Thursday, October 21, 2010

Ibu Masak Pasti Anak - anak Suka


salam semua ..

ari nie masak yg simple2 je .. x larat rasa badan .. tgk baju banyak nak lipat uuhuhu membuatkan aku masak yg simple2 je ... ok lah kan .. since aku punn x makan mlm .. hanya ratah2 lauk je ..

hubby suka makan yg bawah nie ... senang dah memang ada sbb lebih dari rendng daging kenduri adik aku ... ibu aku keringkan jadi serunding daging mcm nie .. kasar sikit lah ..



limpa grg berlada .. memang favourate aku ..
makan ngan nasi lagi sedap .. tapi aku ratah jer :))



paprik campur request dari adik aku .. adik masih duduk dgn aku walau dah kawin .. jauh pulak nak berulang dkt dgn isterinya di raub .. ari nie dia nak makan paprik .. anak2 pun suka .. jadi x rugi aku masak punnn .. bahan dah ada .. campak2 jer :)


akhir sekali .. haaaaaaaaaa pernah tgk ini tak ..
cencaluk namanya .. dulu aku x suka makan .. tapi skrg dah jadi favorite aku dah .. hubby pun suka .. nak2 yg beli dari kelantan uuu .. perah asam limau .. lenyek cili api ... perghhhhhhhhhhhhh .. mlm nie .. aku tgk jer .. x berani nak makan ngan nasi .. takut terlajak huhuhuhuh





ps : x sabar nak tgk CAHAYA .. dia nak bagi peluang kat SATRIA sebagai kekasih ... ehheheh yes ... aku suker .. akhirnya .. biarkan RAKA x blik pada dia .. dah kena tahan di kg .. hehehehe





12 comments:

  1. wow begitu menyelerakan,suka sangat limpa goreng berlada tu.bestnya akak pndai masak.
    *peminat sinetron cahaya rupanya, sama mcm mak saya,kul 3pm mmg dh ready nak tgok cahaya:)

    ReplyDelete
  2. sedapnye paru berlada tu..fav sy tu kak

    ReplyDelete
  3. Salam Ieda,
    Limpa goreng berlada tu buat akak terliur je. Akak minat sesangat tapi orang kat rumah ni kurang minat. Nak mintak sikit boleh?

    ReplyDelete
  4. win ~ heheheh masak biasa2 jer dik ..
    hehehe mak win minat cahaya ya .. sama lah kita .. geram pun ada tgk citer tuu .. heheh

    ReplyDelete
  5. ina ~ yer ker .. samer lah kita dik .. akak nie satu keluarga suka :)

    ReplyDelete
  6. kak aidah ~ yer ker kak .. ermm sian akak .. ermm ieda satu family suka , kalau masak x pernah cukup .. heheh

    ReplyDelete
  7. Amboi Ieda tuh bukan masakan simple namanya..tuh dah kira hidangan yg grand...hehehe.. tahan gak yer nafsu Ieda tak makan nasi tgk pada lauk pauk tuh teliur jugak..kalau tak kuat hati sure terbabas..hehehe

    ReplyDelete
  8. wha lauk2 akak sume sedap...paprik tu syok tu.....mmg bertambah2 mkn kalo ade cencaluk tuh heheehehehehe.....

    ReplyDelete
  9. rinna ~ hehhehe seyess naa .. ieda ratah lauk jer .. kalau ieda amik nasiiii hermmmm harus x bangun2 sbb ada cencalok .. cencalok tuu ieda pandang sebelah mata jer tau .. huhuhu

    ReplyDelete
  10. lieya ~ yer dik .. tu yang x tahan tuu .. masa masak tuu duk istiqfar banyak2 hehhe

    ReplyDelete
  11. simple tp sedap la ....limpa tu...fuhhhh...jarang nk dpt..hikss

    ReplyDelete
  12. zura ~ aah limpa payah sikit nak dpt , akak beli kat pasar besar masa tuu .. bila dah buat x cukup pulak :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...