Wednesday, October 6, 2010

Indahnya Tasek Chini - weds part I


salam semua .. taraaaaaaaa I'M BACK !!!

huhuhu windu dengan semua .. lama tul aku x update cite baru kan .. huhuhu kesibukan yg melanda hari ke hari .. x sempat betui nak update .. maklumlah dari hari raya rehat kejap terus sebuk dengan preparation adik aku nak kawin , sehinggalah ke majlis sambut menantu dirumah mak di kg .. aku lah yg paling sebuk huhuhuhu .. semua mende org tanyer aku .. x tanye kakak aku , mgkin sbb org tahu akak aku sebuk ngan melayan kerenah anak dia yg masih kecil dan yg sakit tuu .. so memang aku lah .. dari awal aku kawin , kakak aku dan last sekali adik aku kawin , memang x der org lain dah yg paling sebuk .. huhuhuh aper2 punn majlis dah selesai dan adik bongsu ku selamat diijabkabulkan ..

syukurrrrrrrr .. dan bermula ari nie aku akan rajin2kan diri aku mengupdate citer2 dan pic2 yang aku sempat ambil sepanjang minggu perkahwinan adik ku ..

oklah adik ipar aku asalnya dari kelantan , tapi family dia dah lama menetap di Chini .. so memang secara kebetulan lah kami x pernah sampai layie ke Lake Chini .. haaaa suatu kesempatan yang x dilepaskan oleh kami .. pagi2 sebelum majlis bermula di chini kami dah pakat adik beradik utk ke Lake Chini nie .. 1st time sampai dah teruja .. bukan aku yg teruja tapi anak2 aku lah yg terlebey teruja ...ehehhehe dengar2 lak hubby dan abang ipar aku nak bawak naik bot .. ermmm layielahhh mereka2 nie teruja .. samer aar ngan aku nieh .. ehhehehe

syokkkk sgt2 .. indah sungguh Lake Chini nie .. yuk layan malehhh nak citer panjang lebar .. letihh wooo menaip nieeee .. :))
zazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz



gelap lahh pulak gambar niehhh huhuhuh .. rugi aku posing sakan hahahha

boleh tahan cantik tau resort nie .. tgk dari luar memuaskan ati tau .. :)


Lake Chini nie dah cantik skrg , sejak dibanggunkan banyak kemudahan yg dia sediakan , kira pueh ati lah kann .. pekerja2 kat sini semua dari kalangan org2 asli .. ada 13 kaum disekitar chini ini ..





my family ...

bersiap sedia utk menaiki bot ..






keseronokkan yg x dpt dibayangkan .. x rasa takut punn masa nie ..



cantik kan .. aku dpt snap gambar nie jer yg memuaskan ati .. hehehhe yg lain semua x cantik sbb camera murah jer .. huhuh




end of part I ....





ps : insyaallah mlm nieh aku akan terjah umah kawan2 .. tunggu .. ari nie puasa , plan nak berbuka di KFC jerk ngan anak2 , balik nanti kalau x letih leh jengah umah POSH , adik Hanim , Lieya , farah , Mia dan ramai layie .. :)) miss u all ..



14 comments:

  1. wlcm....nnti rajin2 update ye...

    ye la...smbil2 kan...dh smpi, x terjah x best plak....x penah lg smpi tasik chini ni..

    ReplyDelete
  2. ada jumpa naga tasik chini tak...???? hehehe

    ReplyDelete
  3. rindu ngan akak jugak...

    alhamdulillah majlis adik akak tu dah selamat..

    bestnya sempat lagi pg tasik chini....sejuk je mata memandang...nmpak naga tak?he he he

    ReplyDelete
  4. OOO akak jadi org kuat majlis kawin yeak...patut ar busy...mmg kak.....kalo jadi org kuat ni, mmg tak menang tangan...sume kite nak buat....sian ko kak......tapi yg penting kite puas kan kak ble tgk majlis berjaya dengan jayanye ....heheh

    kak, cantik laaaa teratai tu....suke lieya tgk....best tol jalan2 kat situ...kak betul ke ade naga tasik chini kehkeh keh sia2 jek aku kene lempang ngan ko kan kak heheheeh

    ReplyDelete
  5. camera murah pun xpe kak..janji ada gambo leh wat kenangan...

    ReplyDelete
  6. teringat kwn lama yg dok chini..ble sebut chini

    ReplyDelete
  7. zura ~ heheh musti2 banyak pic nieh dik ..
    nanti kalau dah tergerak ati moh ke chini yer dik :)

    ReplyDelete
  8. mamasyaza ~ wooo masa duk dlm but tuu kak seram jugak kut2 tiba2 kuar naga hehehe

    ReplyDelete
  9. hanim ~ hehehhe aah selesai sudah .. dik , naga x der yg banyaknyer teratai .. cantik2 dikkk teratai disana .. kalau di letakkan dekat2 mcm carpet koo

    ReplyDelete
  10. lieya ~ aah dik , alhamdulillah dah selesai , pasnie x der dah .. kalau ada pun kenduri utk anak2 lak .. hehehe

    hahahahha naga x der dik .. tapi masa naik but tuu debar gak takut2 lah tetiba naga kuar ker anakonda ker .. pueh selawat heheheh , tapi syok sbb teratai tuu , ada yg boleh makan isinya ... tu yg hebat .. :)

    ReplyDelete
  11. wawa ~ huhuhu tu lah dik , camera kokak jerk .. gambar pun x sharpe .. biler lahh dpt DSLR heheheh , tapi x per janji ada kenangan kan :)

    ReplyDelete
  12. mia ~ haaaa nanti bulan madu di Lake Chini dik .. suasana really romantic :))

    ReplyDelete
  13. wahhhh sy pun tak pernah smpi lagi tasik cini jer.. kalo balik pahang nampak je signboard tp tak pernah nk singgah... menariksss jugak yer... boleh jd destinasi persinggahan ni bila balik kg ni... hehe

    ReplyDelete
  14. leen ~ leen kg pekan yer .. waaa bagus tuu .. leh jumpa nanti kan .. tmpt nie memang menarik sejak dibanggunkan ..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...