Tuesday, August 17, 2010

Menu Simple2 Ajer

askm semua .. hehehhe ari nieh kita saje2 nak enterpreme kan menu berbuka kite .. heheh kalau duk masuk umah kawan2 banyak yg taruk menu berbuka & sahur sepanjang berpuasa .. tapi kali nieh kite lak nak letak hahahhaha bukan ape kita x nak lah letak selalu .. nanti muak lak org tgk kan .. ( muak ker .. hahahha )

menu kite semalam simple2 jer .. sbnrnya kite sefamily memang berbuka x makan nasi berlauk nie .. memang dah bertahun kite berbuka dgn menu grg2 .. cthnya .. nasi grg , nasi lemak , mee hun , kueh tiaw , makaroni , spaggheti dan mcm2 lagilahhh ..


semalam menu kite sefamily adalah macaroni goreng .. nie favourate semua .. anak2 dan hubby memang suke .. kebetulan stok x banyak , ada separuh aje ... sibbb baik cukup .. kata adik kite " ish sedap lak ko masak macaroni nie eda " hoh baru tahu ker ??? muhahahhahah
jadi alhamdulillah habis dengan sepiring ku berikan kepada jiran sebelah .. kebetulan dia balas dengan sayur pechal .. perghhhh layannnnnnnn lah kite nie .. yg lain tgk ajer .. herghhhhh



nieh belum siap di persembahkan hehehhe


pechal pemberian jiran sebelah umah .. sedappp wooo tapi sambal dia lain mcm sikit rasanya .. sbb jiran sebelah nieh mcm jawa2 sikit .. so ada rasa mcm dari jawa lahh gituu .. heheh alhamdulillahhh rezeki ramadhannnn :)



macaroni goreng , pilihan kami .. yumx3 habis di makan :)



satu lagi kemstian di bulan pose nie .. kalau x beli nie x sah .. order dari anak2 hehheh
namanya "ROTI JOHN" hahahha sedapp sampai x ingat dunia ..
pandai tul abang roti nie buat .. tiap2 tahun kite sefamily x lupa nak beli .. nie adik kite yg belikan .. sampai dia dpt free sokmo sbb kalau die beli , die belikan utk officemate die jugak .. soo banyak dan die dptlah free .. rezeki kannnn alhamdulillahhhhhhh :))





ps : ari nie menu kite , nasi goreng kangkung & sotong .. dgr mcm sedapp jer kan hehehhe , tgk nanti kite nak masak untuk berbuka .. beli pulak ayam percik @ grg .. herghhhhh bertambah selera .. hahahhahaha selamat berbuka :)



17 comments:

  1. ank2 sy perut melayu lah kak....klu kt umh jb mmg goreng2...best jek

    ReplyDelete
  2. kalu goreng2 ni lg sedap..seklai makan je terus..roti john tu nmpak meriah..lain dgn kat sg buloh nie..tgk pun tau sedap roti john tu..roti john cni xsedap...

    ReplyDelete
  3. mcm sedap je roti john tue.

    ReplyDelete
  4. ina ~ hehhe yer ker .. tu lah anak2 akak dulu peyut melayu gak .. duk ngan akak jadi peyut org putih lakk ehheheh

    ReplyDelete
  5. hanim ~ yer ker dik .. heheh roti john nieh akak jarang miss kalau tuu selang sehari belilahh ..

    ReplyDelete
  6. mia & farra ~ heheh silakann dikk jemput makannn :)

    ReplyDelete
  7. wah menarik menu akak.....makaroni tu mmg sedap....kecur lieya tgk kak.....anak2 lieya suke ni....tapitu laa hubby lakyg ala2 jakun tak reti mkn heheeheehh.......

    betul tu kak, roti john wajib beli bulan2 pose nie....menyengat kan ...sedap!~

    ReplyDelete
  8. sedap.. sedap semua sedap belaka menu yg ada. pecal gan roti john mmg feveret.. superb kan.

    ReplyDelete
  9. lieya ~ yer ker dik .. heheh anak2 kita sama citerasa .. lieya tahu dulu hb akak mcm tuu jugak semua x pandai makan .. tapi biler akak selalu buat .., suh dia rasa dulu .. haaa last2 dier lak yg request suh buat ... heheh alhamdulillah tekak dah leh sama .. :)

    ReplyDelete
  10. zana ~ yer dik .. menu utk berbuka memang superb .. bila tiba bersahur semua layuu jerk .. nak makan punn kena jerkah hehehhe

    ReplyDelete
  11. dulu kecik2 adik beradik sy berbuka jenis ni la, makan mee2, kuih2 je. tapi ayah jenis makan nasi n lauk. so mak kena sediakan semuanya sampai penuh meja hehe. skrg dah besar berbuka kena makan nasi la, tak de nasi rasa tak kejap je perut :)

    ReplyDelete
  12. adia ~ hheheh org lama memang suka makan nasi .. even akak kalau balik kg .. anak2 terpaksa ikut berbuka makan nasi .. tapi ok lah kann anak2 x kesah .. :)

    ReplyDelete
  13. lamanya tak buat macaroni goreng! teringin plak nak masak bila tengok kat sini. hehehehe. roti john adalah satu kemestian dolu2 kalau berbuka..tapi skang dah jarnag beli pulak. hehe

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. mama ~ tkasih sudi singgah .. cubalah buat macaroni tuu :)

    ReplyDelete
  15. Wahh sedapnya.. tgk macaroni Ieda..tuh.. menyelerakan jer.. :) Kiranya mmg tak makan nasi laa yer bulan pose nie.. yer..

    ReplyDelete
  16. rinna ~ bukan x makan nasi langsung rinna .. cuma ujung minggu ajer ieda makan nasi .. sbb balik kg .. hari2 lain di rumah inilah menu rutin kami .. sib baik hubby dan anak2 ok heheheh

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...