Friday, September 3, 2010

selesai sudah !


salam semua .. taraaaaa nie semua tempahan cookies raya dari teman2 di opis .. nie fly terus dari KL tau .. homemade cookies .. yg ini dah tinggal separuh kotak .. sebahagiannya dah dibawa ke opis utk diedarkan last week .. x ingat dan x sempat nak snap picture .. pagi tuu entah tetiba jerk rasa nak snap dan nak upload kat sini hehehehhe .. kebetulan pulak masuk umah adik ikiqzana dan farra , mereka pun ada buat business utk raya nie .. tu yg teringat nak upload kat sini .. hehehehhe aci tak ?? hahahhaha

ok lah , sebanyak 12 cth cookies yg ku bawa , dan tempahan sebanyank 200 bekas siap diedarkan .. alhamdulillah .. x daya dah rasanya .. mcm nak rak duk ngedar .. ngangkat ke tmpt aku punn satu hal .. almaklumlah tmpt duduk aku di tingkat atas , tingkat 2 .. dah lah x der lift .. heheh sibbbb baik ada mr hb yg tolong mengangkatnya .. kalau x der kekasih atiku sorang tuuu entah lahhh hehehheheh " cayunk abang !! " , tkasih yang sbb menyokong ieda dlm business raya nieh .. kecik2 jerk .. tolong org jerk .. utk sendiri buat cookies x lepas lahhh huhuhuhuh ..

alhamdulillah syukur .. dptlah sikit bonus utk aku beraya tahun nie .. dan dah plan nak simpan duit yg dpt utk persediaan anak2 ke sek pulak awal tahun nie .. insyaallahhhh :))


siap tulis nama layie .. senang , takut hilang atau salah cookies pulak .. hehhee

diantaranya adalah diamond tosted , breadcrumbs choc , suji susu , blueberry cheese & green pistachio ... dan mcm2 lagi ...






ps : hari ini aku berbuka di kg , nak hantar budak2 sbb dah start cuti sek kann .. soo agak sunyi lah jugak umah nanti utk 1-2 ari nieh .. ari minggu nie aku di kg soo x dpt online .. kan best kalau cuti terus utk beraya kannn yehaaaaaaaa ........




15 comments:

  1. salam.alhamdulillah banyak jugak tempahan akak raya tahun nie.
    dah start cuti ker...saya keja lagi hari nie..esok baru balik kpg kat sarawak..heheee
    selamat hari raya aidilfitri buat akak sekeluarga.

    ReplyDelete
  2. wah....menjadi bisnes akak...alhamdulillah.....bagus akak nie..... menarik2 gak tgk biskut raye akak...datang dari jauh tu...kl nun singgah ke pahang hah kuih2 raye...cayalah kak....tahun depan akak cube laaa promot kat blog....mane tau leh cube hehehehe

    ReplyDelete
  3. Salam kak...

    dapat duit raya lebih tue hehe... Maiza thn ni pun semua kuih tempah ja.. tapi terlupa kat sapa di tempah.. bila hantar kuih kat maiza... ooo.. saya order kat kak ka.. hehe...

    thn depan bleh wat bizz ni lg kak.. best.. menambah sumber pendapatan...

    ReplyDelete
  4. alhmdlh..byk nya order akk terima..

    * hehehe nmpk nama sy disitu :-)

    ReplyDelete
  5. wah bisnes biskut raya...bagus2 mase ni la dpt tambah duit...rezeki ramadhan

    ReplyDelete
  6. miesha ~ heheh sikit2 dik .. akak lum cuti layie .. masih bekerja sehingga hari selasa .. selasa malam baru balik kg .. tapi anak2 dah pos ke kg dah heheheh

    salam lebaran dikk ;))

    ReplyDelete
  7. lieya ~ heheh thanx dik .. yerlah nanti nak try promote di blog tapi leh jalan ker ?? lieya will be the 1st coustomer lah kan .. hehe

    ReplyDelete
  8. maiza ~ yerlah dikk sikit2 jer tuu .. sambil2 beli utk diri sendiri , sambil dpt duit poket utk anak2 ..

    ReplyDelete
  9. farra ~ alhamdulillah dikk .. heheh yer ker ada nama farra tuu akak lak x perasan :))

    ReplyDelete
  10. ninies ~ yerlah ninie , rezeki ramadhan alhamdulillahhhh ;))

    ReplyDelete
  11. wwo berkotak2 tempahan. gigih akak siapkan tempahan. suka tul tgk org berbisnes. saya hmm selalu setiap tahun saya order kuih, tahun ni je tak order.

    ReplyDelete
  12. camner aku leh tak tau hang biz kuih ...bagusla...selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari Raya kak!!! All the best to U n family! :D

    Mana kukis for Love??? heheh! :D

    ReplyDelete
  14. posh ~ hahahhah hang memang x tau beb .. heheh nanti leh tempah dgn den beb .. heheh

    salam lebaran buat mu jua :))

    ReplyDelete
  15. love ~ akak baru naik bercuti dikk .. sibuk layie .. heheh cookies x der dahhh habissss :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...