Tuesday, November 30, 2010

ASAM PEDAS IKAN JEMUDUK & POPIA IKAN


salam semua ..

semalam aku masak nie .. dinner aku x makan tapi hubby makan .. habis nasi 3 put .. dia makan dgn adik aku dan zahrien .. aku tgk jerrrrrrrrrrrrrrrr aci !
x berdaya nak amik pinggan sbb aku sure kalau aku amik pinggan .. akan bertambah2 lah nasi tuu hahahahha , sblm makan tuu hubby suh grg ikan dan
ulam sayur kobis bunga ..

dia memang suke makan asam pedas dgn ulam sayur kubis tuu ..
kubis dah manis kannn .. ermmmm lagilah layannnn huhuhuhu




asam pedas ikan JEMUDUK



petang nie tadi .. aku beli frozen popia ikan dgn kawan di opis ..
balik aku terus goreng ...
ermmm berbaloi2 .. sedapp sgt2 .. x rugi aku beli ... sib baik aku beli 2 bungkus ..
3 bungkus rm 10.00 .. sebungkus layi aku beli karipap kentang .. haaa tu aku x grg layie .. hope x menghampakan aku .. lenkali leh beli layie ...





dan masa grg popia tuu aku bukak peti baru teringat yg semalam petang jugak aku ada kirim ngan kawan di opis beli keropok lekor di dunggun ... last week dia balik kg .. semalam baru dia bagi kat aku .. boleh tahan sedapp .. aku kalau keropok lekor nie ... anak2 memang suke makan rebus jer .. mereka x suke grg .. soo lepas rebus .. makan panas2 dgn sambal dia ...
perghhhh x ingat org belakang heheheh
soo lengkap sudahhh menu petang aku ari nie ... :))







ps ; mlm nie aku penat sgt2 .. tapi aku still nak BW .. seronok sebenarnya baca cite2 kawan2 nie :)


31 comments:

  1. ikan jemuduk tu mmg akak xtau mcmane rupa..hehe
    akak tau ikan siakap,merah, kerapu...

    awak ni tentu mahir masakkan..akak ni 80% je..heeheee...

    meh kita bw..

    ReplyDelete
  2. ikan jemuduk????? mb lain tpt lain panggilannya kan..

    ReplyDelete
  3. Ikan jemuduk..tak pernah dengar pun sebelum ni first time dengar ni teringin gak tengok rupa ikannye hehehe

    ReplyDelete
  4. sedapnya asam pedas, asam pedas ni fav lady.. :)ikan jemuduk tak penah makan lagi, mesti sedap kan

    ReplyDelete
  5. Sesungguhnya Lala tak penah dgr lagi nama 'ikan jemuduk' huhuhuhu! tapi asam pedas adalah fav lala sgt2.. syedappp nyer kalo dpn mkn dgn nasi panas2... hirup kuah asam pedas tuu... gesel2 tulang ikan.. adoiiiiiii!!! LAPAR!!

    ReplyDelete
  6. wah sukanya asam pedas... gelapnya kak ieda popia tu

    ReplyDelete
  7. salam..

    ikan jemuduk , amy x pernah lihat la dan x pernah tahu..nie first time dengar..

    ReplyDelete
  8. ikan jemuduk?xpernah dgr pun....mesti sedpa ni kak smpai abg mkn smpai 3 pot....oklah tu..sennag hati suami mkn bykkan

    suka kopok lekor tp suka yg goreng punya....

    ReplyDelete
  9. Menyelerakan..nyum3x. Ieda ada tag untuk ida ya.. sila jenguk² & publish ya. Ini link nya... http://amyna2109.blogspot.com/2010/11/by-ellen-banyak-tanya-betul.html

    ReplyDelete
  10. aduh kak kecur tgk asam pedas tu....ikan pun pelik gak...leiya tak penah mkn....biase peberet lieya ikan mayong tu....fuh, dpt kepale kak...mmg menyedut2 hah hehe h ehehehe.....

    ape2 pun asam pedas n menu2 yg lain mmg nampak menggiurkankak oiiii...

    ReplyDelete
  11. urghh saya pon feminat asam pedas...terliur nih..dem! =_=

    ReplyDelete
  12. lama x mkn asam pedas ler...pandai akak msk...

    popia segera...sng arr grg trs kan...

    ReplyDelete
  13. kak sarah ~ heheh ikan jemuduk nie ikan laut kak .. sedapp , isi manis mcm ikan merah .. cuma ikan merah dia kenyal2 sikit kann :)

    ish biasa2 jer kak .. masak utk makan sefamily jer :)

    ReplyDelete
  14. yus ~ aah mgkin lain tempat lain panggilannya .. ermm tapi ikan nie popualr tau .. memang sedap di masak asam pedas @ kari :)

    ReplyDelete
  15. emy Omar ~ nanti masa emy beli ikan di pasa .. cuba tanye org pasar .. sure mereka tahuu :)

    ReplyDelete
  16. lady leasure ~ heheh aah dikk sedap sgt2 .. og ya org johor memang suke asam pedas kann :)

    ReplyDelete
  17. cek lala ~ hheheh asam pedas nie dikk lagi sedap kalau tinggalkan 2 -3 ari .. perghhh lagi rasa asam nyer .. makan nasi panas2 memang marbelesss heheheh

    ReplyDelete
  18. munna ~ heeheh tergoreng garig sgt ... tapi sedappppp :)

    ReplyDelete
  19. mimie & fikaryana ~ ermmm sedappp dikk .. jemput makan .. upss dah habis dahhh ehheheh

    ReplyDelete
  20. amy ~ hermm nanti kalau amy ke pasar beli ikan cuba tanyer abang pasar tuu ,sure mereka tahu :)

    ReplyDelete
  21. hanim ~ heheh aah dikk .. hubby akak kalau masak asam pedas nie .. dia laju makan cuma x leh masak selalu , dia mudah jemu :)

    akak kalau kopok nie suke yg rebus dikk .. yg drg kureng .. anak2 main tgkk jer hhuhuh

    ReplyDelete
  22. amyna ~ thanx sbb TAQ ieda .. nanti ada masa ieda buat ya :)

    ReplyDelete
  23. lieya ~ ikan mayong ?? haaa pun akak x pernah dgr .. kalau sedapp sampai seut2 tuu lebih kurang mcm ikan jemuduk nie lah dikk heheh

    lain tempat lain panggilannya kuut .. ikan sama jer heheheh

    ReplyDelete
  24. yana & purple ~ heheh silakan makan dikk .. dah habisss :)

    ReplyDelete
  25. zura ~ ala dikk sikit2 tuu pandai lahh heheh .. :)

    ReplyDelete
  26. ikan ape tu kak..x penah dgr pung
    kopok leko tu enaknya

    ReplyDelete
  27. kakeida,keropok lekor tu favourite saya la.tapi kat srwk ni agak mahal.tu pun selalu beli yg dah siap digoreng je

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...