Tuesday, August 24, 2010

serahan bendera kemerdekaan & majlis berbuka puasa


salam semua .. ahad kelmarin , ajk taman perumahan aku ada membuat program penyerahan bendera kemerdekaan sempena bulan kemerdekaan dan majlis berbuka puasa kawasan Adun Kuantan .. mereka menjemput Adun Kuantan utk perasmian di taman perumahan kami .. aku x kenal sgt adun2 nie ... aci tak !! .. so kira hari tu kami berbuka di padang taman perumahan kami lah ..
masjlis bermula dengan gtg royong jiranita di perumahan kami petang sabtu tuu .. kami kaum2 wanita diarah utk gtg royong merewang , banyaklah kerja2 yg dilakukan pada sebelah petang sabtu hari tuu .. oklah jugak berkumpul ramai2 nie , potong bawang , kunyit , halia dan kentang ++ bla2 sikit2 .. dptlah beramah sesama jiran tetangga .... kalau tidak .. mcm aku nieh x kenal sgt jiranita di kawasan umah aku .. heheh bukan ape .. mane lah ada masa .. kuar umah awal pagi , balik lah dah senja .. mana lah nak kenal sgt jiran2 di kawasan sekeliling nie, nak pot pet2 ..lagi lah jarang .. kalau x kerana program2 mcm nieh susah lahh nak beramah mesra kan ...

ok lah berbalik pada program kami tu , jirannita jugak di cadangkan membawa sebekas sorang juadah spt kuih muih utk majlis berbuka puasa tu .. so aku sebenarnya x der idea .. heheh dah lah x pandai nak buat kuih2 nie .. baker pun x der .. last2 decide ngan hubby nak buat jempu2 kurma .. hahahah aci tak .. heheheh kebetulan kurma memang banyak kat umah aku .. aku memang jenis yg suka makan kurma .. jadi .. aper layie .. idea tgh x der .. tetiba teringat ker kurma .. maka terjadilahhh iniiiiiiiii


V
V
V
V

jemput - jemput kurma .. ieda homemade ..


sbnarnya petang tuu dah lewat aku ke padang .. kebetulan aku memang dah plan ngan ummi dan ayah utk bershopping di mall .. utk beli beberapa brg ... jadi aku lewat balik dan lewat jugaklah menggoreng jemput2 nieh .. nasib baik dah adun dari mlm heheheh .. jadi tidaklah kelam kabut sgt .. balik dari mall dah pukul 6 ptg .. aku manage menggoreng jemput nie 15 minit kemudian .. siap2 dgn ummi , ayah , hubby & anak serta adik aku 6.30 ptg kami ke padang ... sampai ke padang .. ramai tul org .. ingatkan majlis mcm nie x ramai .. sbb ader dgr2 citer , dikalangan AJK budget ramai jiran2 yg x nak joint .. haaaaaa amikkkk x disangka kannn ...

keluar dari umah aku tgk cuaca dah lain macam nie .. jgn2 nak ujan .. huhuhuh betul jangkaan aku dgn cuaca yg mendung ke gelap gulita .. akhirnya hujan menyembah bumi .. huhuhu terjadilah kejadian majlis berbuka yang kelam kabut ...
mohlah layan piccas nie , penat wehhh nak taip panjang2 .. :)






keadaan memang tenang dan suasana nampak ceria ...
tiba2 ....

hujannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn


dgn lebatnya ........ huhuhuh

family aku nie .. dukk bersibaiii jer kat bawah haa .. dah tempat duduk x cukup .. ish2



last2 akibat kekalutan hujan , piccas2 makanan dan hidangan x dpt aku ambil ... huhuhu yg sempat ambik sampai sini sahaja .. bila bermulanya waktu berbuka aku dan family decide kami makan di umah jerk .. amik makanan dan bawak balik .. x der tempat nak duduk dgn kelam kabut tuu .. hubby ajak semua amik makanan dan makan diumah jerk .. lebih selesa dgn zahrien yg dah merenggek nak itu dan ini .. lebih baik makan dirumah .. habis cerita ..
rupa2nya kata adik aku lepas kami balik tuu , ramai lak jiran2 yg amik makanan bawa balik sbb memang x cukup tempat nak duduk .. budget duduk bersantai2 .. nak bersantai mcm mana dlm HUJAN !!! hahahha



ps : ari nie dah 14 ramadhan kannn kejam celik2 kejam celik skjp jerk dah nak raya .. x lama dh nieh .. amacam kawan2 dah prepare persediaan nak raya ker ?? heehe still got time .. :)






16 comments:

  1. ujan rahmat tu kak ieda...syok nya kan sama2 jiran tetangga buka posa :)

    ReplyDelete
  2. wah smpai tempat x cukup tu..dah meriah nampak

    ReplyDelete
  3. wah bagus la kak....siap ade aktiviti cam ni lagi...2 in 1 kirenye nie...tak pe kak...ujan tu ujan rahmat tu...same2 iring majlis nie heheeheh

    ReplyDelete
  4. wah meriahnye... majlis2 camni la merapatkan antara jiran2.. hehe..

    ReplyDelete
  5. meriah..menu baru..tak penah lagi jumpa cekodok kurma..

    * sis nmpk kurus..suka :)

    ReplyDelete
  6. Dugaan kan...tapi nampak meriah jugak :-)

    ReplyDelete
  7. syima ~ aah dik .. akak doakan jugak ari tuu .. ujan rezeki hehehe

    ReplyDelete
  8. mia ~ huhuhu tu lah sampai x cukup tempat .. last2 kami balik makan di rumah dikkk huhuh

    ReplyDelete
  9. lieya ~ aah lieya .. ini kira acara tahun pertama AJK baru perumahan tu .. ermm harap2 xtvt mcm nieh diteruskan dgn xtvt pelbagai lagi .. :) aah ujan rahmat .. :)

    ReplyDelete
  10. sharleen ~ yes dik .. nak2 ibu2 yg bekerjaya mcm akak nie huhuh :)

    ReplyDelete
  11. farra ~ yer ke dik .. heheh ha nanti cuba yer .. mudah ajer .. adunan sama mcm buat cekodok manis cuma potong2 kurma dan masukkan sekali .. terus grg .. ada org bland kurma dgn tepung .. akak x buat mcm tuu sbb nak rasa kurma tuu lebih :)

    pssst .. tq dikkk turun ke 65 dahh :))

    ReplyDelete
  12. eynda ~ aah eynda .. dugaan di bulan pose ... majlis diteruskan walau hujan lebat tapi tetamulah ramai yg balik awal .. huhu

    ReplyDelete
  13. nampak bess jer cekodok tu....hujan tu rahmat amin

    ReplyDelete
  14. salam ziarah..cekodok tu nampak menyelerakan :)

    ReplyDelete
  15. posh 76 ~ aah beb , ujan rahmat , banyak lak rezeki petang tuuu :))

    ReplyDelete
  16. ogy ~ salam , tkasih sudi singgah .. resepi lama dah nie .. lama x buat , time ramadhan jerk rajin buat hehehhe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...