Saturday, November 13, 2010

Herbalife Adalah Terbaik Untuk Ku


salam semua ..

ok kali ini entry pasal HL yang aku ambil selama setahun 1/2 nie .. sbb ada teman2 yang bertanya , berkesankah HERBALIFE dgn aku ?
alhamdulillah selama setahun aku ambil produk nie betul2 berkesan pada aku
dari kg aku 78 kg .. skrg dah turun sehingga 65 - 64kg ..
amat2 berkesan pada aku ..

sebenarnya .. aku bukan lah jenis yg mudah untuk turun berat badan , amat2 payah , bagi aku , mgkin aku nie jenis cepat gemuk dan berselera makan .. sehinggalah aku dah bosan nak diet2 makan nie .. sbb selera tuu lebih besar dan x der motivasi nak kuruskan badan ..

tapi lama kelamaan aku berkenalan dgn sifu aku .. dia dari 98kg , sikit demi sedikit dia turun berat badan dan menampakkan kesan yg ketara pada badan dia .. sehinggalah skrg sebanyak 73kg x silap aku .. bagus kan !!

aku memotivasikan diri , dan aku nampak yg badan aku memerlukan bantuan untuk menurunkan berat badan .. alhamdulillah bila aku mula ambil HL nie .. berat dan nfsu makan aku dah boleh di kawal dan mengambil HL ( f1 ) sebenarnya membuatkan kita merasa kenyang ..

Sebenarnya juga fomula 1 itu membantu menukarkan rutin pemakanan kita yg x sehat kepada yg lebih sihat , memilih mana yg boleh makan , boleh ambil lebih dan tidak boleh ambil lebih .. bagi yg berbadan gemuk mcm aku nie .. ( gemuk lemak @ air ) memang aku sarankan sgt2 .. kalau kita dah x mampu nak berdiet sendiri , x salah kita mencuba produk yg boleh membantu kita untuk kurus ..




pastinya ia berbaloi2 .. :)

kat sini aku nak share something with u all .. bila kita ambil HL , kita akan mengikut rutin diet HL dengan senang .. kita akan selalu search laman2 diet yg seimbang dan mencari kawan2 HL yg telah berjaya .. bertanya dan terus bertanya .. dan yg paling penting SIFU @ DISTRIBUTOR kita sentiasa support kita dan memberikan info2 terbaik buat kita , insyallah kita akan berjaya



90% cubaan untuk menguruskan badan gagal
.
Sebab utamanya adalah kerana
memilih jalan yang salah.
JANGAN sesekali anda terperangkap dan termasuk dalam peratusan ini!



Jalan Salah Kesan Keputusan
Kurangkan makan seperti tidak makan malam. Otot mengecut, air dalam badan mengurang dan kadar metabolisma
turun mendadak. Lemak masih kekal.
Kurus sekejap, semua KG yang hilang datang kembali bersama beberapa KG lagi sebagai saguhati. Kemungkinan mendapat penyakit GASTRIK sangat tinggi
Ambil pil pelangsingan. Selera makan langsung hilang, loya, pening-pening, jika tersalah ambil, kesihatan terjejas.
Berat turun hanya pada peringkat awal, jika berhenti ambil pil, selera makan datang kembali berganda-ganda dan gemuk semula berganda-ganda.
Makan buah-buahan sahaja. Badan menjadi kurang bertenaga kerana nutrisi tidak lengkap dan seimbang. Tekanan
kerana terpaksa makan makanan yang sama berulang-ulang.
Diet tidak kekal lama, mudah berputus asa!
Ambil produk dari syarikat baru Kredibiliti syarikat tidak sempurna, sentiasa mengejar keuntungan sahaja. Kesan sampingan jangka panjang tidak diketahui.
Wang habis begitu sahaja. Kesan sampingan jangka panjang (atau pendek) menyebabkan tahap kesihatan kita terjejas.

Sebenarnya, KEGEMUKAN ini adalah satu MASALAH......

FatGuy Masalah
Lemak terlalu banyak
Kebanyakan Diet
Pengurangan otot & air, tubuh didera
Selepas Diet
Otot tiada untuk pembakaran kalori
Tubuh simpan lebih banyak lemak!


