Monday, October 18, 2010

MAAJUN utk kesihatan wanita


salam semua ...

K , nak share sikit mengenai ubat yg aku selalu amik , maajun nie dari atuk sudara aku di kg , dah lama aku amalkan makan , since aku anak dara lagi .. bagus sgt2 .. banyak kelebihan .. nak2 maajun nie atuk aku buat sendiri , dia guna giling .. alhamdulilllah .. dlm zaman2 mcm nie aku masih merasa makan maajun buatan sendiri sbb kebetulan pulak kg aku x jauh dari aku .. so mende2 mcm nie x pernah putus ..

actually ada lagi versi maajun jenis lain yg aku ambil .. yg ini dia buat dari sirih dan rempah ratus .. dan yg satu lagi , yg biasa aku ambil tuu adalah dari maajun yg dibuat dari sirih + madu & rempah ratus .. syukur sbb kata atuk bahan2 nya x susah nak cari since atuk aku ada tanam pokok sirih di kg .. soo memang mudah sgt2 ..

kelebihan maajun nie banyak , specially bagi kita2 yg mengandung dan melahirkan anak .. ia bagus utuk tasak dalaman badan kita .. maklumlahhh bila ngandung dan melahirkan banyak urat2 yg putus .. so maajun yg atuk aku buat nie bertindak utk memperbaiki dan menguatkan lagi otot2 yg dah kendur .. :) satu lagi ia baik utk sistem sex wanita ... heheheheh upsssss syssssssssssssssss :))
oklah moh layan pic2 nie .. nie nina yg ambilkan gambar .. masa nie kat umah mak aku .. :)



aku kalau minum ubat atau apa shj yg dinamakan UBAT , memang aku akan amik ngan air kopi , kalau tidak sowii yaaa nak jalan tekak aku nie ..
eheheh kelakoor kann :))




satu bungkus rm 12.00 shj ( tapi aku dpt free )

tgk tuu gambar aku tengah telan ubat punn nina amik .. ishhh hehehehe




ps : tadi tgk CAHAYA ... siann satria .. raka sakit .. aku harap2 sgt watak raka tu dipadamkan .. kalau x silap aku , episod kali nie dia mati .. heheheh best2 ... :)


32 comments:

  1. Salam kak.. Pecah dah rahsia cantik menawan ni .. Hihihi.. Bagusnya akak leh amal benda2 gini.. Ita dulu2 ada gak mkn sejak duk obersi ni tak mkn dah

    ReplyDelete
  2. Saya pun baru nak cuba mkn ubat2 kpg ni kak...harap elok la sikit masalah2 yg ada dlm badan sy ni...akak best la ada atuk boleh btkan..anytime leh dpt hehehe..

    ReplyDelete
  3. ciklinn pun amalkan maajun gak... sampai skrg.. hehehhe.... leh jaga dalaman dan luaran yg menawan.. ahakss

    ReplyDelete
  4. salam..akak..
    makan maajun mmg bagus utk badan..saya br lepas keguguran..so masa pantang saya makan jamu,ubat periuk n maajun..tu kita 1st time saya makan..mmg rasa lain badan..cepat sihat dan segar...saya suka makan lg2..mmg terasa la badan ni recovery..hehehe...
    saya makan Maajun jenama Petani ..botol warna pink..so far mmg ok..hehehe

    ReplyDelete
  5. xpernah mkn maajun..nk cr jugaklah...

    ReplyDelete
  6. ohooooooooooooooooo ini laa rahsia awet mude aka kyeak heheehhhe.....lieya dulu mmg mkn kak...biase amik yg mustika ratu jek...bile plan nak ngandung tu stop laa dulu....pasni insyaallah dah bersalin akan amalkan balik...byk kebaikan die kan kak....

    ReplyDelete
  7. bagus ye kak..amal majun dr remaja ye? majun buatan sdiri ke? pns x mkn majun kak?

    ReplyDelete
  8. sy pn amalkn suppliment..dpd mkn ubt dokter, bek amalkn suppliment..sihat yg berkekalan lg..hehe~ =)

    ReplyDelete
  9. wow besar tu makjunnya, susah gak kalo nak telan.
    akak pun makan gak makjun, utk kesihatan dalaman. akak amil makjun pil maharani dari Hai-O

    ReplyDelete
  10. rajinnya akk mkn ubt tradisional..

