Tuesday, September 21, 2010

Sehari Sebelum Raya 2010


salam semua ...

ok lah .. next citer adalah pasal raya lahh pulak .. so jgn jemu2 tau lepas nieh entry raya dan raya dan raya lagi hehehhe .. ok lah x mo sedih2 dah ieda !! .. yg dah pergi x kan kembali .. kita doakan agar yg pergi tenang disana dannnn kita yg hidup ini haruslah meneruskan hidup dan harungi segala cabaran yg allah berikan ..
betul tak ???


ok lah sbnarnya pic banyak .. so aper2 pun sblm entry 1st syawal nak tepek dulu pic2 sblm menjelangnya pagi syawal .. ok lah moh layan .. sbnrnya mood nak citer panjang lebar memang x der .. sbb tahun nieh mcm tahun dulu2 jugak .. aku lah kakak yg 1st enterpreme bila bab persediaan raya nieh .. mcm biasa adik di kl balik dah petang sblm raya , adik lelaki lak lagilah sehari sblm raya punn masih bekerja .. kakak aku lak , tahun nie sebuk dgn anak yg sakit di hsp .. so terpaksalah akur dengan takdir ini huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..

ok lah moh lah layan zazzzzzzzzzzzzzzzzzz




mcm biasa , wajah tuan tanah kena ada .. hahah posing kepenatan ..




lepak lepas penat memasak .. huhuhu


menu petang raya yg dimasak oleh aku dan ummi ..

kami buat makan malam kami mlm tu ... perghhh memang sedapp babas .. ( hahaha puji utk diri sendiri sbb dah penat masak huhuhu ) ...


bawah pulak xtvt membakar duit dimalam raya .. heheh xtvt wajib nieh ..
jangan maraaaa , masa nie adik aku lum jadi laki org .. sok lusa dia nak kawin huhuhu entah tahun depan dia noook dok layie layan anak2 aku main bunga apii huhuhu







ps : arinie puasa nak berbuka apa erkkk .. huhuh dah buntu dah nieh .. hermmm nampak gaya kena beli jer lah lauk .. masa punn suntuk balik dah lewat .. masak nasi jerk .. ok lah tuuu :))



10 comments:

  1. lemang pun akk msk...mmg rajin

    ReplyDelete
  2. rindu plak juadah di hari raya nie...masakan sndiri kenalh puji kak..penat tu memasak

    ReplyDelete
  3. wa ~ opsss lupa nak tulis kat situ .. heheh lemang x masak tapi beli dah siap hehheh x sempat dikkk :))

    ReplyDelete
  4. hanim ~ aah penat memasak terpaksa puji sendiri , tunggu org lain puji lama sgt hehehheh

    ReplyDelete
  5. Salam my dear:)

    Bila kita yang masak..tgk lak org lain makan..apatah lagi tgk lak sajian habis dijamunya...memang ada satu kepuasan di situ kann..walaupun penat..tapi berbaloi-baloi..:):):)

    ReplyDelete
  6. Hmm..sedapnya..tgk hidangan Ieda..tuh..Kalau Ieda yang masak sure laa sedap kan.. :)

    ReplyDelete
  7. rajinnya msk lemang....mmg pun akan jd best ble ada bapa sedara bujang..dia la yg menghidupkan suasana anak2x sedara & bebudka kecik....ehehe..kte klu dh kawin, kat dapur je la

    ReplyDelete
  8. kak tini ~ hehehh aah kak berbaloi2 biler org makan dgn berseleranya .. diri sendiri kdg2tu x lalu jugak :)

    ReplyDelete
  9. rinna ~ heheh thanx rinna .. kalau x puji sendiri saper lah layie nak puji kan heheh

    ReplyDelete
  10. mia ~ ermm yerlah mia ... mcm adik akak nie tahun nie dia last beraya bujang . tahun depan x tahulah dia balik mana dulu sbb minggu depan dia nak kawin dahhh .. huhuhuh x tahulah masih ada tidak kemeriahan mlm raya nanti .. sbb selama nie dialah yg melayan anak2 akak , pasang pelita semua lahh ..

    aah kita yg dah kawin , masak jerlah kerja kita niehhh ....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...