Tuesday, November 23, 2010

Inilah Rahsianyaaaa

salam semua ..

taraaaaaaaaaaaaa hahahhaha

awat gelokkk ieda .. moh nak cite pasal HL nie ..ada yg bertanyakan .. mcm mana HL nie bertidak kepada bdn kita dan AKU .. memang maleh nak tulis panjang2 kan ..

moh layan :)



"Bagaimana Produk Herbalife Berfungsi Untuk Mengurungkan Berat Badan"

Fakta Pemakanan menunjukkan bahawa terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi kesihatan:

Fakta 1

dewasa ini, hampir mustahil untuk kita makan makanan yang
punyai zat-zat yang lengkap untuk keperluan asas badan sambil mengawal pengambilan kalori.Ini kerana nutrisi dalam makanan telah berubah seiring dengan teknologi pertanian dan penternakan sekarang. Pengawetan, pemprosesan dan radiasi makanan, buah masak secara saintifik, pengunaan baja dan racun serangga secara berlebihan, perubahan genetik, jarak pengangkutan yang jauh, masa penyimp
anan yang terlalu lama dan pencemaran udara, tanah dan laut
Fakta 2 70% kematian diusia muda adalah kerana masalah jantung, barah, strok dan kencing manis
50% dari kematian ini berkaitan terus dengan pengambilan nutrisi yang tidak sihat
7 dari sepuluh orang ke klinik adalah kerana pemakana
n yang tidak seimbang
Fakta 3 Mengikut kajian di negara Jepun ke atas beberapa sampel buah oren dan epal, saintis menemui fakta yang memeranjatkan dimana kandungan Vitamin C dalam buah oren dan epal dalam pasaran mereka adalah 0!
Fakta 4
Pakar pemakanan menyatakan bahawa, kita terpaksa makan 4000 kalori dalam sehari untuk dapatkan nutrisi yang lengkap dan diperlukan badan! Apa yang akan berlaku sekiranya kita makan 4000 kalori? Secara purata, lelaki membakar 2200 kalori sehari, manakala wanita hanya 1800 kalori.Kemana perginya lebihan 2000 kalori lagi? Tentunya ke sel-sel lemak kita dan inilah sebabnya, berat badan kita sem akin hari semakin naik dan penampilan kita menjadi tidak menarik.

Daripada rajah di atas, kita mengetahui bahawa punca utama masalah kegemukan adalah kerana pengambilan kalori yang berlebihan.

Oleh itu produk herbalife berfungsi untuk:

Mengurangkan pengambilan kalori melalui pengantian makanan, supaya kalori yang dimakan kurang dari apa yang tubuh mampu bakar tetapi dalam masa yang sama membekalkan tubuh dengan segala zat makanan yang badan perlukan supaya tubuh berfungsi dengan baik.



Secara purata, masyarakat Malaysia makan 1000 kalori sekali hidangan

Herbalife Shake hanya bernilai 180 kalori

Wanita bakar 1800 kalori sehari

Lelaki bakar 2200 kalori sehari

Jadual Pengambilan kalori bagi kebanyakan masyarakat di Malaysia

Sarapan Nasi lemak + Teh Tarik 900 kalori
Makan Tengahari Nasi campur + Teh O Ais 1000 kalori
Makan Malam Nasi campur + Air Kosong 1000 kalori
Jumlah kalori 2900 kalori

Jadual Pengambilan kalori Dengan Produk Herbalife

Sarapan Shake Herbalife 180 kalori
Makan Tengahari Nasi Campur + Teh O Ais 1000 kalori
Makan Malam Shake Herbalife 180 kalori
Jumlah Kalori 1360 kalori

Dari pada jadual di atas, kita dapati bahawa pengambilan Makanan dengan HERBALIFE hanya menghasilkan 1360 kalori dalam badan kita. Jika kita ambil sampel penggunaan 2200 kalori bagi lelaki dan 1800 kalori bagi wanita, persamaan berikut akan diperolehi:

Lelaki : 2200-1360 = 840 kalori akan di bakar

Wanita: 1800-1360 = 440 kalori akan dibakar

Oleh sebab itu, tubuh akan mendapatkan kalori dari sumber lain seperti lemak dalam tubuh untuk menampung penggunaan tenaga kita seharian.

