Sunday, July 11, 2010

banyaknyer aku MAKAN !!

Salam semua .. ehheh dah lama aku x update menu aku kann kann kannn .. hehe kalau ada org tanyer aku tulis , kalau xder org tanyer aku punn nak update jugak .. muahahhaha

bukan aper nak menceritakan bertapa banyaknyer aku makan ari nieh + ari2 minggu sblmnya punn samer .. ehhehe sejak musim durian dah bermula nieh.. kebanyakan DIET aku ke lauuut .. huhuhu tolong .. x tahu kenapa nafsu makan aku lately nieh meluap2 .. susah tul nak control sib baik kg x naik .. berlebih2 lagi kalau mak dan ayah dtg dari kg ... bawak mcm2 .. yg paling aku x tahan biler mereka bawa mempelam @ kuini .. huwaaaaaaaa lagilahhh .. dgn sendirinya mak aku mcm tahu jer anak dia sorang nieh pantang dgn asam2 nieh sure buat sambal nyer ... huwaaaaaa

nak buat camner .. hanya hari minggu ajer lahh semua diet aku ke lautttt , sib baik ari lain ok controlll ... heheheh ok lah moh layan menu aku ari nieh, ahad 11 Julai 10 ahhahah siap bagi tarikh layie .. zazzzzzzzzzzzzzz


bfast aku pagi nieh .. sepinggan kuehtiaw goreng homemade .. anak suker ..haku lagilah suker .. jrg sgt buat sekali makan ...
haaaa amikkk :))




10.00 ~ 500ml teamix warm
11.00 ~ plain water 1000 ml

menu tgh ari aku kul 12.00 masa nieh mak dan ayah baru sampai .. bawak kuini / mempelam .. aper layie .. dgn sendirinya aku menumbuk utk sambal .. maka terjadilah ini .. percaya atau tidak aku hanya makan ini + kicap + ulam2an tauu !!!



1.30tgh ~ 500ml teamix warm
3.00 ~ 1000 ml plain water

4.00 ptg ~ 5 ketul jemput2 bawang



4.30 ~ 500ml teamix warm
5.00 ~ 500 ml plain water

dinner aku mlm nieh kul 9.00 mlm , selepas aku bawak zahrien ke klinik , hubby ajak makan ini di warung depan umahhh .. huwaaaaaa oleh kerana ku kekenyangan aku kongsi separuh2 dgn zahrien .. aku amik banyak sayur2an habiskan .. percaya atau tidakkk !!

+ air limau suam gelas



10.30 mlm ~ 500ml plain water



ps ; percaya atau tidak aku sendiri pun x percaya perut aku boleh makan ini semua .. aku paksa punn ya jugak sbb ker nafsu yg x keruan .... kena insaff nieh .. dan yang pasti memang kena insaf .. kebetulan pulak aku memang niat nak poser esok .. isnin kan last rejab tau .. soo doakan aku berjaya puasa sunat esok setelah makan yg amat2 banyakkk uhuhuhuh







8 comments:

  1. sama la kite....bile ari minggu jer...diet semua ke laut....;0

    ReplyDelete
  2. mia pun..+ tgh demam urat nie..rs nak makan je...beza betul dgn demam biasa...leh pulak x makan..hehe...kdg2x kte nak rs..terelebih2x lak..mujur ada penimbang.tu je yg bg warning

    ReplyDelete
  3. ninie ~ hehhe x leh dielakkan kann :))

    mia ~ yer lah mia , lately nieh susah tul nak control makan huhuhu harap2 berat x naik .. huhu
    ok aper mia ader penimbang .. akak nieh x derrr tuu yg risau tuhh :))

    ReplyDelete
  4. Hmm..sedapnya Ieda.. kueyteow goreng tuh.. Ala Ieda kalau makan pun Iedakan ambik teamix so kira ok ler..tuh tak de la perlu nak risau kan.. :)

    ReplyDelete
  5. rinna ~ tulah sib baik ada teamix .. tapi difikir2kann x kan selamanya nak amik teamix kan huhuhuh

    ReplyDelete
  6. salam dear..:):)

    sekali-sekala kan kan kan..:):)
    Yang penting...kg still mantainnnnnn gitu..:)

    ReplyDelete
  7. Uish...sedapnye semua!!! Love pun dah lapar tgk pics tuh kak! I like ur determination...klu Love nak diet...mesti fail! ;)

    ReplyDelete
  8. kak kartini ~ heheh aah kak .. :))

    love ~ my dear love .. u lebih pandai masak dari akak .. semua nya akak masak simple2 masakan kg .. :)) yg last tuh beli yer my dear :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...