Wednesday, August 25, 2010

Budak tiga tahun disembelih bapa


salam semua .. sedih betul pagi2 nie aku dgr berita di THR berkenaan seorang budak 3 tahun mati DISEMBELIH ! oleh ayahnya yg dikatakan kurang SIUMAN ..
ya allahhhhhh apalahhh nak jadi dgn dunia skrg .. kenapa kanak2 kecil selalu jadi mangsa .. pagi lagi air mata ku mengalir dan sebak di dada .
. sungguh aku x suka !! .. aku x sampai hati nak melihat wajah kanak2 kecil ini ... terus terbayangkan zahrien kerana usianya menyamai usia zahrien .. x dpt aku bayangkan anak kecil ini menjerit kesakitan ..

kata ibunya .. anak dia ini sangat rapat dgn ayahnya .. huhuhu ya allahhhhhhh mengapakah begini pengakhiran hayat hidup anak kecil ini .. sedihhhhh sgt2 ...

" tolonggglah ya allahhhh ku mohon pada mu berikanlahhh
h sedikit kesabaran dan kewarasan kepada ummat mu yang aku sendiri tidak pasti kenapa ianya jadi begini .. sekiranya kau murka .. jauhilah anak kecil ini dari segala bentuk pengajaran yg ingin kau tunjukkan .. x sampainya hatiku melihat kanak2 lagi menjadi mangsa .. sayu hati seorang ibu ini bila melihat dan x dpt aku bayangkan bagaimana kalau aku ditempat wanita ini ... ya allahhhhhhhhhh kau berikanlah kami ummat mu yg jahil ini petunjuk ya allahhhh .. "




" wahai anak kecil , damailah dirimu disana nak .. kau lebih disayangi oleh penciptamu .. walau begitu sakit dan derita pemergianmu .. ibu ini akan mendoakan dirimu disana bersamanya yg kekal selamanya .. ibu redha dan mampu tersenyum kerana sudah pasti dirimu ceria dan bahgia bersamanya .. aminnnn ya rabbal alaminnnnn "

(petikan hanya sebahagian shj sila ke laman ini BH)

KOTA BHARU: Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun ditemui mati dengan lehernya terkulai dipercayai disembelih oleh bapanya sendiri, dalam kejadian di Kampung Sungai Keladi, di sini, semalam.

Sebelum kejadian, mangsa, Mohamad Adam Mus-zahffar, dikatakan mengikut bapanya itu, Muhaimin Sauntar, 33, ke dapur rumahn
ya, sebelum disembelih menggunakan sebilah pisau.

Beliau berkata, daripada maklumat yang diterima, s
uspek pernah menjalani rawatan mental sebelum ini, dipercayai bertindak menyembelih anak kedua daripada tiga beradik itu tanpa diketahui motifnya.

Sementara itu, ibu mangsa, Nik Suzila Nik Hashim, 32, berkata sebelum kejadian, beliau sempat berbual dengan suaminya di ruang tamu rumah mereka, sebelum suaminya mengadu berasa panas, lalu menuju ke dapur rumah.


Katanya, pada masa yang sama, mangsa yang amat
manja serta rapat dengan suaminya, bertindak mengekori ayahnya ke dapur.

Beberapa minit kemudian saya terdengar bunyi jeritan ana
k kami, lalu bergegas ke dapur sebelum melihat suami sedang menyem-belih mangsa menggunakan sebilah pisau.

Terkejut dengan tindakan suami itu, saya kemudianny
a menjerit minta tolong, sebelum melihat suami kemudiannya bertindak mencederakan lehernya sendiri dengan pisau yang masih ada di tangannya, katanya.

Nik Suzila berkata, beliau bersyukur dua lagi anaknya iaitu Nur Syafikah, 8, tidak cedera kerana berada di sekolah manakala yang
bongsu, Siti Aishah, 2, berada bersamanya di rumah ketika kejadian berlaku



apa yg sedang dia fikirkan ??
semua kejadian ini atas kehendak allah yg maha esa , hanya dia yg berhak dan mengetahui apa yg terbaik utk di lakukan kepada ummatnya .. adakah ini pentujuk utk pengakhiran zaman ??
jika benar .. insaflah wahai ummat .. diriku jua .. semua ini pengajaran yg besar bagi kita agar tidak terus leka dan alpa .. dunia ini sudah sampai ke penghujungnya tatkala manusia hilang pertimbanggan diri ..






23 comments:

  1. org nye muke sweet... ni mesti tekanan hdup punye pasal ni... kan...
    skrg byk sgt org jd x btol sbb tekanan hdup..btol tak...tgk jepun...

    ReplyDelete
  2. napelah jd mcm nie..sedih sgt budak2 n bby jd mangsa...

    ReplyDelete
  3. Aduhhai.. sedeynyaa..tgk perkara gini boleh berlaku.. mungkin sakit mental dtg kembali tapi tah laa kan.. semuanya ketentuan Allah..

    ReplyDelete
  4. salam kak..akak apa khabar?lama x jenjalan blog.hehe...

    terkejut gak dgn berita tu..rasanya kalo manusia waras mmg x sanggup nak letak pisau kat leher anak sendiri.. kasihan budak kecik tu

    ReplyDelete
  5. Salam... sedih baca citer ni. i wonder kenapa bapa dia buat camtu...

