Monday, September 20, 2010

kembali berBLOG - semoga arwah di cucuri rahmat


salam semua ... huhuhuhuh winduuuuunya nak berblog wehhhhhhhhhhh ..
hahahha sakan beraya sehingga 2 minggu beb ... heheheh balik kg x der komp + internet .. hahahha tu yang x dpt nak berblog dan berfb .. huhuhuh

actually baru start kerja hari ini , pagi x der internet lak di opis .. agak tensi ... now dah ok .. aper layie aku terus lah update aper yg patut .. nanti ader yg rindu lak .. ecehhhh
( ader ker ?? ) hahahah sbnrnya aku banyak nak update mengenai

seorang kawan @ adik ( bos bagi penyelaras program DDF ) di kolej ku .. iaitu bhg program UTM lah ( bhg aku lah tu , ish x pandai tul buat ayat aku nieh :)) )

suria wardah telah pergi meninggalkan kami kawan2 yg amat mengenali beliau dgn rapatnya .. specially aku .. boleh dikatakan hari2 aku berurusan dgn dia sbb dia bos bhg program DDF kan , so memang aku selalu lah bejumpa dia .. arwah telah pergi meninggal dunia sehari sblm syawal menjelma pada 09/09/10 ( khamis ) jam 8.30 pagi di Kuantan Medical Centre .
Sedih sgt2 kerana aku mendapat perkabaran itu pada pagi sewaktu aku dipasar menemani ibu membeli persiapan juadah raya .. yerlah memang masa tuh masing2 sedang sebuk membeli belah bagi persediaan akhir menjelangnya syawal .. tiba2 kami semua di kejutkan dengan kematian arwah .. amat sedih dan pilu hati ini .. x dpt aku bayangkan sewaktu itu ..



Suria Wardah Bt Hashim
dlm kenangan - 09/09/10

hati ini amat terkilan kerana terlalu pantas arwah meninggakan kami , kami mengetahui dia sakit bermulanya dari dia demam 2-3 ari .. selepas itu kami dpt tahu dia masuk wad dan terus di tempatkan di ICU .. sewaktu itu aku ada pergi melawat arwah bersama teman2 dan melihatkan keadaan dia kami yakin arwah akan sihat kembali dan sempat berhari raya .. itulah diantara slorah2 kami dengan arwah .. tapi siapa sangka dari hari kami bertemu , selepas itu arwah dikhabarkan tidak sedarkan diri , huuhuhu amat mendebarkan hati kami semua .. pada hari selasa sebelum kami mula bercuti , aku , adik iza , zuly dan linda pergi lagi melawat arwah di hsp .. tapi sewaktu itu ku lihat arwah seperti dah x der aper2 .. kaku di atas katil bersama wayar2 yg berselirat diatas badan arwah .. ya allahhhhh apalah daya ku .. sewaktu itu kami hanya mampu memanjatkan doa dan harapan agar arwah kembali sihat dan terus berjuang untuk hidup .. x tahu apa punca sakitnya sehingga jadi begitu .. memang pelik .. sehingga ke hari ini ..

dan pada 09/09/10 ( khamis ) jam 9.00 pagi aku menerima panggilan dari zie ( teman sepejabat) .. menyatakan arwah sudah meninggalkan kami pada jam 8.30 pagi di ICU , KMC ...
ya allahhhh bagai nak gugur jantungku kerana segala doa dan harapan kepada arwah berkecai .. akhirnya dlm kesibukan menjelang raya kami terpaksa redha atas pemergiannya ..

masih terngiang2 di telinga arwah ada mengatakan dia tahun nie nak balik ke rumah ibu nya di kemaman tapi x nak beraya .. dia cuma berharap ramai org akan mengunjunginya nanti .. ya allahhh memang sungguh ramai org yg melawatnya kerana menangisi pemergiannya ..

ya allah semoga kau cucuri rahmat keatas roh suria wardah sesungguhnya sehingga ke hari ini setiap kali selesai sembahyang , selalu aku terbayangkan kenangan2 bersama arwah .. sungguh meruntun jiwaku , semoga dikau tenang disana .. al fatihah



ps : ari nie aku mula pose 6 .. kawan2 semua dah pose .. heheh kena mula awal sbb lepas nieh aku akan sebuk layie sbb adik bongsu nak kawin pada 25hb dan 02hb nie .. so mungkin x berblog lagi aku nieh .. nak kejar dpt pose 6 sehingga jumaat nieh .. ok lah , berbuka nieh plan nak masak nasi grg .. simple sikit .. dan gamabr raya ?? .. perghh banyak tuuuuu nantilah slow2 aku update disini .. tenang menanti yaaaaa :))



7 comments:

  1. sedihnya kak...semoga arwah aman disana ...

    ReplyDelete
  2. sedihla.....x sgka kan..sgghnya Allah lebih syg pada arwah....
    Takziah pada klrga arwah..

    ReplyDelete
  3. sedihnya..al-fatihah untuk arwah...

    ReplyDelete
  4. Al-Fatihah.. Moga rohnya dicucuri rahmat..

    ReplyDelete
  5. al-fatihah..semoga dicucuri rahmat ke atas rohnya..aminnn

    ReplyDelete
  6. alfatihah buat arwah kak....moga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman....

    ReplyDelete
  7. mmg sedihkan sis bila org yg kita selalu jmpe telah tiada tambh2 lg bila hari raya kunjung tiba.. al-fatihah buat arwah.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...