Thursday, August 19, 2010

Moh berbuka Di Kg

salam semua ..
nie gambar masa aku balik berbuka di kg semalam .. tetiba jerk Mr A cakap nak balik berbuka di kg , katanya nak amik air kelapa muda utk berbuka nanti .. ermmm x tahannn aku pack brg ala kadar .. susu dan bekalan utk masak di umah ummi .. zazzzzzzzzzz kami balik ... heheheh sampai kg tepat2 jam 6.00 ptg .. soo aku mcm ribut petir lah aku masak .. sbb awal2 lagi dah cakap ngan ummi x yah masak sbb aku nak masak paprik dan tomyam , makan nasi utk berbuka kali nie .. request dari Mr A dan anak2 .. ummi x kesah .. sampai ajer .. ummi tolong sediakan bahan2 .. ermmm sekejap jer aku masak .. x sampai sejam .. terhidang semua juadah seperti dibawahhhhh taraaaaaaaaaaaaaaaaa simple2 jer ..
janji semua suka dan licin habis !! ..


sesekali berbuka ramai2 nie memang best .. nikmat dia tuhan sahaja yg tahu .. aku punn terlajak makan hahahahhahaha sedap woooo x tahannnn .. seminggu aku x makan nasi .. sekali pekena .. x hinggat dunia .. hahahhahaha




ikan bakar


paprik campur


tomyam campur


juadah pemanis mulut



roti john menjadi kemestian .. heheh


ps : tadi pagi internet kat opis lak break down .. tension giler .. semua kerja x dpt buat .. dah lah ari nieh aku dtg awal semata2 cuba nak siapkan attandance exam budak2 utm next week .. sekali internet lak down ... herghhhhhhhh marah tul .. dgn aku x leh nak berblog & fb .. jadi lebih tertekan .. x dpt nak jalan2 umah kawan .. ha dah tiba mlm baru boleh , kat umah kannn kalau kat opis x tahulah dah ok ker belummm huhuhu ...



18 comments:

  1. kampung kat mana ni kak siap boleh plan last minute. terer akak leh relax je masak walaupun masa suntuk hehe.

    ReplyDelete
  2. sepantas kilat bersiap kan sis...katanya nak balik kampung...tp mmg best pun buka ramai2....feeling rebut2 time makan tu kan, tu yang seronok tu.....

    uish....kalau zana dah kelam kabut nak masak banyak tu dlm masa sejam....bravo ler sis

    ReplyDelete
  3. salam ieda,
    seronok kan kalau berbuka ramai2 ngan famili ni. makan rebut2 tu yang feel lebih tu.

    ReplyDelete
  4. fuh bagus akak...mmg terra kat dapur....kejap jek dah siap everything......

    betul tu kak, nikmat nye lain mcm kalo berbuka ngan family kan.....seronok pun lain mcm.....bile dah seronok lain macam, makan pun berselera lain mcm laa jugak hehheheh...tapi takpe akak jgn risau....berat sure maintain tu...displin akak kan tinggi...

    ReplyDelete
  5. Sedapnya..tgk paprik campur..tuh.. Bestkan balik kg berbuka ngan mak ayah.. :)

    ReplyDelete
  6. betul tu kak..nikmat berbuka ramai2 tu yg best..ala seklai sekala terlajak makan apa salahnya..xpe lepas ni diet balik...:)

    ReplyDelete
  7. ADIA ~ heheh kg akak dengan umah hanya sejam perjalanan dik .. so ok lah kan .. sempatlah jugak :))

    ReplyDelete
  8. zana ~ akak nieh dik sib baik bahan dah ada .. ummi akak banyak tolong sediakan bahan .. so buat kerja 2 org kira ok lah kan .. akak dan ummi memang suka masak pantas2 nieh :))

    ReplyDelete
  9. kak aidah ~ aah kak .. bukan selalu dpt makan ramai2 .. dlm adik beradik saya yg paling ramai anak .. kakak , anak masih kecil , adik lak belum punya anak .. tu yg kalau balik riuh rendah umah :)

    ReplyDelete
  10. lieya ~ hehhehe thanx dik .. dah terbiasa dah tuu rasa tgk jam mcm x sempat .. tapi bila mula masak .. ada lak masa nonton tv sebelum berbuka .. heheh

    aah dik berbuka ramai2 nieh memang best , nikmat dier lain .. tuu yg makan terbabas sokmo heheh

    ReplyDelete
  11. rinna ~ yes beb .. memang best , untung family duk dekat kann .. walau sejam perjalanan terasa nikmat tuu tetap ada :)

    ReplyDelete
  12. hanim ~ hehhe aah kena diet balik .. biasanya akak kalau makan beria berbuka nieh , sahur memang amik HL jerk .. :)

    ReplyDelete
  13. sedap tu lauk2 akk..dah bjoget dh dlm perut ni ekekeke

    ReplyDelete
  14. shedapnyer lauk2 yang hang masak tu....nak2 tomyam my favorite

    ReplyDelete
  15. salam:):)

    adusss...menggoda kalbu tgk makanan...semua best kan:):)

    ReplyDelete
  16. faraa ~ heheh thanx dik .. jemput makan ;)

    ReplyDelete
  17. posh76~ hahahha tomyam memang favourate aku sefamily .. no komen lah kalau masak tuuu :)

    ReplyDelete
  18. kak kartini ~ heheheh kak jemput makan kak :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...