    ReplyDelete
  6. muke nmpk sweet..tp x tau la kenapa dia sgp wat cam2 ek

    ReplyDelete
  7. pidah ~ huhuhu aah lah kan .. sedey sgt2 .. agaknya koot .. tekanan hidup nieh .. sure

    ReplyDelete
  8. siuman ke tak siuman ke..klu kita jumpa rasa nk sepak2 je..

    yg org keliling pon takkan lah tak tau yg dia tak siuman?? knp dibiarkan berkeliaran?? kesianya lah anak dia tu..hermm

    betul kak..dunia di akhr zmn..hya dia yg lebih mengetahui..

    ReplyDelete
  9. aduh kak...mmg takut kak.....mcm2 hal jadiknye kan dunia skrang....org rase mmg ade masalah mental kot .....tu pasal sanggup buat camtuh...

    ReplyDelete
  10. hanim ~ tu lah .. sedih kan dik .. kalau kena pada anak kita mcm manalah agaknya huhuhuh

    ReplyDelete
  11. rinna ~ aah lah rinna memang sedey sgt2 bila baca .. rasanya lahh dia kan dah buat treatment dah setahun .. mgkin sakitnya dtg kembali .. paling sedey anak x berdosa jadi mangsa .. :(

    ReplyDelete
  12. hasue ~ sihat dikk .. alhamdulillah seadanya .. aah dah lama sue x masuk sini .. sebuk yaaaa

    yerlah sue kalau kita waras memang x sanggup rasanya nak buat mcm tuu kat anak sendiri , darah daging sendiri .. x tgk ker mcm mana deritanya isteri melahirkan .. huhuh

    ReplyDelete
  13. sarah & mia ~ ya .. bila manusia hilang pertimbangan semua jadi x kena .. anak x berdosa jadi mangsa .. paling sedey anak tuu adalah anak yg paling dekat dgn dia .. huhuhuh memang dah ajal budak tuu

    allah sahaja yg maha mengetahui ...

    ReplyDelete
  14. fara ~ yer dik ... at 1st akak baca memang rasa mcm nak bunuh ajer bapak dia tuu .. tapi bila berita cakap dia kurang siuman .. senang jerk kita sbg manusia menerima keadaan itu kan ..

    kenapa masyarakat sekeliling atau paling dekat ibu dia x buat sesuatu seperti bawa si suami lebih treatment ker @ jauhkan anak2 dari dia dlm waktu terdekat dgn treatment dia ker .. atau ape2 ajer lah .. langkah berjaga2 kerana dah tahu suami dah ada masalah mental huhuhuh

    ReplyDelete
  15. lieya ~ yer takut sgt2 dik .. maka jagalah anak2 kita dari sebarang anasir yg x baik dan jahat nieh .. kdg2 tuu rasa mcm duk rumah sendiri punn x selamat sbb kita x tahu apa yg bakal berlaku ..

    mohon allah lindungi kita dan anak2 .. kalau seorang ibu hanya anak2 lah yg amat penting dlm hidup kerana mereka masih kecil berbanding org dewasa kerana sudah pasti org dewasa boleh menjaga diri mereka .. huhuhu

    ReplyDelete
  16. salam my dear ieda:)

    Sekarang mmg ntah apa2 berlaku..
    rasa takut dan bimbang pun ada..
    sedih dgn apa yang berlaku..

    Moga dilindungi olehNya..

    ReplyDelete
  17. aku punnn terkezutt nko baca news pagi tadi....apalah dosa anak tu...di sembelih mcm tu....agaknya bapaknya membayangkan anak dier tu... kambing kott ehhh....minta jauhilah keluarga kita dari perkara mcm nie...hanya allah yg maha mengetahui segala2nya....

    ReplyDelete
  18. ya allah..gile punya bapak.. ada sjrg sakit mental mmg tak slmt la klu tggl serumah dgn org mcm ni...

    smg roh nya dicucuri rahmat :)

    ReplyDelete
  19. kak kartini ~ aah kak .. mcm2 hal skrg nieh .. ieda memang seriau tau .. minta dilindungi allah selalu kita sekeluarga nieh ..

    ReplyDelete
  20. azue ~ aah zue .. entah aper yg difikirkan .. senang2 jerk dier kan GILER .. terus org leh terima .. dah tuu anak yg mati mcm mana .. huhuh
    aper2 punn anak kecil itu dah punn berada disisi yg maha esa .. dia lebih tenang disana .. dia mgkin melihat dari jauh , membayangkan x dpt lama bermesra dgn ibu dan kakak2nya .. huhuhuh

    ReplyDelete
  21. syima ~ aah dik .. akak pun pelik dah tahu dia nieha da history mental lagi .. kenapa di biarkan duduk bersama anak2 .. org mcm nieh x congirm akan ok kalaud ah pernah mengalami gangguan ..

    kita beringat lah selalu kann ... huhuh ciannn si kecil niehhh

    ReplyDelete
  22. ya allah kakkkk...scary nya eli baca..ayah budak tu muda lagi huhuhu..eli dapat emel gambar budak kena sembelih tu huhuhu =(

    ReplyDelete
  23. Eii..kak..sue ada tgk gambo budak tu..tak sanggup tgk kak..bersepah darah..sian budak tu..tak berdosa..jd mangsa bapa yg gila..Dah tau tak siuman..nape lah dibiarkan lepas tanpa perhatian..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...