka hati dan minda kita semua .. agar tidak terlalu leka mcm nie , dunia hanya pinjaman sementara dari allah yg maha esa .. entah esooook lusa .. yg tgh duk syok2 mcm nie boleh mati tiba2 .. specially pemakaian mereka dan perlakuan mereka .. actually aku suke rebbeca nie .. since dia dah masuk islam .. aku suka mutu lakonan dia .. tapi melihatkan dia mcm nie aku sedih !!!





21 comments:

  1. ????????.....

    nak kata aper lg yer??
    sblum ni dh byk sgt org ckp psl dia ni.. tp dia still mcm ni...

    ReplyDelete
  2. mak ai pic last tu paling dasyat, macam p*rnst*r. erkk maaf keterlaluan tapi tu yg terlintas. yg baju biru tua pic 1st tu bukan pelakon gak ke? plakon yg selalu jadi mak2 tu, kathy azan kot nama dia.

    wahh motif tau nama pelakon mak2.

    ReplyDelete
  3. ishh3x....x tau nk ckp apa la kan..sdiri mau ingt..hehe..

    ReplyDelete
  4. emmm nama cantik dah tp x tau nak jg maruah nama tu

    ReplyDelete
  5. gulp......seksinya..esp gambar last tu
    tp dia nie cantik
    rambut pun cantik
    zana suka tengok dia berlakon..
    tp tu lah.....dunia artis nie mcm2 hal...

    ReplyDelete
  6. dia ni mmg seksi seksa la kak...main futsal pun nak mekap 10 inci dgn pakai seksi2...

    ReplyDelete
  7. Teringat komen dia pasal nama dia yang dia kata bapa dia yang bagi.. Hmmmmm.. Jadi ikutan remaja ni.. Tak elok..

    ReplyDelete
  8. mak aiii...seksinya dia...!

    ReplyDelete
  9. Astagfirullahhalazimmmmmm.....

    ReplyDelete
  10. PERGH KAK....cuci mato lieya ptg2 nie heheheeh...syg sgt, name tak seindah akhlak....

    ReplyDelete
  11. dunia artis.. mcm ini lah gamaknya..

    ReplyDelete
  12. america's next top model pon kalah ni..hihihi~

    wartawan ada je ty psl nama dia dan imej dia..tp biasa la artis nk cover malu..mcm² jwpn diberi utk defend diri..tah la..kita doa je la semoga hati dia terbuka dan diberi hidayah dari Allah..amin~

    ReplyDelete
  13. kpd semua yg di sayangi :) ~ thanx atas keperihatinan anda ... kita jadikan ini ingatan agar kita x leka .. sama2 doakan agar dia mendapat sekurang2nya hidayah yg kecil dari allah , walau x banyak bagi menerangi dan membeikan dia petunjuk , adakah semua ini baik buat dia ..
    aminnnnn :)

    x salah menutup aurat kerana ia wajib bagi kaum wanita .. banyak cara untuk menojolkan kecantikan kita tapi bukan dgn cara begini ..

    ingat satu bahawa isteri yg cantik adalah milik lelaki yg cantik .. bukan cantik di luar tapi cantik dan suci didalam :) wallahualam ..
    sama2 kita renungkan yaa :)

    ReplyDelete
  14. sigh...jawapan2 diorang tu yang membuatkan kita sebagai umat Islam malu dengan agama lain...betul tak?

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. drama mama ~ ye lahhh ... x tahulah mana nak taruk muka dgn agama lain .. mereka pun duk mengata kita .. tu yg kita x tahu huhuhu

    ReplyDelete
  16. pe yg kt pangkal peha dia tu kak?

    ReplyDelete
  17. ina ~ entohhhhh suar dalam lahhh :)

    ReplyDelete
  18. hmmmm...x tahu ler nak komen apa...artis kalau x seksi susah org nak amek berlakon...huhuhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...