Monday, August 16, 2010

Nikmat bersahur dengan HERBALIFE


salam semua .. hermm hari dah masuk hari ke6 kita berpuasa kan , alhamdulillah anak2 aku semua berpuasa .. kecuali zahrien lah hehhe baru 2 1/2 kann hehhe well setakat hari nieh riena penuh puasa .. cuma nina hari ke2 dia berbuka kul 2ptg sbb kena cirit birit .. siann lah .. aku x nak paksa .. sampai muntah2 kasihannn .. aku suh dia buka poser kul 2 .. alhamdulillah muntah2 x melarat .. setakat hari nieh dia dah berpuasa selama 5 hari .. syukurrrr ..

sebenarnya nak cerita tentang SAHUR ku di bulan ramadhan kali ini .. dah 6 hari aku bersahur dengan HERBALIFE shake .. amat2 berkesan .. memang aku x rasa lapar dan dahaga .. alhamdulillah sampai ke petang dan berbuka .. syukurrrr ..

Memang setiap pagi bersahur aku sediakan makanan untuk hubby dan anak2 , mereka memang makan nasi .. aku hanya shake sahaja ,
shake F1 CAPPUCINO memang pilihan aku dari mula2 aku ambil HL .. heheh sib baik x tergoda dengan hidangan sahur .. hahahha , sooo kebaikan bersahur dengan shake nieh memang banyak .. dan berSAHUR juga adalah bagus dan mendapat pahala yg lengkap dlm bulan mulia ini .. jadi bangunlah untuk bersahur walau dengan segelas air ..


Orang yang tidak bersahur itu adalah orang yg SOMBONG

Walaupun banyak fadilat bersahur, orang2 yang tidak bersahur itu seolah2 tidak memperdulikan fadilat bersahur yang amat besar itu. Itulah sebabnya dikatakan orang yang tidak bersahur itu orang yang sombong.
Cukuplah sekadar sebiji kurma dan segelas air.





ps : ari nieh nak ke pasar , beli ikan .. stok dah habis .. ari nieh plan nak masak makaroni grg .. waduhhh xsabar nak balik nieh hehehhe




14 comments:

  1. bagus kak ieda..masih ngan HL lagi..diet tetap diet wpun pose..mesti bertambah slimlah raye nie..sy ni BF anak xboleh nk diet2 sgt...

    ReplyDelete
  2. wah bertmbh selim melin ni nanti... kak kalau full BF kita leh minum ker?

    ReplyDelete
  3. bulan puase laaa kalo kite berdiet senang menjadikan....ni lagi2 ade bantuan dari herbalife lagi laa cepat turun kg tuh.....he he he....

    lieya ade ramai kawan2 nak diet...mmg sokong hasrat dieorg, tapi tu laa displin pun kene kuat kan kak....tgk kejayaan akak ni mmg terpukau lah...mane tau lepas lieya bersalin nanti nak diet plak heheeh

    ReplyDelete
  4. hanim ~ tkasih dik .. bagi sokongan .. :) kalau BF pun boleh minum HL .. x jadi masalah sbb dia mengenyangkan .. tapi kalau x amik HL , makan kenalah lebih sikit dari biasa bagi menampung kekerapan bb makan ..
    tapi kalau kita full BF lagi ok .. sbb mana2 ibu yg BF hasilnya bdn slim dan menawan .. :)

    ReplyDelete
  5. ciklin ~ hehe thanx dik .. jgn puji sgt .. kang x jejak bumi .. ecehhhh heheh
    oh ya lin .. kalau BF pun leh amik HL , sbb kandungan dia sama dgn food yg kita ambil . So x perlu risau .. biasanya kalau BF sblm kul 12 dah rasa lapar balik so boleh continue ambik normal meal .. cuba lah x ruginyer :)

    ReplyDelete
  6. lieya ~ yerlah dik .. diet2 jugak tapi kena diet yg betul .. kalau berniat utk kembali sihat dan sakit sana dan sini apa salahnya berdiet .. janji diet yg diamalkan tidak memudaratkan diri ..

    akak pun sokong mamber2 yg nak diet , tapi bagi mereka2 yg payah utk diet sendiri @ nak turun berat badan , memang akak cadangkan menggunakan HL .. x rugi ..

    nanti kalau lieya dah bersedia utk diet .. boleh jerk akak jadi coach , heheh janji diet yg sihat dan betul kannnn :)

    ReplyDelete
  7. ala akk, jgn la ckp org yg sombong...klu lin terlajak tdo camne plak? hu hu hu

    ReplyDelete
  8. salam kak ieda.kagum la akak disiplin leh je tak nampak menu sahur.. saya ni asyik mkn je.. nak diet gak la..

    ReplyDelete
  9. org tak sahur sombong? 1st time dgr ni. ehehe. kalo pemalas ye jgk. papepon, actually, kalo tak sahur same dgn puasa org yahudi. Allah buat puasa kite ni ade sahur, utk membezakan puasa yahudi dan puasa org islam.. :D

    so bersahur la ye!

    ReplyDelete
  10. wah akak setia betul ngan hl...tahniah kak makin slin la...

    ReplyDelete
  11. lin ~ sombong yg ada makna dik .. kalau terlajak bukan sombong tuuu .. tu namanya dah nasibbbbbbbb hahahha

    ReplyDelete
  12. juwita ~ moh kita berdiet dikk heheh di kesempatan puasa nieh banyak kelebihannya ... akak tergoda gak tapi alhamdulillah setakat ari nieh x pernah fail .. hehe

    ReplyDelete
  13. dieha ~ sombong maksudnya = pemalas lah tuu dik .. bila dia bersikap sombong tuu lah dtgnya perasaan malas dlm diri .. jadi sama saja persamaannya dengan org yahudi yg sombong . Jgn jadi mcm mereka .. kelebihan puasa dlm bulan ramadhan hanya allah yg maha mengetahui ganjarannya .. :))

    ReplyDelete
  14. wani ~ heheh thanx dikk .. dlm bulan poser nieh akak amik kesempatan amik HL balik utk dptkan berat yg lebih ideal .. hehehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...