Tuesday, October 26, 2010

Lawak Bodoh ! sakit perut AKU



TERberanak

Seorang pompuan tu… TERberanak dalam lif. Punyalah dia malu… melalak dan tak mahu keluar lif. Datang doktor cuba pujuklah pompuan ni, nak bawa ke hospital.

“Marilah keluar amoi, saya bawak pegi hospital”.

“Tak maulah doktor, saya malu”

Kemudian kata doktor tu, “Apa nak dimalukan, tahun lepas saya ada kes lagi teruk
punya malu. TERberanak dalam longkang lagi!!!”

Tetiba, lagi kuat amoi tu lalak. Doktor tercegang dan tanya kenapa menangis lagi kuat.
Kata amoi tu, “Orang tu sayalah jugak!!!!”…..

Moral: anak itu anugerah Tuhan. jagalah mereka sebaik-baiknya.



LEMAH 'english'

Pulangnya anak dari sekolah lalu menyerahkan buku ‘English’nya kepada ayah…

Ayah : Apasal Bahasa Inggeris kamu nie asyik dapat kosong jer…! Apasal hah?

Anak : Eh, ayah! Tu bukan kosong.

Ayah : abis tu?

Anak :Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila turn adik jer, bintang dah abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.

Moral: pasni letak bulan bintang kat buku sek0lah baru ngam…




ps : pagi2 lagi dah boring .. CARD READER aku x leh pakai , asal punn x tahu .. tetiba jer x kuar gambar , kat umah ok jer .. jgn lah rosak .. abru beli tuu huhuh .. maner x tensi herghhh dah nie aku rasa lapar lak .. huhuhu nak makan mana nie .. makan ape ?? lambat layie nie



16 comments:

  1. hehehe..
    lucunya akak..mengekek myna gelak nih. hahaha!! bulan, bintang & matahari.. teringat entry Mr.A yang nie.. http://amyna2109.blogspot.com/2010/09/oh-bulan.html

    akak..sebelum nih CReader tu pernah buka d opis x? Kalau pernah cuba restart Pc tu semula..

    ReplyDelete
  2. haha lawak la amoi tu. sadis je dia mengenang nasib TERberanak tmpt2 camtu. CR untuk transfer picture ke kak? kena restart pc ni. try n error. takleh gak terpaksa beli baru.

    ReplyDelete
  3. hahaha lawak yg pertama berjaya buat weols gelak...huhu yang kedua suam2 kuku jek mihahahahaahahaaha

    ReplyDelete
  4. Hahahha...lawak..Bagus la kak..bleh gelak2 ditengahari..Awet muda...heeeee

    ReplyDelete
  5. amyna ~ thanx dik .. akak dah cuba mintak tulun ngan budak praktikal kat sini .. rupenya fail tuu kena hide sbb ada virus .. heheheh nampak sgt akak nie bute IT huhuhuhu :)
    thanx dikk for the idea :)

    ReplyDelete
  6. Adia ~ hehhehe lawak kan ... dah dik , dah ok dahh .. mintak tulun stdnt praktik kat sini heheh :) thanx for the idea :)

    ReplyDelete
  7. hazesuze ~ heheh yer ker .. :)) lawak kasi rilex minda :)

    ReplyDelete
  8. sue ~ yes dik .. kasi awet mude .. duk tegang jer dari pagi heheheh

    ReplyDelete
  9. hahaha...nk tgelak bguling2 ni story yg psl beranak tu....adeiiii...

    ReplyDelete
  10. kak, tegelak2 aku kak...aku suke lawak first tu....mmg terbaekk hahaahaha....hadoi la kak....

    ReplyDelete
  11. zura ~ heheh sabar dik .. sabar .. hahahha :)

    ReplyDelete
  12. aiyoo..
    macam mana laa leh terberanak dlm longkang..
    haahah~

    ReplyDelete
  13. lieya ~ hahahha kan dik .. hehehe sabor2 .. tahan2 .. hehehhe

    ReplyDelete
  14. rowena ~ hahah tu lah rupernya dr tuu sambut org yg sama jugak .. tuu yg x tahan tuuu heheheh

    ReplyDelete
  15. Adess sabo je laa.. :)

    ReplyDelete
  16. rinna ~ hahahhahah sabor lahh kannn :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...