Sunday, November 28, 2010

Belai Jika Mahu Ia BERGUNA

salam semua ...

ochhhh .. ini khas untuk kaum2 wanita yg dah kawin OK ... haaaaaa kaum lelaki yg lom kawin aku x galakkan baca tapi kalau nak tahu apa salahnya KANNN :)

Sebenarnya ia benar2 memberikan kita info yg sihat ... pada akak lah kita semua specially yg dah kawin kenalah amik tahu .. saling memahami keadaan pasangan kita .. kata sayang kann so kena lah ambil tahu dan ambil berat benda2 mcm nie ..
dan sharing is caring .. betul TAK !!!!

ok moh layan ...





KEPRIHATINAN terhadap anggota kelamin perkara biasa di kalangan lelaki. Pengalaman lelaki yang kerap membelai dan merangsang anggota kelamin mendapati anggota itu aktif apabila ia kerap digunakan.

Pengalaman juga mendapati, apabila anggota kelamin disalah guna seperti merangsangnya secara kekerasan dan peralatan yang memberi tekanan seperti mengguna alat vakum, boleh menyebabkan anggota kelamin cedera dan hilang fungsinya.


Satu ketika, air liur digunakan untuk menyegarkan anggota kelamin. Imam Al-Nawawi pernah mengesyorkan anggota kelamin lelaki perlu dibelai jika lama tidak bersama kerana ia boleh menjadi kecut dan tidak berguna

Beliau mengesyorkan air liur selain membelainya dengan minyak. Jadi tidak hairan apabila urutan menjadi pendekatan utama untuk memulihkan anggota kelamin lelaki yang tidak bermaya.

Cuba bayangkan sekiranya anda menggunakan minyak urutan dari herba yang terbukti keberkesanannya, pasti alat kelamin lebih bertenaga dan manja dengan urutan tersebut. Untuk maklumat lanjut mengenai minyak urut, boleh layari web www.walafiat.net

Apabila cara urutan itu menjadi berat atau ‘ganas’ dengan tambahan unsur menarik dan memuntal, anggota kelamin lelaki terdedah kepada kecederaan yang boleh memudaratkan lagi fungsinya.

Jadi, pendekatan itu untuk menyegarkan anggota kelamin lelaki tidak lagi diterima. Ini kerana anggota kelamin lelaki sejenis organ yang lembut dan banyak saluran darah.

Sebenarnya anggota kelamin lelaki itu organ vaskular! Ia sepatutnya tidak boleh diurut secara kasar, mungkin boleh dibelai secara lembut dan dengan minyak sesuai seperti Minyak WildX serta tidak merosakkan kulit dan struktur dalamannya.

Jadi bahan keras seperti gambir Sarawak yang boleh memijarkan kulit dan meradangkan urat saraf dan minyak lintah yang boleh mengakibatkan alahan kulit bukan bahan sesuai untuk menjaga kesihatan dan kesegaran anggota kelamin lelaki.


ok artikel penuh DISINI


" Amalkan senaman berkala, makan makanan seimbang termasuk pengambilan zat tambahan yang sesuai, jaga berat badan ke tahap sesuai, elak merokok, dadah dan minuman keras. "



ps : arinie hubby kerja lagi .. semalam dah pueh jalan balik sampai umah kul 12 .. heheh tapi arinie anak2 ajak jalan layie .. huhuhu kopak ibu mcm nie huhuhu



17 comments:

  1. info yg menarik ni kak..;D

    ReplyDelete
  2. good info akak..tp, sy lom kawenlaa..hihihi

    ReplyDelete
  3. he he he...xnk bg en fendy bc nnt dia mintak lebih2

    ReplyDelete
  4. ena ~ heheh ok2 .. sharing is caring kan :)

    ReplyDelete
  5. miyoko ~ hehehhe ouch lom kawin .. baca fo xtra info dikk hehhehe

    ReplyDelete
  6. ina ~ haaaa apa salahnya kalau dia mintak lebeyyy dah halal dikk :)
    relakan ajeeee hehehe

    ReplyDelete
  7. nak belai2 camno..cik abgnya takde,,,,heheheehehe

    ReplyDelete
  8. ogy ~ hahahahaha belai bile adoo lah dikk noii wehhhh hehehehe

    ReplyDelete
  9. uihhh... teruja baca post akk mlm nie... sib cik abg ada... wahahahaha.... klu baca esok, pueh nak nunggu smpi jumaat mlm... wahahaha...

    ReplyDelete
  10. win ~ sama2 dikk .. :)

    ReplyDelete
  11. mimie ~ hehhehe sabor jer lahh dikk noiii wehhh :)

    ReplyDelete
  12. n.hasleena ~ u are welcome dikk :)

    ReplyDelete
  13. layar lara ~ salam dik .. singgah layie yeerr :)

    ReplyDelete
  14. sungguh hotttt...cayala kak..sgt2 berguna :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...