Kesimpulannya produk HERBALIFE Mengurangkan pengambilan kalori melalui pengantian makanan, supaya kalori yang dimakan kurang dari apa yang tubuh mampu bakar tetapi dalam masa yang sama membekalkan tubuh dengan segala zat makanan yang badan perlukan supaya tubuh berfungsi dengan baik.


fakta penuh dari : rahsia langsing

amacam .. kepada kawan2 dan adik2 yg betul2 nak turunkan berat bdn ( specially yg betul2 rasa dia memang GEMUK ) .. why not cuba nie .. x rugi dear .. akak sokong 100% kalau ada yg payah nak turunkan berat bdn dengan sendiri .. ada yg mampu xcercise .. tapi mana ada semua yg mampu beli alatan xcercise atau bersenam setiap petang .. ada ker ??

kalau yg ada cuma di waktu hujung minggu .. cukup ker .. jadi dgn cara pengambilan HL nie .. ia benar2 dpt membantu ..
lagipunn kita kurus bukan setakat untuk cantik .. lawa .. dan menarikkk yg penting kita sentiasa sihat dan tahu mengamalkan pemakanan yg sihat dan jauh dari penyakit .. kita berusaha kann .. x salah :)




ps ; ari nie banyak tul kerja .. hingga ke ari jumaat nie .. entah per2 .. x sempat nak BW .. sambil2 jer .. aaa nie sempatlah BW di umah .. sambil mata dah samar2 huhuh kerana keletihan ... :(



28 comments:

  1. waahhh dia dah kurus, makin jelita =)))

    ReplyDelete
  2. Ieda makin cun...:)tp Herbalife mahallll...xmmpu...

    ReplyDelete
  3. melati ~ x der lahh dikk .. biasa2 jer .. mgkin sbb perubahan wajah kann :)

    ReplyDelete
  4. ninie ~ dulu ieda pun rasa HL nie mahal .. tapi bila tgk penurunan berat bdn berkesan , mahal tuu dah x ambil kira .. sbb mahal masih dibawah kemampuan :) tepuk dada tanye selera .. heheheh

    bukan apa demi utk kembali sihat dan cergas :)

    ReplyDelete
  5. banding pic 2009 n 2010, yg nampak husband akak berisi skit eh tahun 2010. ooo sbb akak dah slimm la. dulu SIL saya amik HL gak. tapi dia benti separuh jalan. mahal kot.

    ReplyDelete
  6. Wahh, ada beza! boleh jadi sumber inspirasi saye nih..

    saye pon ambil HL utk breakfast dan dinner.. (kadang-kadang ada ponteng gak), nak kena kuatkan semangat macam kak ieda nih..

    kepada yg rase HL nih mahal, cuba dulu.. ada 30days back guarantee rasanya.. tanya kak ieda nih.. bukti dah depan mata tu.. hihihii..

    ReplyDelete
  7. adia ~ heheheh aah hubby nampak dah gemuk sikit masa nie .. dulu dia kurus baru2 kawin kihx3 ..
    oww SIL adia ada amik .. ermm dia kena kuat semangat .. kalau dah cuba sebotol ada penurunan sure dia x kesah dgn rege dia .. mana2 produk pun sama dik .. mahal baru bekesan dan beza hanya nutrisi dlm produk tersebut bertindak dgn tubuh badan kita :)

    ReplyDelete
  8. nadia ~ tkasih dikk .. akak harap akak dpt membantu kawan2 dan adik2 yg mempunyai masalah dlm diet2 nie .. :)

    memang kena kuat semangat .. nak cantik dan sihat perlu ada azam .. semua kena tolak tepi ..