    ReplyDelete
  11. waahhh tabik spring kat kak ieda! hehe..

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan....kita punya short name sama..
    baguslah boleh dapat makjun ori...sekarang ni kalau nak beli kat kedai2 pun dah was2 ttg campuran bahan2 tu.tp akak tak berapa gemar sb tak tahan dgn rasa makjun tu.

    ReplyDelete
  13. Juwita ~ hehehhe upsss pecahh sudah heheheh , ermm dah jauh memang x leh lah nak makan kan .. lagipun mende2 mcm nie mana ada kann :)
    tapi dik .. air akar kayu org cina boleh minum tau bagus utk dlaman .. sbb panas :))

    ReplyDelete
  14. alida ~ hheheh memang bagus makan maajun nie .. yer lah kebetulan atuk pandai buat tapi kalau atuk x pandai buat punn akak akan cuba beli , akak prefer yg dari manjakani

    ReplyDelete
  15. ciklin ~ yer ker dik .. good2 ... teruskan :)

    ReplyDelete
  16. lady dlicious ~ ermm maajun patani tuu pun ok , mana2 pun ok kalau kena ngan tubuh bdn kita .. teruskan makan , kena jaga pemakanan dan tubuh bdn nie :))

    ReplyDelete
  17. hanim ~ heheh xpernah makan dik .. haa lepas nie cuba ya .. banyak kebaikan dia tau :)

    ReplyDelete
  18. lieya ~ hehehhe bukan rahsia lagi dik .. yg baik elok kita share .. kan :) yerlah kalau tgh preggy , kurangkan makan .. mcm maajun atuk akak nie , elok jer utk perempuan ngandung , kawin @ bujang .. insyaalah x memudaratkan :))

    ReplyDelete
  19. zura ~ ermm kalau bdn akak x terasa panas punn .. bdn org lain x pernah lak tanyer .. so far ada jugak kawan2 yg beli ngan akak , kebanyakan nyer cakap selalu tuttttttt dan berak2 .. heheh buang angin adalah :))

    ReplyDelete
  20. yana ~ yes dik .. ubat dr hanya untk menahan sakit bukan utk recovery body .. kalau suppliment nie membantu :)

    ReplyDelete
  21. mamasyaza ~ heheh ok lah tuu kak .. kecik tuu .. ieda telan sekali semua tuu .. hehehhe
    maharani dan Hai-O .. bagus2 :))

    ReplyDelete
  22. farra ~ yes kena rajin dik .. utk kebaikan sendiri jugak kan .. :))

    ReplyDelete
  23. mel ~ ishh lama tul x dgr berita dari mel , apa khabar dik ?? .. miss u tauuu
    tq2 dikkk :))

    ReplyDelete
  24. ieda ~ upss yer ker nama kita sama kak .. heheh x per2 x kesah punnn janji org lain2 ... :))

    ReplyDelete
  25. wooo betul tu... saya pun amalkan makjun ni... mmg badan sedap je la tak mudah penat walaupun aktif sana sini...

    ReplyDelete
  26. sharleen ~ hehehhe yes dik , banyak kelebihan maajun kan .. kalau yg ori dari kg lagi best .. lagi panassss :))

    ReplyDelete
  27. kak maajun untuk family planning ada tak?

    ReplyDelete
  28. time period bleh mkn x. kan ada sstgh tu xbleh mkn time period.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slalu Nye better jgn mkn time period..time period tu kn darah kotor kuar...walau dbuat dgn bahan2 asli.kalu lepas bsalin memg sesuai tuk percepatkn darah nifas kering n nk kecut urat2 rahim...ape yg sy fhm la...hehehe

      Delete
    2. Slalu Nye better jgn mkn time period..time period tu kn darah kotor kuar...walau dbuat dgn bahan2 asli.kalu lepas bsalin memg sesuai tuk percepatkn darah nifas kering n nk kecut urat2 rahim...ape yg sy fhm la...hehehe

      Delete
  29. time period bleh mkn x. kan ada sstgh tu xbleh mkn time period.

    ReplyDelete
  30. Sape2 nk try maajun blh wasup sy...ori Dan terbaik Dr ladand..0139190247...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...