Thursday, October 7, 2010

Sungai Chini & Lubang Ular - weds part II


haaa dah sampai part II , means dah nak abiss kooot ehheheh .. oklah lepas pueh kami pusing2 lake chini , pemandu pelancong a.k.a org asli tempatan tuu bawa kami menyusuri sungai chini .. haa kat sini lagi menarik dgn suasana yg seram2 dan redup2 tuuu perghh tuhan jerk tahu .. dah lah pakcik tuu bawak bot slow wehhh .. cam dlm national geographics lak .. memang cuak jugak sbb hanya bot kami shj yg menyusuri sungai masa tuu ..

lama lepas tuu barulah kami berselisih dgn beberapa bot pelancong lain , heheheh org putihh maaaa .. soo x der lah cuak sgt .. kata pakcik tuu laluan sungai nie sentiasa ada org sbb sekeliling lake chini nie ada 12 perkampungan org asli .. so memang jadi laluan lahh sungai chini nie .. utk mereka angkut2 barang .. haaaaaaaaa legaaa sikit bila dgr mcm tuu heheheh

ok lah moh layan pic2 nieh .. zazzzzzzzzzzzzzzzzz




buah teratai , rupanya boleh dimakan .. aku x lepaskan peluang jugak .. rasa sedap mcm buah gajus tuuu heheheh menarik kann , pernah dengar buah teratai boleh dimakan ?? haaaa nak rasa ! x percaya ? moh ke Lake Chini nie .. :)


menyusuri sungai chini , selama nie aku cuma tahu ada tasek chini , rupanya di dalam tasek ada sungai chini uuuu ... jgn x tahuuu :) cuba tgk wajah anak dara aku yg "cuak" tuuu heheh katanya " seramm lah ibuuu "


lubang ular , hermm tempat nie rupanya ada sejarahnya yg tersendiri , seperti yg pakcik tu cakap , zaman dulu2 lubang ular ini terjadi disebabkan ia menjadi laluan kepada seekor ular yg dipercayai sebesar tong drum .. itulah yg kekal sampai skrg .. tapi semua tuu wallahualam .. kata pakcik tu nak kata benar sgt punn x tahulah, sbb dia belum lahir lagi masa kisah tuu diperkatakan .. jadi semua ini adalah sebahagian dari untaian kisah2 lagenda di tasek chini .. tentang kewujudan naga tuu lagilah mereka semua x pernah dgr , lebih2 lagi mereka ini adalah org asli jati dan memang berasal dari tasek ini .. mungkin ia adalah mitos semata2 .. :)


ada ridding horse lagi , tapi kami x sempat nak naik .. amik gambar jer .. masa dah suntuk .. insyaallah kalau berkesempatan utk sampai sini , ure aku x lepaskan peluang ini .. ;)



well berakhirnya pengalaman di Lake Chini pahang , seronok sgt2 sbb masa terluang dpt dimanfaatkan oleh kami .. kalau x kerana adik ipar ku orgnya dari chini mungkin sampai bila2 aku x sampai ke tasek nie .. huhuhu



ps : ok sok , aku cuba update pasal majlis di rumah adik ipar aku .. penat wehhh .. dah ngantuk sgt2 .. sok pagi2 nak bangun awal prepare sandwish buat nina bawa ke skull dia ada jamuan sempena hari kanak2 .. so SELAMAT HARI KANAK2 SEDUNIA .. sayangi anak2 anda semua .. oh ya sok kalau aku x sebuk aku terjah umah kowang K .. Love UU .. :)



12 comments:

  1. sesekali berjln ni..luas pandangan kak

    ReplyDelete
  2. Best jugak kalau eynda boleh pegi tasik chini ni....tapi eynda ni penakut kalau bab naik bot tu hihi...

    ReplyDelete
  3. bestnye kak.....jalan2 melihat kehijauan alam....indah jek kan.....ni balik2 pi jalan soping2 heheheeh.....

    lieya penah mkn biji teratai tu.....mcm kacang gitu kan kak......

    kak tang lubang ular tu yg seram tu kak....besar tu kak.....huhuhu

    ReplyDelete
  4. xpernah mkn bijik teratai tu...

    cr akak cerita tu mcm seramlah..yelah dahlah sunyi kat sg plak tu..tgk air pun takut..

    sejuk jemata ni tgk ijau2 n keindahan semual jadi tu

    ReplyDelete
  5. segan la ngan ular (hehehehehhe)

    ReplyDelete
  6. mia ~ yer lahh dikkk .. kalau idokk duk umah jer huhuh

    ReplyDelete
  7. eynda ~ heheheh eynda mcm ieda jugak mula2 tuu seramm jerk naik boot .. skrg dah ok sbb dah 3x naik ehhehe

    ReplyDelete
  8. lieya ~ yer ker dikk .. haa sedap kan rasa mcm kacang jugak .. ada mcm biji gajus tuu :))

    ReplyDelete
  9. farra ~ besttttttttt sgt2 :)

    ReplyDelete
  10. hanim ~ hehehhe memang seram dikk sbb masa menyusuri sungai tuu hanya but kami jerk .. dlm kepala nie mcm2 ingat heheh

    ReplyDelete
  11. wawa ~ wawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ishhhhh :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...