Sunday, October 10, 2010

merah hitam pilihan raja sehari

salam semua ..
ok ari nie nak cite pasal majlis dirumah aku pualk di pekan , aku balik ke pekan pada petang rabu .. khamis pagi tu semua dah siap2 utk rewang memasang khemah2 pengantin dan khemah makan .. hanya hubby dan 2 -3 org sepupu serta pengantin shj yg tulun .. yg lain2 lum dtg layie .. mcm biasa hanya muka yg sama setiap kali kenduri .. hubby dan aku ..

adik ipar dan abang ipar semua masih bekerja .. huhuhuh , family aku nie x ramai .. cuma kami ber4 .. kalau kenduri kendara memang x dpt nak harapkan saper2 cuma kami jerlah ..
bab menolong di tanah hanya hubby dan biras2 nya sahaja .. kalau mereka x ada .. jawabnya hubby sahaja lahh yg boleh diharapkan .. huhuhuh sadisss uuuu ...
x perlahh janji majlis dah settle .. dan aku pula mcm biasa duk sibuk sana dan sini .. since yg perempuan hanya tinggal aku dan ummi sahaja .. :(

ok lah moh layan pic2 yg sempat aku snap sepanjang sebelum dan
semasa majlis di kg ..


aku mcm biasa , tuan rumah yg x pernah duk diam .. menggoreng punn aku ..makan pun aku heheheh

seekor lembu yg telah dikorbankan ..

sesi gtg royong yg dijalankan .. masa nie ai jumaat .. sbb mlm tuu kami ada tahlil & cukur rambut hanan sofia .. anak kakak aku .. picnya next entry yaaa ..

tema ari tu merah itam .. tapi x berapa nak jadi itam sgt sbb meja pengantin nyer hal .. mak andam x cukup kain .. menci aku .. sib baik adik beradik pakai tema yg sama .. baju x sekayu tapi tona tetap sama .. merah dan itam .. huhuhu

acara yg wajib dan dinanti2kan semua org , acara silat menyembah raja sehari , di pahang acara silat adalah wajib ketika menyambut pengantin .. yg bersilat semua sepupu2 dan 2 pupu ku .. heheh bukan org lain .. dan mereka nie dah xpert tau ..

pic2 bersama family dan sanak saudara yg dtg dari jauh , jb & kl .. mereka x lama , ari ahad dah balik .. sedihh sbb lepas nie susah lah nak jumpa sbb jumpa mereka punn kalau majlis kawin dan hari raya sahaja , maklumlahhh jauh2 duduknya ..
inilah semua pic2 yg dpt aku snap dgn camera kokak aku tuuu hehehe .. upsss dah banyak berjas tuuu .. banyak kenangan yg dah dpt diabadikan .. huhuhu jgn mara naaa camera .. kang rosak pulak heheheh..



ps : ari nie aku kat umah dgn anak2 jer .. hubby ada kerja luar .. sedihh sbb selalu sgt ujung2 minggu hubby kena kerja .. susah tul nak ada masa dgn kami anak beranak .. huhuhu dah nasibbb , sib baik anak2 x komen aper .. oh ya ari nie majlis kawin ANGKASAWAN NEGARA kannn .. moh lah layan ... :)



7 comments:

  1. wah2x gi wedding nye majlis ye kak...nice

    ReplyDelete
  2. kombinasi wrna yg ctk..merah & hitam

    ReplyDelete
  3. wa..bestnya meriah..suka pg umah org kawin...cantiklah meja sntapan pngantin tu...

    ReplyDelete
  4. cantik la kak kaler tema tu...jarang tgk...tapi tak sangke cantik...mmg naik seri pengantin...sure kaler tema menjadi buah mulut org kan...ye laa sebab jarang tema tu ade heheeheh

    amboi, gambar akak masak p un ade...bukti tu kan kak akak org kuat disebalik kemeriahan majlis kawin nieh heheeheheh

    ReplyDelete
  5. mia & farra ~ hehe thanx dik :))

    ReplyDelete
  6. hanim ~ heheheh nie musti x baca abis nie .. nie majlis adik akak kawin di umah mak akak ... :)

    ReplyDelete
  7. lieya ~ heheheh thanx dik .. merah itam memang pilihan akak .. masa kawin dulu nak buat tapi x der org nak tolong uruskan .. lepas gian masa adik kawin nie ..

    huhuhuh masak paksa rela namanya tuu dikk :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...