Wednesday, November 10, 2010

A Day On Diwali


salam semua ..


ini auto publish yaa .. haa kang ada pulak cakap aku update blog kat opis ..
bukan ape org nie kita x leh jangka kann .. depan cakap lain
belakang cakap lain .. manissssssss je .. nanti cakap aku x buat keje duk update blog je .. kalau aku update kat umah ke opis ke .. aku kena UMUMkan ke ???
awak sebuk nak tahu buat per !! sendiri mau ingat lerrrr ,

duk sebuk2 skodeng blog aku sape suruh kannnn kalau dah x suke buat ape tgk & baca .. dtg x dijemput !!!

haaaaaaaaaa amikkk pagi2 mood aku x dah x baik .. ahahhaha
lupakan, skadar luah perasaan .. org x kacoo idop awak toksah lah nak duk nyibuk2 kacoo idup org lain OK !!! .. nak baca , baca lah .. lepas baca duk KUTUK2 lakk .. asal !! bagus sgt ke awak tuu ???

oklah maleh nak cite pasal ati org yg ala2 mempelam masam tuuu
muhahahah ada ker ??

nak cite sini pasal cuti diwali aritu .. anak2 aku dah sebuk pagi2 nak ajak ke rumah jiran sebelah umah aku , gi beraya lah ... heheheh , mula tu aku x minat .. try pujuk anak2 .. ibu malaslahh dah lah dekat cam malas nak salin baju .. hahahah aci tak !!
tapi pujukan aku x dilayan .. last2 aku pergi juga lebih kurang dalam pukul 10.30 pagi .. hohohoh awal gile kan .. lepas aje aku bfast kat luar dgn hubby & anak2 .. hubby nak gi kerja .. so aku jer lah yg melayan anak2 ke rumah jiran tuu .. bukan ape , sian pulak ngan nina & riena .. mereka semua rapat dgn anak jiran aku tuu roshini namanya .. kebetulan ros nie sek cina , so selalulah mereka communicate dgn ros nie ..

ok lah toksah dgr cite aku panjang2 .. moh layan gamboo jer .. kang baca panjang2 mengantuk lak .. hahahahhah :)



kami datang mereka hidangkan meruku ( sedap , nie mereka buat sendiri ) & cookies .. nasib baik .. heheh kalau dia kuarkan yg pelik2 kang susah pulak aku nak bersoal jawab dengan anak2

antara cookies2 yg ada .. biasa sahaja , sama mcm cookies perayaan kita .. kecuali meruku , kuih loyang punn ada haaa .. memang ranggup , katanya buat sendiri juga . Aku ingat pagi tuu dpt lah merasa manisan laddu .. tapi x der , sbb dulu, masa zaman aku sek aku ada seorang mamber india muslim , mak dia pandai buat laddu .. sedapp , x lah terlalu manis seperti yg digambarkan sebelum ini ..
hermm aku x jumpa mak roshini sbb pagi2 .. dia duk sebuk memasak di dapur , katanya nak buat vadie dan tosei ..
hahahah x merasa layie ..


inilah dia roshini .. masa sampai tuu dia x pakai baju raya lagi .. aku yg suh dia salin .. hahahha kakak dia yg pakaikan .. kata dia rimas nak pakai lama .. ooooooooooo


bukan main suka zahrien dapat bergambar dgn roshini .. skrg dah pandai cakap ..
ibu amik gambar adik .. lepas amik nak tgk ... hahahah mcm2 hal kalau dah membesar nie ..



mcm biasa .. tuan tanah kena enterpreme jugak kann ..
mana sah kalau x der .. hikx3 .. :)




ps : pagi nie kalau sempat aku gi jalan2 umah kawan2 yerkk .. selalu aku masuk malam jer . tapi ari nie tgk lah .. kalau x sebuk yaaa .. pagi2 nanti banyak kerja yg aku nak kena siapkan .. maklumlahhh kerja opis kan .. :)


12 comments:

  1. cuti deepavali, tak kemana2,sibuk basuh umah tok umi yg kena banjir...hehehe

    ReplyDelete
  2. wah syok tu kak...akak ade gak geng india leh gi beraye...dpt mkn muruku....lieya ade kawan2 india, tapi msg2 lik kg hahahahaha.....

    ReplyDelete
  3. mamasyaza ~ ye ke kak .. huhuh aah kan skrg nie musim banjir sana sini huhuh

    ReplyDelete
  4. lieya ~ heheh ye ke dik heheh nie jiran akak nie x der kg .. mak dia dtg beraya umah dia .. tu yang ada tuu ..

    selalunya lieya , time mereka raya mereka yg tanye akak , akak x balik kg ker .. heheh kelakoor kann :)

    ReplyDelete
  5. syioknya ada geng india, boleh p beraya.

    ReplyDelete
  6. nieda ~ ermmm tulah satu2nya jiran india yg akak ada nieda :))

    ReplyDelete
  7. kak angah pun bernah beraya gak umah kaum india.. tahun sudah tapi sekarang nie keluarga mertua dah pindah jadi tak ada la beraya lagi memang best kan... kata 1 malaysia

    ReplyDelete
  8. farra ~ heheh yes dik .. :) semangat tu kena ada :)

    ReplyDelete
  9. angah ~ oww ye ke .. hehehhe aah seronok sbb mereka punn jiran kita kan .. so kalau gi utk meraikan x salah janji kita tahu batas2 nya kann :))

    ReplyDelete
  10. sy xde pun kwn india..kalu ada masa sek dulu tp dah lost contact..

    ReplyDelete
  11. hanim ~ hermm samalah kita dik .. akak pun kawan sek jer .. :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...