Monday, November 1, 2010

Devils Cheese Cake !


salam semua ..

aku kembali bersiaran .. setelah frust di rumah x dpt nak upload gambo ...

herghhhhhhhh sib baik kat opis nie ok heheh
tu punnd ah lewat petanglahh aku dpt masukkan pic2 nie .. hahahah

sbnrnya saje jer nak letak pic cake nie , kisah ari sabtu yg baru lepas nieh ... haaaaa ada terliuq takkk !!! hahahah kek nie bukan den buek yoooo .. den boli ... tapi nak menceritakan betapa sedap & nikmatnya kek nie ... perghhhh sedap giler .. terasa layie ditekak nieh ..

nama kek nie adalah Devils Cake .. x tahu kenapa dipanggil begitu , mungkin sbb kek tu sedap sgt2 .. haaa tu dipanggil devils cake .. aper2 punn apalah ada pada nama .. janji org2 yg makan x jadi "devils" hahahahhah , actually aku tempah kek nie dah lama .. tapi dpt baru nie disebabkan bakers nya sebuk dgn itu dan ini .. so memang taat lah aku tunggu .. heheheh pueh ati dan berbaloi2 dgn rege nya .. cake yg comel dan sedap ... :)

aku dan anak2 xceli x berapa minat kek yg base choc nie .. tapi disebabkan kek nie ada lapisan cheese , tu yg membuatkan anak2 suka sgt .. dan aku terpaksa simpan dan buat makan sikit2 .. kalau tidak aku punn x merasa .. hehehhe

ok lah moh layan pic2 nie .. kasi terliuq sikit petang2 nie ... heheheh




aromanya masih terasa .. aku sbnrnya tgh pantang kek .. specially kek cheese .. tapi oleh kerana aku dpt kek nie ari jumaat .. so segala pantang larang aku termusnah dgn sendirinya di hujung minggu ini .. hahahhaha
aci gitu ! ....





dan pagi ahad tu aku masak nasi lemak .. dah lama x buat .. selalu aku buat sambal sotong kembang .. tapi pagi tuu sotong x timbul2 .. maka terjadilah sambal ikan bilis lahhh .. punnn sedappp licin wehhhh .. hahahah penangan org dah lama x buat .. siap aku ubi kayu rebus layie .. haaa nie mak dan ayah aku hantar ari jumaat petang tuu .. aku rebus pagi ahad buat sarapan sama .. heheheheh



ps : mlm nie nak BW .. windu kat kengkawan .. tunggu ya .. den terjah .. ermmm dan bile lah aku nie nak pandai buat kek .. oh yaaa oven x der .. soo jadilah alasan yg kukuh utk aku xbuat kek hahahahahha :)


20 comments:

  1. Oh Ieda...you bring the devil out of me by justlooking at it.....nanti Akak nak cari recipe ...Akak belasah devil tu!!! Tungguuuuuuu!

    ReplyDelete
  2. Haha.. Nape sotong tak timbul kak? :p

    Nampak sedap devil tu.. Rase ape lagi kan.. :)

    ReplyDelete
  3. sedapnye kak...ingat kn akk msk kek he h ehe br nk ngedeng resepi

    ReplyDelete
  4. wahhh mesti sedap sesgt kek tu, tgh pun dah terliuqqq

    ReplyDelete
  5. bluuurrppp...tetiba lapo siut tgok picta kek nie...tapi weols tak suke cheese huhu

    ReplyDelete
  6. curlast nama cake tu ye kak, kek setan ek heheh. oven takde, microwave pun boleh bakar kek kan kan. no more excuses.

    ReplyDelete
  7. Sedapnya kakkkkk...terliur nih..

    ReplyDelete
  8. kak watie ~ hahahah try kak , jgn x try heheheh

    ReplyDelete
  9. farhana ~ heheheh aah sotong jual mahal .. :) yes mula tuu cam x caya nama tuu .. rupernya yes .. memang dasat sesedap kek ituuu :)

    ReplyDelete
  10. ina ~ huuh akak beli dikk .. kalau akak buat mauu ribut petir kuantan niehhh heheheh :)

    ReplyDelete
  11. mamasyaza ~ yes kak .. tgk dah terliuq kann sedapp banggat kakkkk :))

    ReplyDelete
  12. hasesuze ~ oo u x minat cheese .. ermm sama mcm puan bakers nieh x suka cheese .. huhuh

    ReplyDelete
  13. adia ~ heheheh seyes nama dia devils cake dikk .. cam x caya kan .. u better believe .. hehe

    haaa masalah nya pakai microwave punnn x pandai akak nie heheheh :) x pernah cuba layie .. kena cuba nie :)

    ReplyDelete
  14. sue ~ opsss dikk jaga .. nak terkuar dah tuuuuu heheheh

    ReplyDelete
  15. wahhh.. kak ieda beli ngan sapa devils tue... devils mmg sodappppp... makan sekali mau berkali2 tue... hehehehe...

    ReplyDelete
  16. mimie ~ dgn bakers kat opis dik .. dia memang pandai buat .. ah sedap kan kalau bukan pengemar cheese x sedap lah kan .. huhuhu

    akak anak2 pengemar cheese .. sib baik ada cheese kalau tidak anak2 x makan sbb mereka x suka kek choc :)

    ReplyDelete
  17. sedapnya rupa Devils Cake kak eida ni.mmg terliuq betul,mmg ummph dimakan with hot milo

    ReplyDelete
  18. win ~ yes dik .. hot milo ! waaa tuu memang good2 idea uuu :))

    ReplyDelete
  19. Sedap la nampak kek tu...

    ReplyDelete
  20. alida ~ heheh yes dikk .. sedappp sgt2 :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...