    "Jangan direnung letihnya usaha, tetapi renunglah manisnya sebuah kejayaan,"
    (mengambil kata2 dari adik mia ina)

    ReplyDelete
  9. wowww....
    hebat... dah slim sgt2 body k.ieda...
    semoga terus sukses yer...

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum kak :)

    Maiza pun amalkan diet gak.. tp sendiri la.. biasanya pg Maiza minum air suam.. hehe.. untuk lunch Maiza abek nasi berlauk sayur dan ikan.. tengok la.. ikut citarasa.. ptg balik krj.. mkn buah ja.. mlm kalau lapar mkn roti kosong hifiber. kadang tak mkn.. ke esokkan br ambil nasi ketika lunch pulak.. huhu.. betul ka diet Maiza tu....?

    ReplyDelete
  11. kuruslah akak makin cantik..org bf anak boleh pakai ke HL nie..

    ReplyDelete
  12. mmg nampak beza akak...lieya suke tgk pic akak kat sidebar blog akak ni...mmg nampak beza...dari mcm makcik2, terus nampak mcm anak dare kak...serius, lieya bukan puji saje2 nie....mmg nampak perbezaannye......

    ReplyDelete
  13. produk nie mmg bagus...aritu dah try..separuh jalan ler plakk...huhuhu...skrg nie bersemangat utk sambung lagikk....caiyokk azue....caiyokk

    ReplyDelete
  14. banyak sungguuh perubahan akak suka tngok.. gambarre kaka

    ReplyDelete
  15. cam berminat..tp takut x sesuai ngan badan cam mn tu kak

    ReplyDelete
  16. U look super gorgeous kak! I adore your determination in reaching ur target. I gotto be on diet since I've put up extra kilos since Diwali. Actually am not a slim person pun...just more than average. Hahaha! Now look fat! :(

    ReplyDelete
  17. mmg ada perubahan la kak...tahniah kak..

    ReplyDelete
  18. k.ida vavavoom la....cun melecun la... sbb tu Yus pun x pnh beralih ke produk lain, walau lom cun mcm k.ida lg..hehehe

    ReplyDelete
  19. lyfrina ~ thnax dikk .. akak tgh usaha lagi nie .. x achive target layie heheh , thanx again support akak :)

    ReplyDelete
  20. maiza ~ ermm betul dah tuu dik .. teruskan walau x amik produk kalau kita kuat semangat dan x mudah leka dan nafsu leh kawal lagi bagus ..
    mcm akak nie nafsu besoo sikit tuu yg kena ada support hehehe

    teruskan dik .. semoga dpt berat yg ideal dan berjaya .. kalau ada apa2 yg musykil akak sudi bantu selagi termampu :) insyaallahhh

    ReplyDelete
  21. hanim ~ x jadi masalah dik .. yg bf punn leh minum :)

    ReplyDelete
  22. lieya ~ oh dikk tkasih banyak2 bagi support kat akak .. ye ke .. akak tgk balik lah pic tuu heheheh ..

    ermmm aah dulu memang mcm makcik2 gitu kannn ehheheh :) akak tahu lieya ikhlas .. boleh tahu :)

    ReplyDelete
  23. azue ~ yes azue .. cayuk2 .. aku support ko dari belakang :)

    ReplyDelete
  24. ju ~ thanx ju .. doakan akak dpt capai target akak .. dah lama nie .. huhuhuh

    ReplyDelete
  25. el ~ ermm x sesuai mcm mana maksud el ? pada akak kalau kita x mampu nak berdiet sendiri elok sgt cadangan mengambil produk nie .. seyes x merugikan :)

    ReplyDelete
  26. love ~ oh dear thanx .. oh yaaa hehehheh ok .. nevermind dear yg penting kena kuat semangat utk diet nie .. kalau kuat semangat utk sihat dan look beauty sure boleh dear :)

    ReplyDelete
  27. yus ~ ish2 .. ehheh meletup2 nie .. heheheh thanx dikk .. akak pun support yus utk terus berjaya achive apa yg yus nak :) sama2 sihat ok :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...