Pernahkah anda cuba cara-cara di atas? Jika anda sedang melakukannya,
lebih baik ia dihentikan!

Lakukan dengan betul, jangan musnahkan kesihatan & kebahagiaan anda.

Cara betul untuk langsingkan badan:


GoodShape Masalah
Lemak terlalu banyak
Cara diet yang sihat
Bekalkan nutrisi lengkap kepada tubuh, bina otot, tingkatkan kadar metabolisma
Keputusan
Otot terbina, lemak dibakar setiap hari, kerana tabiat nutrisi yang baik, badan lebih segar sepanjang hari, daya tahan terhadap penyakit terbina secara semulajadi.


Bagaimana untuk dapatkan nutrisi lengkap dan seimbang?
Pakar pemakanan menyatakan bahawa, kita terpaksa makan 4000 kalori dalam
sehari untuk dapatkan nutrisi yang lengkap dan diperlukan badan!


Apa yang akan berlaku sekiranya kita makan 4000 kalori?
Secara purata, lelaki membakar 2200 kalori sehari, manakala wanita hanya 1800 kalori.
Kemana perginya lebihan 2000 kalori lagi? Tentunya ke sel-sel lemak kita
dan inilah sebabnya, berat badan kita semakin hari semakin naik
dan penampilan kita menjadi tidak menarik!



ps : pada aku HL adalah formula terbaik sbb banyak membantu aku .. aku x pandai sgt promo2 nie tapi sekadar bekongsi cerita kejayaan aku .. dan sekarang aku juga menjadi DISTRIBUTOR Herbalife .. so sape2 yg nak tanye leh pm aku di FB atau di sini pun ok :) dan aku nak ingatkan semua ini adalah bagi mereka yg gemuk dan susah utk turunkan berat badan .. kalau bagi mereka yg dah berjaya turunkan berat badan tanpa bantuan mana2 produk .. alhamdulillah teruskan ..






12 comments:

  1. wawww...syabas sis!! mmg teruja tgok akk bila dah lama tak jejak sini..keep it up sis! :)

    ReplyDelete
  2. farra ~ heheheh thanx dikk ... :) mu tulah lama tul menyepi :)

    ReplyDelete
  3. tahniah kak..mmg kagum g tgk gambar sebelum dan selepas...teruskan ya kak....

    ReplyDelete
  4. Mahal x akak 1 set...saya rasa mcm rugi kalau beli mahal2 x kurus...saya ni jenis hangat2 taik ayam je hehe..

    ReplyDelete
  5. ogy ~ thanx dikk .. skrg nie susah sikit nak control .. hahahah sbb dah kurus sikit koot hahahah
    doakan akak dpt kekalkan berat erkk :))

    ReplyDelete
  6. alida ~ haaa bila fikirkan mahal memang lah dikk tapi kita kena kuat semangat .. nak kurus , sihat dan cantik pastinya kena kuat semangat ..

    bila dah mula x kan rasa rugi tau .. rasa cam berbaloi2 sbb leh lose weight :)

    cubalah :)

    ReplyDelete
  7. Nak usaha ni...epun tak dpt berat mcm sblm kawen dpt below 60kg pun dah ckp...2 thn lps dah trn 58 pastu tak jaga naik blk huhu...

    ReplyDelete
  8. alida ~ 58 tuu berat akak masa akak baru2 kawin .. ehhe lepas tuuu naik mendadak ke 70++ .. x insaf2 heheheh

    ReplyDelete
  9. tq for sharing kak...
    saya dulu pun mengamalkan herbalife nie tp sbb xder disiplin so kureng berjaya.. kekeke... tp apa pon dgn herbalife nie saya berjaya susut 4kg utk 3bln... lepas dpt ideal weight saya just minum tea mix rasa peach tu.. sedapp =p..

    ReplyDelete
  10. tapi nak kena buat eksesais jugak kan???

    ReplyDelete
  11. iryani ~ oww .. baguslah dik .. kalau dah dpt berat ideal dah ok dah ..
    ermmm teamix peach tuu akak x pernah cuba , akak selalu amik lemon .. :)

    ReplyDelete
  12. makdara~ heheheh sure .. tapi kalau x sempat ok jer .. janji maintain berat dan pemakanan yg sihat :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...