Wednesday, September 1, 2010

Lebaran Itu Datang Lagi

salam semua .. di kesempatan ini .. aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI yang mulia ini .. yg bakal menjelma lebih kurang 8-7 hari layie .. huhuhu x sabar nak raya nie wehhhhh ... ecehhhhh

ok bagi yg sedang berdiet .. hati2 .. jgn makan terlajak lak .. kolej aku bercuti lebih kurang 2 minggu , dugaan bercuti selama 2 minggu nie harus kita lalui dgn kental .. heheh bukan aper .. kalau berkilo2 kita dpt turunkan berat badan .. last2 , 2 minggu bercuti raya berkilo2 pulak naik berat nanti .. muahahhaha x dpt nak nolong wehhhh , soo berhati2 di jalan raya .. opssssssss ..

hahahahah
bukan ape aku punnn mengigatkan diri aku jugak .. since puasa aku dah berjaya turunkan berat sehingga 65kg .. dari 67kg ( setakat hari nie lahhh ... target 63kg .. hahah boleh ker ?? ) .. jadi sayang sgt kalau naik lagi .. fuhhhh dugaan ada dimana .. bdn aku nieh jenis cepat naik .. kalau jenis berselera mcm aku nie .. memang pantang makan lebih sikit ... haaa naik lah mendadak nanti ..

so memang kena beringat selalu .. bagi yg bdan nyer ok .. ok jerk kalau makan mcm mana punnn ... kata sesekali kann .. setahun sekali .. tapi bukan pada bdn aku nieh hehehehhe
kalau dah naik .. payah tul nak turun hahahahha ok bagi rakan2 yg amik stok HL tuu buatlah persediaan awal2 tau .. make sure ada simpanan sehingga bercuti nanti .. kalau nak .. leh call ajer .. tapi sblm cuti raya yer ..
kalau dah cuti .. den punn x der .. muhahahahhaha , aku lak dah buat persediaan sendiri .. simpan stok teamix jer .. :)




terimalah kad raya dari kami sekeluarga .. tanda ingatan tulus ikhlas , maaf zahir dan batin sehingga berjumpa layie ditahun akan dtg .. :)



ps ; kowang dpt bonus raya tak ?? kolej den bagi bonus , tapi x tahu berapa .. alhamdulillah janji ada kan .. soo berhati2 memandu dan memulakan perjalanan balik kg .. bonus tuu beringat2lah selalu .. simpan sedikit utk naik raya .. idokklah makan ikan kering pulak nanti muahahhhah


14 comments:

  1. selamat hari raye utk akak sekeluarga.....moga gembira di hari lebaran nanti....

    tu la kan kak....utk org yg berdiet, hari raye mmg cabaran yg besar...tapi insyaallah...akak kuat displinnye...sure boleh punye....

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya kak ieda sefamily..maaf zahir batin..

    betul tu raya byknya cabaran mknnyer..kene igt2 sikit masa mkn nie..sy pun sama..jenis bdn sennag naik..

    ReplyDelete
  3. lieya ~ hehehe kuat disiplin dikk .. huhuhuh kdg2 tuuu kelaut jugak .. nafsu besooo hehehhe

    ReplyDelete
  4. hanim ~ salam lebaran jugak buat hanim sekeluarga , yerlah skrg nieh kena jaga pemakanan .. pemakanan kita dah x menentu skrg nieh banyak racun huhuhuh

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya!
    upm pun cuti 2minggu gak yeay dapat raya lama kt kg!!

    alamak..eli x turun pun dlm bulan pose ni hahah naik 0.3kg..aiyaa tensen betul.mgkin sbb eli suka mkn biskut raya kot..dah abis 2 bekas hahah sib baik order 12 bekas..ada lg 10 ekkeek

    ReplyDelete
  6. emmm takde pon dpt bonus..

    slmt hr ry sis!!

    ReplyDelete
  7. kena sentiasa ingatkan diri supaya berhati2 ketika mkn juadah hari raya supaya tak telajak...mmg sayang bile bln posa dpt turunkan berat badan berkilo2...tiba2 time raye naik mendadak plk......mmg tak berbaloi2....:D
    Selamat Hari Raya Ieda...maaf zahir batin...

    ReplyDelete
  8. Bessnyer lama hang cuti naa..kalu tak kesempatan aku ucapakan selamat hari raya maaf zahir batin yer

    Psst: Aku pun takut kalau makan teroverdose hehe

    ReplyDelete
  9. eliz ~ hahahahha gelak guling2 geli hati akak dgr eliz cakap eliz makan kuih raya habis 2 bekas .. heheh ngalah budak kecik looor .. hahahha
    anak2 akak nak makan gak ..tapi akak dah sorok lizz .. ehhehe
    selamat beraya dikk :))

    ReplyDelete
  10. farra ~ oo yer ker .. x dpt bonus dik .. x per lah bukan rezeki kita kann :))

    ReplyDelete
  11. ninie ~ selamat hari raya ninie .. sama2 lah kita kawal nafsu nanti hehehhe

    ReplyDelete
  12. posh76 ~ yes beb .. cuti lamalah jugak dekat2 2 minggu .. heheh sakan beraya nieh ..
    maaf zahir batin jugak beb .. selamat berhari raya .. :))

    ReplyDelete
  13. sama la nasib berat badan ni dh turun.. takut gak bila tiba hari raya berat badan mendadak naik. tapi mmg x risau pon coz badan ni senang naik dn senang turun.

    selamat hari raya sis.. maaf zahir dn batin.

    ReplyDelete
  14. zana ~ heheh yerlah dik kena jaga2 bukan apr kita2 nie species cepat naik badan kann ..

    maaf zahir batin jugak dik .. hati2 bila memandu balik beraya :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...