Friday, October 22, 2010

Ibu ! Ayah Mana , Dah Pergi Kerja Ke ??

salam semua .. apa khabar di pagi hari ??
** aku amik peluang update di opis arinie .. selalu di rumah jer .. khikx2 .. sbb bos x masuk layie


kul 5.30 pagi tadi , aku bangun macam biasa .. tgk2 sblh aku hubyy x ada .. bangun dan berjalan2 ke ruang tamu .. x der juga ... jalan lagi ke bilik tetamu .. punnnnnnn
x ada .. !!!

ishhh kemana abang nie .. pelik dan berdebar2 .. sambil aku mengeluarkan bahan2 utk masak kuehtiaw grg utk bekalan anak2 ke sek , .. fikir dan terus fikir kemana hubby .. banggggg , abang kemana ?? aku cuba call hp dia .. x dpat pulak .. ku ketuk bilik adik aku .. bertanya kan hubby .. adik cakap masa dia balik mlm tadi kul 12 mlm .. motor hubby masih ada .. aku teringat nak menjengah ke luar rumah ..
tgk moto x ada .................

sah2 ... sah ... memang sah hubby x ada ..
dia ke bengkel agak2 nya ... nak memujuk ati aku yg berdebar2 nie ...
aku teruskan memasak sambil dlm hati .. tertanya2 kenapa hubby kuar x cakap ? kenapa hubby ke bengkel ( agaknya .. ) , dia tidu di bengkel ke ??
ya allahhhhhhhhhhh mcm2 hal yg terlintas dikepala ku ... selalunya dia akan call aku @ btahu aku dlu .. nak kemana2 punn lagi2 kalau dia nak ke bengkel samaada dia tidu disana atau balik lewat ... ya allahhhh jgnlah ada apa2 yg berlaku ....

aku teruskan juga memasak .. kejutkan nina & riena ..
bangun2 je budak berdua tu terus tanya ..
" Ibu ... Ayah mana ?? Ayah dah pergi kerja ker ???
huhuhuhuhu mcm mana nak jawab ???

"ermmm ayah tidur bengkel koot .. mlm tadi ayah ada .. ayah gi balik ke bengkel sbb ada kerja lah tuu " aku menjawab dgn relax .. x nak kasi mereka susah ati .. :((
kakak & adik siap cepat2 .. ibu hantar gi sek dan ibu nak tgk ayah di bengkel .. nak minta ayah hantarkan zahrien ".. kataku ..

dlm perjalanan nak ke sek .. aku berselisih dgn hubby , sib baik aku nampak .. aku hon kereta kuat2 dan banyak kali .. baru dia perasan .. bayangkan masa tuu ada lori dan keter di depan dia .. herghhhh mau mereka2 nie cakap .. asal lah pulak org nie hon2 pagi2 buta niehhh
aku terus bertanyakan hubby .. nampak muka dia bengkak sikit ..
" abang , kenapa bang .. abang tidu mana mlm tadi ? , abang x cakap kat ieda kenapa ? , abang sakit ker ? , bang kenapa muka abang bengkak ??? "
x sempat dia nak cakap apa2 .. dah bertubi2 aku tanya soklan .. yerlah kannn risooooooooooo shj dlm fikiran aku nie ...

" aah .. abang tidur di bengkel .. abang ke bengkel sbb x tahan



SAKIT GIGI ................... "

lorrrrrrrrrr sakit gigi rupanyaaaaaaaaaaa .. kenapa ke bengkel ? dah tuu ieda call hp abang kenapa ?? " " emmm hp kong bateri abissss ,
ubat sakit gigi abang ada di bengkel .. abang malas balik , terus tidur di sana ...."

erghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh lega bila dgr mcm tuuu ...
ya alllahhhhhhh syukurrrrrrrr




tulah ... anak2 dlm kete punn pelik .. duk pandang ayah dia dlm keadaan mamai gitu .. hubby amik zahrien dan cakap biar dia yg hantar .. memang nak suruh dia jugak
hantar kannn ..
sempat layie aku cakap .. " kenapa gigi abang tetiba sakit pulak .. dah lama x sakit kan .. ?? "
( soklan bodo aku ... huhuhuh )

" Lorrrrrrrrrrrrrrrr
nak sakit
nak buat mcm manaaaaaaaaa "

Haaaaaaaaaaaaa amik ieda .. tanye lagi .............

sbnrnya hubby tuu dah lama sakit gigi .. tapi x nak cabut .. dia biarkan sahaja gigi tuuu .. duk makan ubat jer .. degil ! .. dia cakap x ingat sokmo .. haaaa dah sakit susahkan ati org jer ...

aku google lah pasal kenapa sakit gigi ...
dan ini adalah salah satu penyebabnya .. sbb hubby adalah PEROKOK ..

  1. Berhenti merokok, kurangkan minuman berkarbonat, kopi dan alkohol Merokok adalah penyumbang utama kepada penuaan gigi. Selain mengotorkan gigi, ia merencatkan penyerapan kalsium ke dalam tubuh dan boleh menyebabkan penyakit merbahaya seperti kanser mulut.



ps : ingat jap2 lagi nak call hubby .. mcm mana keadaan gigi dia .. tadi x sempat nak tanya .. huuhu nak bekejar hantar nina & riena ..


8 comments:

  1. beb kalau boleh try to quit untuk kebaikan bersama...la ni pun ada treatment untuk berenti rokokkan...

    ReplyDelete
  2. mmg riso wooo kak...hb kita pegi mn x taw kan...bdebar2 rasa hati....huhu...

    ReplyDelete
  3. posh ~ tulahhh dah cuba beb .. tapi dia " degil" susah .. dari muda merokok nie .. dah sebati .. kalau minta dikurangkan barulah dia boleh .. berhenti toksah di sebut huhuhuh

    ReplyDelete
  4. zura ~ yer lah dik kann .. laki kita kan .. kalau org lain tuu x risau sgt .. dah lah pagi2 buta bangun x der .. mana x risooo huhuhuh

    ReplyDelete
  5. oo..ttgl ubat kat bengkel upanya...

    ReplyDelete
  6. wawa ~ tulah dikk ... risoo kan .. rupenya sakit gigi .. huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. Suspen plak masa mula2 baca citer ko Ieda..nasib baik tak de pe2 kat hubby Ieda.. Ishh kalau kena sakit gigi nie..issh tak terkata laa sakitnya..tuh.. Elok laa tuh nasihatkan hbby Ieda utk berhenti merokok..

    ReplyDelete
  8. rinna ~ heheheh tulah .. ieda lagi debar2 .. , risau juga mula2 tuu ..
    insyaallah dlm usaha nak suruh dia kurangkan merokok , berhenti x mgkin kooot huhuhuh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...