Saturday, August 21, 2010

sesekali pekena selera luar


salam semua kawan2 !!
semalam petang mr hb call .. tanyer nak buka ape kita ari nieh ... huhuhu x tahu nak jawab ape .. aku suh dia decide lah nak makan ape .. tub2 dia cakap teringin nak makan satay ... haaaaaaa aku punn kebetulan tgh fikirkan satay heheheh same lah pulak feeling aku dan mr hb nie ... heheheheh , haaa dia cakap moh kita berbuka di satay zul .. ape layie .. aku terus call utk booking ... senang kan .. alhamdulillah .. sesekali pekena masakan luar nie ape salahnya kan ..

bosan dah nak pikir menu utk masak ..

adik aku punn nak join heheh dah lama katanya dlm bulan pose nie belum lagi plan nak berbuka luar .. jadi tuu yg dia nak ikut heheheh .. ingat nak suh dia yg belanja .. hermmmm mcm biasa , akakkkkkk jugakkkk herghhhhhh .. wehh bile nak belanje aku dan anak2 niehh ?? hahahha
entah bile , org nak kawin dah nie , ari2 pikir budget .. huhuhu

oklah layannn piccas nieh ......





menu2 yg di pesan , satay perut,ayam & daging

nasi lemak telur

nie .. nasi lemak aku .. x leh makan banyak .. heheheh


tgk tuu zahrien .. herghh letih melayan .. kalah org yg berpuasa tau !!


angah & kakak in action .. hehehehhe




last sekali mustilah tuan tanah enterpreme .. heheh sengeh memanjang .. nina amik gambar yer ibu .. ermmm ambiklah nakk .. cantiklak gambar nie .. ecehhhh perasan lahh bebbbb hahaha




ps : ari nie nak masak aper .. ari sabtu ... any plan ?? ummi dan ayah nak dtg tidur sini , plan nak beli suar dan kasut aku dan Mr A .. rasa cam nak masak nasi lemak sutun kembang .. amacam ok tak ??


18 comments:

  1. sat mana ni ek, sate samuri kat kajang ke? ada jual nasi lemak ye, selalu gi makan sate je. lenkali leh la berbuka situ.

    ReplyDelete
  2. sedap tu buka ngan satey..
    this year, gamaknyer walaupun dah 10 hari berpuasa, kami still setia berbuka kat rumah lagi....cuma menu jer ada yang masak ada yg beli kat PARAM...

    ReplyDelete
  3. sedapnya satay..saya paling suka satay perut...

    ReplyDelete
  4. adia ~ hehheh nieh satay di kuantan dikk .. akak duk kuantan .. satay zul namanya .. memang popular tau .. :)

    ReplyDelete
  5. zana ~ yer ker dik .. akak nieh 1st dlm ramadhan lah nieh .. mr hb yg beria nyer eehehhe ngidam katernyer .. selalu tuu beli kuih muih di PARAm jugak :)

    ReplyDelete
  6. hanim ~ ermm tempat nieh terkenal dgn satay perut dia dik .. tmpt lain x der layie jual .. selalu satay biasa2 tuu lah :)

    ReplyDelete
  7. salam ieda,
    akak kalau ke satay zul ni akak suka nasi lemak dia sebab memang sedap.

    ReplyDelete
  8. wah sedap gak kak berbuka dgn nasi lemak..weeee dh terbayang2 dh ni

    ReplyDelete
  9. tu la kak , sekali sekale bukak kat luar pun syok gak kan kak...tukar angin org kate....hehehehe

    menariks lak lieya tgk sate akak nie....ade yg cari satey gak karang keh keh keh

    ReplyDelete
  10. wah sesekali berbuka di luar mmg le syok..rileks skit kan kak?

    ReplyDelete
  11. kak aidah ~ kak duk kuantan yer .. leh ler kita janji tuk jumper ..
    aah kak memang sedap kalau pekea satay perut kat sini .. :)

    ReplyDelete
  12. fara ~ heheh jgn lupa masak nasi lemak ari nie dikk :))

    ReplyDelete
  13. lieya ~ hehehhe semua terliur dgn satay perut nieh kan dik .. sedapp tau dik kalau kena dgn tempat dan org yg membuatnyer .. :)

    ReplyDelete
  14. wani ~ aah wani relaxs sekejap .. pastu kena masak juga utk sahur pulak huhuhuh

    ReplyDelete
  15. salam dear..:)

    ermmm..sesekali ubah selera mkn kt luar..ok jgk kan:):)....kiranya hari tu tk dek laa pening2 fikir menu kan..:):)

    p/s: mmg gambar tu nampak lawa jekkk ieda..:):)suka!

    ReplyDelete
  16. kak, satay babat my fav kak.........lagi2 plak klu satay babat yg lg 1 pesen tu (xingat namanye la...)

    ReplyDelete
  17. kak kartini ~ tu lah ..sesekali kan kak .. malayan kerenah mr hb :)
    thanx kak hehehe

    ReplyDelete
  18. ina ~ yer ker dik .. babat tu panggilan utk satay peyut yer :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...